Anmeldelse: Selfless by Hyram

Selfless by Hyram produkter
30.07.21
Selfless by Hyram produkter

Selfless by Hyram produkter

Hyram er kendt for sine skønhedsvideoer på YouTube og TikTok, og han har nu lanceret en hudplejeserie sammen med The Inkey List.

Jeg kan lige så godt sige det med det samme – jeg har det svært med Hyram. Han er dygtig til at lave videoer, men ind i mellem får han sagt noget værre vrøvl.

Som for eksempel det, han kalder “the phenoxyethanol trick”. At enhver ingrediens, der oprtæder på ingredienslisten efter phenoxyethanol typisk vil være i under 1% koncentration og derfor er ligegyldig.

Der er to problemer med dette trick. Det ene er at alle ingredienser med under 1% i koncentration må listes vilkårligt. Har vi 10 ingredienser på under 1%, herunder phenoxyethanol, kan phenoxyethanol altså både stå som nummer 1 og som nummer 10. Lavkoncentration-ingredienser kan altså lige så godt stå før phenoxyethanol som efter.

Det er selvfølgelig korrekt, at jo længere nede på ingredienslisten, jo mindre koncentration – men det er ikke korrekt, at ingredienser på under 1 procent ikke virker. Der findes masser af gode ingredienser, som vi gerne vil have lavere koncentrationer af. Herunder også dem, som Hyram bruger i sin nye serie – hvilket han da også har måttet høre for i sit kommentarfelt efterfølgende. Og når vi taler om aktiver som for eksempel retinol skal de meget gerne være i lave koncentrationer.

Alle bloggere og youtubere, der laver indhold nok, får sagt noget frygteligt vås ind i mellem. Undertegnede inklusive. Og det er kun godt, når vi lærer af det. Forhåbentlig bliver vi hele tiden klogere og lærer noget nyt.

Fem produkter samme med Inkey List

Hyram har produceret sine produkter under Inkey List-brandet. Inkey List har vi anmeldt her, hvis du ikke allerede kender dem. Du kan købe dem hos Sephora.

Jeg har indtil videre kun prøvet to af Hyrams produkter på min egen hud. Det var dem, der ikke nåede at blive udsolgt lige før sommerferien. Resten vil jeg her nøjes med at vurdere på ingredienslisten, og så bliver jeg vist nødt til at købe nogle flere senere.

Mandelic Acid & Rice Bran Gentle Exfoliating Serum

En peeling baseret på en blanding af flere forskellige typer syre: AHA ( 3% mandelic acid), BHA (0,5 % salicylsyre), PHA (2,5% gluconolactone) og 0,5% phytic acid (helt sin egen syre).

Dette er på papiret en mild blanding af syre – men jeg kan godt mærke den prikker. Jeg oplever dog ingen andre bivirkninger ved den.

Det er vist lidt en religionssag om man vil bruge en syre-blanding eller en enkelt syre. Sådan nogle som os selv eller Paula’s Choice sværger til at holde sig til en enkelt syre ad gangen i en lidt højere koncentration. Andre producenter som for eksempel Hyram her  laver deres egne blandinger. Du må finde den, der passer til din egen hud.

Retinol & Rainbow Algae Repair Serum

Dette produkt var egentlig det, jeg helst ville have prøvet, men det var udsolgt på det tidspunkt, jeg bestilte. Nu er der dog masser af produkter at få. Den indkapslede retinol kan du få meget billigere hos Inkey List, så hvad er der med den regnbuealge, der gør, at jeg skal betale over det dobbelte for at få Hyrams navn på?

Regnbuealge (bushy rainbow wrack) er en af mange typer brun alge, der bruges i hudpleje, men regnbuealge lyder selvfølgelig flot. Der findes flere arter brun alger med gavnlig effekt på blandt andet alderstegn. Jeg kan finde et enkelt og interessant studie af netop regnbuealges effekt på som antioxidant/antiage. Her sammenligninges effekten af fire arter brune alger. Regnbuealgen vinder ikke denne konkurrence med de andre brune alger .

Råvareproducenten sælger regnbuealge som et middel mod hyperpigmentering  og brunalger kan have den effekt.

Salicylic Acid & Sea Kelp Pore Clearing and Oil Control Serum

Her blander Inkey List og Hyram 0,5% salicylsyre med 5% niacinamid og 2% ravsyre samt lidt ekstrakt af en anden brunalge. Det er en blanding af ingredienser med dokumenteret effekt og mere eksotiske ingredienser, hvis effekt vi savner dokumentation for.

Salicylsyre og niacinamid virker på urenheder og fedtet hud. Ravsyre er et nyere og stadig udokumenteret fænomen, som Inkey List også bruger i deres Succinic Acid Blemish Treatment, og jeg ville meget gerne høre mere hvis nogen af jer har erfaringer? Der findes desværre ingen studier.

Den brune alge, som Hyram bruger her, er en kæmpetang. Den bruges i kosmetik for dens positive effekter på hudens kollagen, fugt og beroligende effekt.

Niacinamide & Maracujá Daily Barrier Support Moisturizer

Hyram og The Inkey List kalder denne creme for “lightweight”, og det skal jeg da lige love for. Den er så let, at den er tyndtflydende. Hvis du leder efter en rig fugtighedscreme, bliver du skuffet. Men hvis du søger noget meget let, så kan det være, du kan lide den.

Hyram skriver, at den er let nok til fedtet hud, men rig nok til tør hud. Det sidste er jeg ikke enig i. Min tørre hud skriger på mere creme med det samme efter at have fået påført denne.

Indholdet fejler såmænd ikke noget: 5% niacinamid og 2 forskellige eksotiske planteolier. Men på min hud fungerer det altså i praksis som et let niacinamid serum.

Hyram bruger passionsfrugtkerneolie og murujusmør – begge gode og eksotiske planteolier. Men – husk lige på at Hyrams version her indeholder en enkelt procent af hver slags olie. Det er altså ikke meget af en olie, når den kommer på din hud. Hovedingredienserne i denne creme er vand, niacinamid, glykoler, glycerin, E-vitamin, kunstige fedtsyrer og en syntetisk polymer, der tilsammen danner en meget let fugtighedsbevarende creme.

Centella & Green Tea Hydrating Gel Cleanser

Beklager – jeg gad altså ikke købe et renseprodukt tilsat planteekstrakter, som jeg med det samme skyller ud i afløbet. Det er bare spild af grøn te, centella asiatica og mine penge. Umiddelbart ser den mild ud – men der er en del salt i.

Opsamling

Okay, som I måske kan høre, så er jeg nok lige så lunken over produkterne, som jeg er over hans videoer. Jeg synes faktisk, at The Inkey List helt generelt laver bedre produkter til en lavere pris, og jeg er ikke overbevist om, at jeg får et bedre produkt, fordi der også står Hyrams navn på emballagen.

Det er bestemt ikke dårlige produkter – tværtimod. Alle produkterne vil give fine resultater. Men når man laver dem i et samarbejde med Inkey List, i en emballage, der kun indeholder 30 ml og sælger dem til en højere pris, så skal indholdet altså også give en mer-værdi – andet end en YouTube-video med fuld patos.

Jeg kan godt lide Mandelic Acid & Rice Bran Gentle Exfoliating Serum, men du kan også prøve 10% mandelic acid fra The Ordinary, hvis du har lyst til at se, hvad mandelic acid kan.

Ravsyre er interessant – men du kan også prøve versionen fra The Inkey List, hvis du vil afprøve det.

Inkey List har en meget fin retinolserum til 99 kroner for 30 ml. Den indeholder en kombination af retinol, lidt granactive retinoid, hyaluronsyre og peptider. Det er et meget fint og billigt produkt. The Inkey List og Hyrams retinol serum indeholder retinol og regnbuealge til 239 kroner for 30 ml.

Alene ud fra Ingredienslisten ved jeg godt, hvad jeg ville vælge. Men jeg bliver nok nødt til at afprøve i praksis, hvad den brune regnbuealge kan, før jeg fælder min endelige dom.

Her kan du købe det (indeholder reklamelink*)

Selfless by Hyram koster mellem 189 og 239 kroner for 30 ml. I Sephora*. Gel Cleanser koster 159 kroner for 150 ml. Du kan også købe på Selfless by Hyram’s egen hjemmeside. Ligesom resten selv Inkey List’ webshoppen sender de EU-ordrer fra Polen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *