Tirsdagstip: Tænk over dit ordvalg

26.07.22

Nogen mener sikkert, at jeg skyder gråspurve med kanoner… Det er helt okay! I de senere år er det blevet populært at dyrke egenomsorg. Det er dog langt lettere at anbefale det til andre, end faktisk at praktisere det selv. Det er ikke altid nemt at finde de tilgivende øjne og ord frem, når man kigger på personen i spejlet. Det kender jeg udmærket selv.
Der er noget andet, der i årenes løb betyder mere og mere for mig. Nemlig hvordan jeg egentlig formulerer mig. Det er mest, når jeg går og taler til mig selv, men selvfølgelig også når jeg taler med andre. Der er særligt et ord i forbindelse med hudpleje, der gør mig virkelig gal, det er ordet rutine. For mig er ordet på ingen måde forbundet med nydelse, som en stund for dig selv gerne skulle være. Tværtimod er det noget, der bare skal overstås.

Fri mig for rutiner
For nylig skrev Katja et indlæg med netop dette ord i overskriften. Min reaktion fik mig til at tænke på vores dejlige kolleger, Lise og Anette, der har hver deres aversioner. Første gang jeg så Anette blive meget bestemt på grund af ordet anti-age, blev jeg nærmest forskrækket. Lise, der sædvanligvis er et sødt og kærligt menneske, skød nærmest lyn med øjnene ved et pressemøde engang. Mærket havde fået ny ung model til at markedsføre deres serie henvendt til kvinder på tres og derover. Den unge mand, der med stolthed i stemmen præsenterede denne nye model, var ikke helt forberedt på angrebet. I begge de dejlige damers tilfælde, forstod jeg ikke helt, hvorfor de følte SÅ stærkt for sagen. Det tror jeg, jeg gør nu.

Måske er det alderen
Anti-age er da også et helt absurd ordvalg. Ligeså idiotisk er det at få en trediveårig til at reklamere for glat hud for de tresårige. Vi bliver alle sammen ældre med alt, hvad der følger med. Alle erfaringerne, oplevelserne, glæderne, sorgerne, menneskerne, tabene, gaverne og alt det andet.
I mit tilfælde er det altså ordet, rutiner… der får mig til at se rødt. Derfor er jeg gået i krig med sproget… hver eneste dag øver jeg mig på at få tyndet ud i det, jeg går og siger til mig selv. Faktisk er der flere, der har bemærket det, når jeg har svaret på beskeder. Måske virker det lidt prætentiøst at kalde det for et hudplejeritual, men det skifter virkelig betydning i mine øre. I øvrigt ser det ud til at virke, når glade læsere kommer med tilbagemeldinger, er hudplejen ikke længere en sur pligt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *