Tre produkter du kan spare uden din hud kan mærke forskel

11.08.22

Forbrugerpriserne steg i juli måned med 8,7 procent viser tal fra Danmarks Statistik. Efter sommerferien betalte vi altså 8,7 procent mere for varerne i danske butikker end vi gjorde før.

Hvis du også synes, at budgettet klemmer, og du trænger til at spare, er her vores tips til tre produkter, du helt kan lade være med at købe, uden at din hud mærker forskel.

1. Øjencreme

Øjencremer har ingen særlig funktion, som en ansigtscreme ikke også kan klare. Skal den fugte? Brug din ansigtscreme. Skal den mindske rynker og stramme op? Brug din antirynkecreme eller serum. Der er ikke forskel på gode antiage-ingredienser til øjenområdet. Det er de samme, der virker – uanset hvor i ansigtet, huden sidder.

Ønsker du en øjencremer der fjerner mørke rande? Beklager, det findes ikke, så lad være med at spilde dine penge. Læs mere her om, hvorfor øjencreme mod mørke rande ikke virker.

Øjencremer er oftest markant dyrere pr ml. end den tilsvarende ansigtscreme. Derudover går der mere emballage til pr ml., jo mindre et produkt er.

2. Ansigtsmasker

Ansigtsmasker er produkter, der er designet til at blive brugt sjældent og oftest til at blive vasket af igen. Det er derfor meget kort tid, din hud er i kontakt med produktet, og det har tilsvarende minimal effekt på din hud.

Aktive ingredienser, som du vasker af efter kort tid, når ikke at have en effekt på huden. De ender i afløbet i stedet.

Mange ansigtsmasker er endda for aggressive for huden. Skrubbemasker kan virke unødigt grove på huden, og lermasker kan udtørre huden. Mange ansigtsmasker eindeholder også ingredienser så som mentol, pebermynte, peber eller lignende, der skal føles “koldt” eller “varmt, men i virkeligheden bare er en irritation. Måske din hud endda vil få det bedre uden en maske?

3. Skintonic

Jeg troede faktisk, vi var blevet enige om, at skintonics uden specifikke aktive ingredienser var formålsløse, og alligevel dukker de stadig op i nye serier? Selv nye brands som Kylie Skin har en fuldkommen ligegyldig skin tonic, hvis eneste formål er “balance+prep”. Hvis du derimod foretrækker at få din daglige kemiske eksfoliering i flydende form, så er det fint med os. Men din hud har ikke brug for at blive “balanceret” af en skintonic.

Brug dine penge på det, der bliver siddende på huden

Et sidste sparetip herfra er, at spare på de produkter, som du vasker af huden igen. Renseprodukter skal være milde – vi kan nemlig ikke modvirke effekten af en for skrap afrensning med en “balancerende” skintonic. Men derudover er det fuldkommen ligegyldigt hvilke aktive ingredienser af den dyre slags, der er tilsat – de ender jo i afløbet og ikke på huden. Så brug dine hårdttjente penge på det, der bliver sidende på huden. Så kan de aktive ingredienser nemlig nå at have en effekt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Anne

Hvad med peelingmasker som ecookings peelingmaske? Når den ikke at virke?

Maria

Så “Aztec Secret – Indian Healing Clay” og “Filorga Timefiller Eyes” virker ikke særligt ? 😄
Dang … Jeg er sgu ellers fan! tilgengæld glad for, jeg kan beholde min Corsx AHA/BHA toner 😄

Bente kusch

Jeg bruger ansigts maske 1 gang ugentligt ,og den funger perfekt 👌jeg kan se en kæmpe forskel ,når jeg bruger den .Så det et ikke helt rigtig det i skriver . Hvis jeg bruger min dag creme under øjenene ,hæver de op . Hvad mener i man skal bruge i stedet for en go skin tonic ?? Jeg har prøvet jeres peeling ,og prøvede så bagefter at rense huden med tonice ,og den peeling tager efter min mening intet .

Helene Randløv

Kære Bente
Det afhænger selvfølgelig af produktet, hvad enten det er masker eller cremer. Uanset hvilken af vores peelinger, du har valgt, har de absolut ingen effekt, når du renser dem af. De skal netop blive siddende på huden.
Kh. Helene

Nadia

Kan der være noget med, at en tonic lige tager de sidste rester af sæbe efter ansigtsvask?

Helene Randløv

Hej Nadia
Nej, det er i hvert fald en uheldig måde at fjerne det på.

Kh. Helene

Camilla

Inflationen steg 8,7 % i forhold til juli 2021. Medgiver, at alting bliver dyrere, men trods alt ikke så meget https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/oekonomi/prisindeks

Helene Randløv

Hej Camilla
Ja, det er en væsentlig forskel. Alligevel har varerne da fået et ordentlig nøk opad prismæssigt i løbet af de sidste par måneder.

Kh. Helene

Bente kusch

Jeg er klar over peelingen skal blive siddende . Jeg prøvede bare en dag,at bruge noget rens,netop for at se om de virker,og vattet var helt sort . Derfor mener jeg ikke de virker efter hensigten .

Helene Randløv

Hej Bente
Det lyder meget mystisk, og nej, det virker overhovedet ikke, når man renser det af igen.

Kh. Helene

Herdis Bjerning

Hej. Jeg ønsker at gøre mest mulig for at opstramme, reducere rynker, formindske porrer mv. Jeg bruger hver morgen jeres Niacinamid 10%, A-serum 5% og anti-age (i den rækkefølge) og til natten Beauté Pacifique Super3 booster. Nu har jeg så læst et sted, at hyaluronsyre skulle være bedste trick til at gøre huden mere fast og ungdommelig…. Kan se I har den i jeres produktudvalg, men spørgsmålet er om den bør supplere eller erstatte noget af det jeg bruger i forvejen . . . Kan I hjælpe mig ? Min hud er normal, typisk uden urenheder, lidt forstørrede porrer på næse og hage og så har jeg fregner/pigmentpletter jeg gerne vil nedtone mest mulig (alder 52).

Helene Randløv

Kære Herdis
Det rigtig ærgerlige svar på dit spørgsmål er nok, at du skal skrue ned for forventningerne til fast og ungdommelig hud. Det skriver jeg ikke for at være ubehagelig, men fordi det sjældent gør den forskel, man drømmer om.
Det er IKKE hensigtsmæssigt at bruge A-Serum 5% i dagtimerne, slet ikke hvis du er bekymret for pigmentpletter. Hyaluronsyre er god til glød, fugt og til en vis grad fylde i for eksempel læber og under øjnene, men en kæmpestor dramatisk effekt er der ikke. Vil du gerne tilføje den alligevel, ville jeg bruge den under BP Super3 Booster om aftenen.
Umiddelbart tror jeg dog, du vil opleve større effekt med vores Ansigtsolie, der indeholder 5% Matrixyl 3000, der er en potent peptid (den kan du både bruge over og under BP).
Kh. Helene

Maria

Hej, i forlængelse af det med value for money, så har jeg et ønske om, at I vil kigge nærmere på ZO skin health. Jeg er inden for få måneder blevet anbefalet dem af tre personer (to af dem klinikker som vil sælge dem), men der er et eller andet inden i mig, der er lidt skeptisk. Jeg er synes, det er rigtig mange penge; især hvis der ikke er den store forskel på disse og andre mere prisvenlige produkter, a la jeres egen serie.

Helene Randløv

Hej Maria
Jeg har prøvet en af cremerne på hånden… men vi skal nok kigge på det.

Kh. Helene

Maria

Tusind tak. I er de bedste!
At ønske anmeldelser hos jer er federe end dengang man kunne ringe ind og ønske sange i radioen.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *