Nej, du har ikke talgknopper på overarmene

Keratosis Pilaris
17.03.22
Keratosis Pilaris

Keratosis PilarisRøde eller lyse knopper på overarmene kender rigtig mange af os til. De går åbenbart stadig under navnet “talgknopper”, så skal vi ikke lige få aflivet den misforståelse. De har intet med talg at gøre.

Talg (eller fedt) har nemlig intet med problemet at gøre – tværtimod. Det, der sidder inde i de små irriterende knopper er ophobning af døde hudceller eller skæl. Problemet har et navn – keratosis pilaris. Læs også hvad Sundhed.dk skriver her.

Det er ret vigtigt med denne lille forskel. Talgholdige knopper kender vi også som hudorme eller bumser, hvis de bliver betændte. De skal behandles på en måde (primært salicylsyre og niacinamid hvis du vil høre vores mening). Men keratosis pilaris skyldes tør hud og er altså det modsatte problem. Hvis du begynder at smøre dem ind i produkter til uren hud, så gør du faktisk problemet værre.

Keratosis pilaris sidder typisk på overarme, overlår eller kinder. Knopperne indeholder døde hudceller, og problemet hænger sammen med tør hud. Fed creme hjælper, men endnu bedre er creme med mild syre, der kan opløse den døde hud.

Carbamid

Gode gamle carbamidcreme hjælper. Carbamid er godt til at opløse tør hud og binder samtidig fugt. Så en carbamidcreme med en høj procent er et meget billigt og effektivt middel.

Eksfolierende syre

Syre og især AHA (mælkesyre eller glykolsyre) er effektivt til at opløse den tørre hud. Du kan købe masser af dyre produkter med syre, men til netop dette formål indeholder HTH creme en super kombination af både mælkesyre og carbamid. Den bliver desværre stadig sværere at få fat i, men det er stadig muligt.

Læs også her om hvad kosttilskud kan gøre

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)

Carbamidcreme i koncentrationer på op til 10% kan købes på apoteket* og i Matas*.

MED24 sælger heldigvis stadig HTH Original*.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Bodil

HTH er lige kommet i Normal igen til 57 kr. for 400 ml. Jeg købte en på Vesterbrogade i går.

Helene Randløv Hansson

Yep, det er så skønt, at den er tilbage.

Jeanette

Da jeg for 5 år siden tog en del på i vægt, begyndte jeg pludselig at få de her knopper på overarmene. Jeg ved ikke, om det var en sammenhæng. Jeg overvejede det i hvert fald ikke den gang. Nu efter er vægttab er stort set alle knopper forsvundet. Ved I mon, om der kan være en sammenhæng? Jeg har ikke ændret på min brug af creme eller sæbe eller lign.

Helene Randløv Hansson

Hej Jeanette
Nej, tør hud har ikke noget med kropsvægt/fedtprocent at gøre.

Kh. Helene

Susanne

Hold da k…. hvor den stribede fra Matas med 10% carbamid virker øjeblikkelig. Den tykke nubrede hud er væk og har fået de blødeste lårbasser og arme 👍🏻👍🏻👍🏻
Tak tak tak

Lene

Super hjælpsomt tip🙏

Sofie

Hej Susanne,
Kan du huske hvor lang tid der gik før du begyndte at kunne se resultater?
På forhånd tak:)

Helene Randløv

Hej Sofie
Det er forskelligt fra person til person. Nogle har virkelig meget tør hud og så tager det længere tid… andre oplever hurtigere virkning.

Kh. Helene

Michelle

Hej
Jeg har købt carbamid cremen igennem jeres link og brugte de sidste par måneder. Jeg ser lidt effekt, men desværre ikke det ønskede resultat.
Vil HTH cremen kunne gøre noget mere? Jeg har brugt en frugtsyremaske en gang om ugen også udover carbamid og en fed creme til armene.

Helene Randløv

Hej Michelle
Det er jo umuligt for mig at svare på, hvad der virker for dig 🙂 Du kan også prøve med et kosttilskud af kollagen, det virker efter et par måneder.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *