Tirsdagstip: Hudpleje i sommervarmen

Clinique iD
13.07.21
Clinique iD

Clinique iD

Måske er det bare mig, men hudpleje i sommervarmen… Er det sidste, jeg har lyst til især om morgenen. Faktisk skal jeg tage mig sammen hver eneste morgen, fordi noget skal jeg selvfølgelig have i ansigtet. Desværre betyder det, at mit ansigt nærmest er ved at smelte af lige efter… Så skal jeg vente igen for at få SPF på. Og som du nok kan gætte, sætter det både min dovenskab og tålmodighed alvorligt på prøve.
Efter alt det hersens nedlukning og pandemi bruger jeg ikke makeup til hverdag. De fleste dage bliver det til lidt læbestift og måske lidt highlighter i øjenkrogen, men det hører til sjældenhederne. Faktisk er jeg så sørgelig en dåse, at jeg også virkelig skal tage mig sammen. For der står en masse spændende hudpleje og venter på blive testet.

Lidt lettere
Hver eneste sommer og forsommer skriver jeg samme tips… husk nu SPF. I år besluttede jeg mig for, at du udmærket ved, at du bør beskytte huden med høj og rigelig SPF. Er du stadig i tvivl om nødvendigheden, så er du nok alligevel ikke målgruppen for netop det tip? Ellers er der altså en hel del indlæg om netop dette emne på bloggen i forvejen.
Det, der måske nok er værd at nævne, er, at det med at forsage hudpleje i sommervarmen (som jeg), bare er dumt. Selvom jeg om nogen forstår, at man har lyst til at forsømme de daglige ritualer.
Heldigvis kan du sagtens springe over, hvor gærdet er lavest.

Nyfortolkning
Huden kan godt være rigtig udfordret om sommeren, selvom det er lidt sværere at se og mærke det. Og det er derfor, at du endelig ikke må springe plejen helt over.

  • Rens blidt men ordentligt: Selvom der er uendelig mange, der er uenige med os, så må resultaterne tale for sig selv. Når man stopper med rens, der partout skal fjernes med vand, så får huden det oftest meget bedre. Kan du ikke undvære dit renseprodukt (skum/creme/balm/gel/osv.), så er det bedst at vaske den helt forsigtigt af med en opvredet klud, frem for at skylle den af ved at plaske vand i ansigtet.
  • Minimér brugen af vand: Selvom det helt samme står ovenfor, så gentager jeg alligevel… For det der med at minimere mængden og brugen af vand gælder også i badet. Har du fået solstik Helene? Nej, det har jeg ikke, men jeg opfordrer dig til at give tippet en chance. Det har gjort en altafgørende forskel for så mange af vores læsere, at det ikke fortjener at blive ignoreret. Men hey… hvordan undgår man vand i badet? Det gør du, ligesom du ville gøre med en baby eller et barn… Eller som din mor gjorde, dengang du selv var for lille til at styre bruseren eller bevægelserne. Nemlig med en klud på panden. Husk at den beskytter bedre, hvis den er vredet op på forhånd.
  • Eksfolier huden: Ja… du kan sagtens bruge din milde kemiske eksfoliering, så længe du husker en god og tilstrækkelig beskyttelse.
  • Husk fugt: Vælg noget let, du kan sagtens ”nøjes” med et serum under din SPF i dagtimerne.
  • Selvfølgelig SPF: Ja, sangen er den samme, sørg for at bruge rigeligt af den høje SPF! Vælg den, du får brugt nok af. Det er SÅ meget lettere sagt end gjort, og man skal bare gennem en frygtelig masse frøer undervejs.

Aftenritualet
Her kan du måske ligeså lidt overskue tunge cremer, som du kan om dagen? Hvis cremen alligevel bare skal tørres af i hovedpudebetrækket, er det måske også ligegyldigt at tage den på. I så fald er det bedst at vælge noget let, noget der plejer og nærer huden, uden at det føles fedtet. Noget der kan en hel masse på én gang, en af mine egne favoritter i denne kategori er Clinique iD. Selv har jeg indkøbt flere af dem, som jeg så skifter lidt mellem efter lyst og behov.
Hvis du kan holde det ud, er det om aften, du kan give den gas med de lidt tungere konsistenser. Kan du ikke holde det ud, kan du roligt gemme dem til lidt senere på året. Hvor du måske ikke er ved at smelte om natten.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Ahn

For en måned siden fik jeg installeret et blødgøringsanlæg med navnet Aquadanmark. Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke har fået det installeret før. Min sarte hud har fået det meget bedre, og jeg bruger markant mindre hormoncreme i ansigtet end før. Jeg føler, at der kommer Evian ud af hanerne, og huden tørrer ikke ud, selvom jeg også bader om aftenen efter sport. Dermed behøves rådet om minimering af bruget af vand ikke 😉 Mit største problem er nu, at jeg nu ikke har lyst til at rejse på ferie til et sted med en masse kalk i vandet. My home is my castle 🙂

Helene Randløv Hansson

Det er så dejligt at høre, hvor meget det kan hjælpe nogen. Jeg er virkelig i et dilemma omkring det, fordi jeg elsker at vaske hår i hårdt vand. Og jo behovet for at minimere forbruget af vand gælder om vandet er hårdt eller blødt. Det er ikke kun hårdheden, der spiller ind.

Kh. Helene

Vibeke

Tak for et kærligt spark bagi. Jeg er også på holdet, der nærmest ikke orker hudpleje i varmen. Jeg har heldigvis fundet mig en solcreme, jeg er glad for, og det hjælper unægtelig til at få den på om morgenen. Og så sætter jeg min Clinique Moisture Surge i køleskabet, så den er kold, når jeg skal have den i ansigtet om aftenen. Alle tricks gælder 😉

Helene Randløv Hansson

Jeg ELSKER køleskabskold Moisture Surge <3

Lise Højgaard

Hej pudderdåser.
Tak for rigtig gode hudplejeråd. Både i dette opslag – men også bare helt generelt!
Jeg har fundet en helt fantastisk BB cream med faktor 20 som jeg EKSKER. Kører på 3. sommer med den nu. Det er Bioderma sensibio AR. Lidt farve, godt med fugt og solfaktor. Den creme er mit allerbedste flot-sommerhud-i-en-fart tip. Jeg bliver nemlig også lidt hudpleje doven i ferien.

God sommer. Kh Lise.

Helene Randløv Hansson

Hej Lise
Tusind tak for tip, det er altid godt med erfaringer <3

Kh. Helene

Susan

Jeg er udfordret om sommeren, når det kommer til hudpleje. Det er som om jeg har to hudtyper – en fedtet og tilstoppet sommerhud og en tør og sensitiv vinterhud. Vinterhuden har jeg fint styr på, men sommerhuden. Suk. Den driver mig til vanvid. Er der andre end mig der kender til dette? Og hvad gør/bruger I?

Helene Randløv Hansson

Hej Susan
Hvad gør du? Så er det lidt lettere at anbefale dig noget 🙂

Kh.Helene

Vibeke

Åh jo, samme her. Mit hud er sprukken, tør og øm i de kolde og tørre vintermåneder, og fedtet og lettere tilstoppet om sommeren.
Jeg ved ikke, om det virker på andre, men jeg synes, jeg får en rimelig sommerhud med flg. opskrift:
Om dagen Pudderdåsernes niacinamid inderst og en let, farvet dagcreme med solfaktor oven på.
Om aftenen mild rens efterfulgt af Clinique’s Moisture surge.

Helene Randløv Hansson

Tak for tippet Vibeke <3

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *