Tirsdagstip: Min løsning på et helt utænkeligt tip

Dyson Supersonic
07.12.21
Dyson Supersonic

Dyson Supersonic

Her forleden delte Katja et for mig helt utænkeligt tip… Nemlig at lade håret lufttørre. Det kunne jeg ikke drømme om af virkelig mange årsager. Først og fremmest er min hovedbund slet ikke med på den spøg… Efter ganske kort tid med lufttørring ville min hovedbund klø, som var den en myrefarm. Er der noget jeg slet ikke kan med, så er det krible krable fornemmelser i hovedbunden. En anden årsag er, at mit hår simpelthen ville sidde så helt ustyrlig dårligt, at det først ville være medgørligt efter atter en vask. Det er jo netop det, jeg forsøger at undgå, både for at spare på vandet, hårfarven og selvfølgelig belastningen fra vask og styling. Derfor må Katja og alle jer andre gerne få den der lufttørring af håret helt for jer selv. Det bliver et kæmpestort nej tak herfra. Så her er ”En løsning på et helt utænkeligt tip”.

70% tørt hår
I vores tid som dåser, er vi blevet tudet ørene fulde af, at man først må begynde at style sit hår, når det er 70% tørt. Det er i den forbindelse Katja siger, at håret skal lufttørre. Og det er så her, vi er fuldstændig uenige! Katja nævner selv noget med, at har man kraftigere hår end hende… Det gælder også længere, og nu er det altså ikke fordi, jeg har et kæmpestort og voluminøst hår, vel?! Er mit hår næsten tørt, kan selv ikke den bedste rundbørstning få mine hvirvler til at ligge ned. I øvrigt er lufttørring heller ikke dét, diverse frisører og hårstylister mener. Lufttørring er slet ikke en mulighed for langt de fleste af os. Og her kommer en tredje årsag til, at jeg ikke kunne drømme om at lade mit eget hår lufttørre. Det ville simpelthen tage ALT for lang tid.

Sådan tørrer jeg hår
Når jeg har vasket hår, er det selvfølgelig vådt… Derfor klemmer jeg så meget vand ud af det som muligt. Det foregår ved at klemme på håret fra rod til spids i flere omgange. Det er selvfølgelig ikke noget med at vride håret, som jeg altid gjorde, da jeg var yngre. Det kan et stærkt sundt hår måske godt tåle, men der er ingen grund til at udsætte håret for så stor en belastning. Når jeg har klemt så meget vand ud som muligt, tager jeg et tørt håndklæde og fortsætter med at klemme. Dette gør håret klar til at rede igennem, men inden da fordeler jeg et leave-in plejeprodukt og varmebeskyttelse i længderne. Når håret er klemt så tørt, som det kan blive, blevet plejet og redt, går jeg i gang med føntørreren. Og når håret så er næsten tørt, styler jeg det…

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Ina

Jøsses jeg kunne da aldrig drømme om at føntørre mit lange hår😱, det er ikke sket de sidste 15-20 år.
Jeg er midt imellem kommune og efterhånden gråt, så mit hår er af ældre dato, og vil bare gerne plejes men helt sikkert ikke varmebehandles.
Min unge datter er meget langhåret og har meget mere hår end jeg, men hun tørrer da heller ikke sit flotte lange hår..
Og ja det tager lidt tid før det er tørt, men bliver heller ikke vasket hele tiden.

Helene Randløv

Hej Ina
Man kan sagtens have langt flot hår, samtidig med at man føntørrer håret. Det er da skønt, hvis I kan undlade føntørring, det er der bare rigtig mange, der ikke kan, fordi især hovedbunden lider under det.
Da mit hår var langt kunne det være rigtig lang tid om at tørre, med det resultat at jeg fik voldsom kløe og ubehag i hovedbunden.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *