Tirsdagstip: Sådan kan du fjerne din makeup lettere

Pudderdåserne Alt i en Sæbe
04.01.22
Pudderdåserne Alt i en Sæbe

 

Pudderdåserne Alt i en Sæbe

Sådan kan du fjerne din makeup lettere: Som nævnt nogle gange er min favorit makeupfjerner vores Alt i en Sæbe, den har endnu ikke fejlet, den svier ikke i øjnene og den fjerner makeuppen i en fart!

I dag skrev jeg frem og tilbage med en af vores søde læsere om slidte vipper. Det fik mig til at tænke på dette tip, som bestemt tåler gentagelse.  ”Sådan kan du fjerne din makeup lettere” er ikke bare en poppet titel. Det kan faktisk blive lettere både for vipperne og huden, hvis du gør det rigtigt… Og ja, det sidste er nok lidt provokerende. Som min kære far altid siger, når jeg forsøger at forklare ham noget: ” Vil du også lære mig at sk*de”. Til det svarer jeg: ”Hvis du behøver hjælp til dét, anbefaler jeg, at du går til læge”. Ja, og sådan er dialogen jo så forskellig fra hjem til hjem… Spøg til side er der her en vejledning: Sådan kan du fjerne din makeup lettere!

Vælg makeupfjerner efter din mascara
Du kan bruge den bedste makeupfjerner i hele verden og alligevel have problemer. Problemerne opstår, enten fordi du bruger den forkerte makeupfjerner i forhold til din mascara, eller fordi du ikke lader den virke. Begge dele resulterer ofte i, at man skal gnide og kæmpe for at få mascaraen fjernet enten fra vipperne og eller huden. Det er så træls, når det sker, for hvem gider at bruge energi på at fjerne makeup? Det er både tidskrævende og yderst skidt for både hud og øjenvipper. Det er skidt for huden, fordi den tynde hud simpelthen kan blive skadet i kampen. Og for vipperne, fordi de kan knække eller blive hevet ud. Ingen af delene er særligt attraktive eller ønskelige i længden.

Mascaratyper
Først og fremmest skal du være klar over, hvilken type mascara du bruger. Det er ret væsentligt for, hvilken type makeupfjerner du skal bruge.

  • Vandfast mascara: Der er mindst fire gode grunde til at bruge vandfast mascara. Enten løber dine øjne ualmindeligt meget i vand, du sejler eller dyrker andre aktiviteter i eller på havet, du svømmer eller du er ude i regnvejr ofte. Vandfast mascara kan være noget af en kælling at komme af med igen. Derfor er det VIGTIGT, at du bruger et oliebaseret produkt. Det er blandt andet derfor, det er en rigtig skidt idé at bruge denne type mascara, hvis din mascara smitter af under og over øjnene i løbet af dagen. Så er der nemlig stor sandsynlighed for, at det netop er dit valg af mascara, der er helt skævt. Læs afsnittet om oliefast mascara, hvis du mangler en forklaring!
  • Tårefast mascara: Den mest almindelige form for mascara, der kan fjernes med nærmest hvad som helst. Stadig er det dog vigtigt at gøre det rigtigt. Læs derfor videre nedenfor, hvis du alligevel har problemer med at få din mascara af.
  • Tubemascara: Denne type mascara er oliefast, og det er derfor, den trofast bliver siddende på vipperne hele dagen. Det er denne mascara, du skal vælge, når du er træt af at ligne en panda kort tid efter, du har taget mascara på. Almindeligvis siger man, at den skal fjernes med vand. Heldigvis er de fleste af dem en slags hybrid mellem tårefast og tubemascara. Det betyder nemlig, at du faktisk kan bruge en almindelig makeupfjerner eller rensevand. Nogle af dem er helt umulige at få af, med mindre du bruger MEGET varmt vand. Det er personligt ikke noget jeg nyder at byde mine øjenomgivelser.

Hvis du ikke allerede er klar over, hvilken kategori din mascara hører under, så læs op på det. Det er så meget bedre både for huden og vipperne, hvis du slipper for at gnide løs, for at få din mascara af.

Lader du produktet virke?
En helt almindelig fodfejl er, at du simpelthen ikke lader produktet opløse makeuppen. Uanset hvad du bruger og hvordan du bruger det, skal produktet have tid til at virke. Husk på, at du skal fjerne en indtørret farvepasta fra dine sarte øjenomgivelser og øjenvipper. Det skal selvfølgelig foregå stille og roligt. Bruger du en øjenmakeupfjerner på en klud, vatrondel eller lignende, skal du holde dem op mod hver sit øje i mindst et minut og derefter tørre forsigtigt nedad mod kinderne. Derefter burde det meste af makeuppen være opløst og tørret væk. Måske skal du gentage processen en gang eller to, men det er altså virketiden, der er vigtig. Begynder du at gnide på makeuppen med det samme, gør du blot mere skade end gavn. Og du ender måske i værste tilfælde med fine linjer og slidte, knækkede øjenvipper.

Undtagelserne
I min lange karriere som bruger af mascara, har jeg to gange oplevet en genstridig mascara. Den ene var vandfast… Og den anden skulle man bruge så varmt vand til, at jeg brændte mig. Ingen af de to fik en chance mere, så jeg kan desværre ikke hive et særligt trick ud af ærmet. Nogen gange er der bare ikke noget, der virker. Og så må man prøve noget andet.
Som du ved, har jeg, siden bloggen så dagens lys, prøvet helt vanvittigt mange mascaraer. Og det er altså kun to, der har voldt mig problemer. Derfor tør jeg godt sige, at det sandsynligvis skyldes enten den ene eller den anden fejl. De pågældende mascaraer fik aldrig chance nummer to, så jeg ved ikke, om jeg kunne have løst problemet.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Sigrid

Hej med jer.

Tusinde tak for jeres virkeligt gode produkter – og hjælp. Jeg bruger dem tit med Paulas Choice.

Jeg har et spørgsmål til rutine – kan nedenstående kombineres på den måde jeg gør det, og hvor ville i putte en serum fx til mere glød ind henne?

1. Rens fra Paulas Choice
2. BHA fra Paulas Choice
3. Niacinamid fra jeres mærke
4. Nogle dage retinol fra Paulas Choice
5. Ansigtscreme fra jeres mærke

På forhånd mange tak!!!
Dbh Sigrid

Helene Randløv Hansson

Hej Sigrid
Vores og alle andre produkter kan egentlig blandes på kryds og tværs, som det passer dig… lige med undtagelse af syre (for eksempel BHA), der altid skal neders på ren hud. Det kan du læse mere om her: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/

Kh. Helene

Maja

Hej. Jeg har købt mig en tubemascara efter jeres anbefaling. Den er fantastisk! Men jeg kan ikke få den af med jeres renseolie … Jeg smører den godt hen over vipper, og renser resten af ansigtet, før jeg tørrer hen over vipperne. Der kommer næsten intet på kluden. Men hvis jeg renser efter med jeres make upfjerner, kommer det masser på kluden.
Gør jeg noget forkert, eller dur renseolien bare ikke til tubemascara?

Helene Randløv Hansson

Hej Maja
Nej, det kan du ikke, tubemascara er netop ikke olieopløselig, der skal derimod vand til.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *