Derfor holder din kolde hårfarve ikke

Kølig hårfarve
21.08.22
Kølig hårfarve

Pudderdåserne har verdens bedste frisør. Både Helene og jeg bruger den samme frisør, og hun fåes ikke bedre. Hun har netop lavet denne flotte kolde, næsten grå farve på mig (det varme indendørs lys gør det endda meget varmere på billedet end i virkeligheden). Men selv når hun gør det, så holder den ikke i længden. Fordi det kan sådan en type farve ikke.

Kolde, glansfulde farver kommer både som skyllefarver og som permanente farver, men det gør i praksis ikke nogen større forskel. Selv den såkaldte “permanente” version af sådan en farve vil langsomt forsvinde, og de gyldne, varme toner af mit hår vil langsomt trænge igennem. Især om sommeren, hvor solen hjælper godt til.

Skal holdes ved lige

Når vi taler om kolde farver gælder det både grå farver, pastelfarver og beige farver.

Denne farve holder på papiret i cirka 6 uger. Jeg kender mit hår og ved, at det nok bliver kortere tid, før de varme nuancer vil trænge frem. Derfor holder jeg den selv ved lige med en farvet hårkur – ellers bliver jeg om få uger gylden igen.

Hvis denne farve skal holdes helt konstant kræver det besøg hos frisøren med få ugers mellemrum. Og det har jeg hverken tid eller råd til.

Gloss, toning og permanente hårfarver

Denne farve er en toningsfarve lagt ovenpå lyse striber (lagt i bunden). De lyse striber er selvfølgelig permanente, men en toningsfarve bliver gradvist skyllet ud i løbet af 4-8 uger. Som sagt går det gerne hurtigere på mit hår.

En kold farve som denne kan ikke laves med en permanent farve, som bliver siddende i håret. Det lader sig ikke gøre.

Selv effekten af en toningsfarve som min bliver ikke ved med at holde sig lige så flot, som da jeg gik ud af min frisørs dør. Den begynder lige så stille at forsvinde gradvist.

Gloss-behandlinger, som giver flotte og endnu mere overfladiske resultater, er også kommet på frisørernes menukort. “Glossing” kan dække over flere ting, spørg din frisør, hvad det betyder, men regn med en endnu kortere holdbarhed. Det KAN være en toningsfarve eller en skyllefarve, som holder i 5-6 hårvaske. “Glossing” kan også bare være en farvet hårkur, som svarer til dem, du bruger hjemme for at holde hårfarven. Spørg din frisør, hvilken type, de bruger.

Vælg den behandling, der passer til din hverdag

Jeg går til frisøren cirka hver anden måned. En toningsfarve hos frisøren kombineret med en farvekur til hjemmebrug er derfor et realistisk projekt for mig.

At vedligeholde en kølig hårfarve kræver en dedikeret indsats på linje med pastelfarvet hår – uanset hvilken farve din frisør vælger at bruge. Så husk at overveje, hvordan du genopfrisker farven derhjemme, hvis det er det kølige look, du går efter.

PS. Det samme problem men med omvendt fortegn opstår også, hvis du prøver at opnå en meget gylden hårfarve.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Jannet

Hvilken hjemmefarve (mærke og farve) bruger du så til at opretholde den fine kølige farve?
Den er flot 🙂

Katja Moikjær

Tak 🙂 Jeg plejer at bruge Maria Nila Pearl Silver, men jeg har egentlig tænkt mig at prøve Cool Cream denne gang. Den giver vist lidt mere denne nuance. Tror jeg 🙂

Sanne

Tak for et godt og relevant indlæg :).
Ved i hvorfor hverken kolde eller gyldne farver holder? Er det hvis de er for forskellige fra ens rigtige hårfarve?
Jeg har selv leverposteg, og ønsker mig brændende en varm mørkebrun, men det kan ikke lade sig gøre trods talrige forsøg, som er endt i enten orange eller grønne nuancer :-/
Mange hilsner fra Sanne

Katja Moikjær

Hej Sanne. Jeg ved ikke nok om kemien i hårfarver andet end at jeg ved, det er sådan. Har du selv farvet eller har du haft en frisør til det?

Dorthe

Super godt indlæg, jeg mangler bare at høre hvilke produkter du bruger for at vedligeholde dine kølige farver ?

Malene

Jeg bruger en silver shampoo fra “by veira”.
Den kan bibeholde den kølige farve ved at lade shampooen være i håret i fem minutter en gang om ugen.
Jeg har selv en del rødlige pigmenter i mit naturlige hår.

Helene Randløv

Hej Malene
Den taktik er glimrende i nogen hårfarver, i andre kan man ende med lilla pletter, eller en flot tisgul-lilla ombre. Jojo, jeg har sandelig prøvet begge dele.

Kh. Helene

Susanne

Før i tiden kunne man få iriserende farver, som gav et fantastisk skin . Findes de ikke mere?

Helene Randløv

Det er længe siden jeg har set nogle, der ikke er beregnet til frisører.

Kh. Helene

Skye

Der er to ting, der tilsammen løser problemet:
1. Brug Vaskebalsam ell. lign. Den er så blid ved håret, at farven holder meeeget længere.
2. Brug toner. Toning er det, der giver kemisk lysnet hår en smuk farve. Min frisør laver kun lyse striber, og resultatet er alt for gult for min svag, men det er med vilje – jeg toner det nemlig selv bagefter. Hvis man vil vedligeholde en rigtig kold blond farve, skal der tones med jævne mellemrum (når en Hollywood- eller popstjerne skal have en særlig smuk, lys hårfarve, så får de det nogle gange tonet en gang om ugen!). Jeg har brugt Schwarzkopt BlondMe toner i årevis (Ice, Steel Blue og Sand er favoritter). Det er virkelig let at bruge, og det bliver super flot.
NB. Jeg bruger aldrig blå/lilla shampo mere. De er, efter min mening, alt for skrappe ved håret.

Lise

Du nævner flere gange en ‘farvekur’ du bruger der hjemme ?
Har du et navn og/eller et link tilndem du bruger der hjemme ?

Mvh. Lise

Helene Randløv

Hej Lise
Der er nærmest en kur fra samtlige mærker, så du kan nemt læse mere om dem rundt omkring på bloggen. Nu er det ikke mig, der har skrevet dette indlæg, men mine favoritter er fra Maria Nila og IdHair.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *