Coronavirus vender skønhedsbranchen på hovedet

10.03.21

Covid-19 pandemien presser dele skønhedsbranchen hårdt, mens andre dele vokser. Branchen bliver lige nu vendt op og ned, og hvordan den ender ved ingen.

Den kategori, der hedder farvet kosmetik lider. Vi køber ikke længere så mange læbestifter, øjenskygger og highlightere, og alle de virksomheder, der normalt lever af at sælge smuk makeup i butikker med indbydende testere er presset.

En anden kategori, der er presset, er salg i forbindelse med rejser. Hele markedet for dufte, creme og makeup i lufthavnene er nede.

Samtidig vender især hudpleje den anden vej er vokset. Det er ikke kun håndsæbe, vi køber mere af. Personlig pleje sælger godt, hvad enten der er creme eller tandpasta. Læs mere om udviklingen i markedet og se tal her.

Vi har desværre ikke tal for 2020 fra det danske marked endnu, men vi har set tal fra England og USA, der viser en ganske voldsom udvikling. I England er salget af kosmetik faldet med 180 millioner pund.

Forbrugerundersøgelser viser også at forbrugere bruger mere tid på hudpleje nu end før pandemien. I en amerikansk undersøgelse svarer 40% af de adspurgte kvinder, at de i 2020 brugte mere tid på hudpleje end året før.

Mindre makeup og mindre hårstyling
Jeg selv er et dårligt eksempel på den typiske forbruger. Når jeg køber en ny mascara eller en ny creme, gør jeg det for den gode histories skyld og meget sjældent, fordi jeg har et reelt behov. Så mine egne indkøbsvaner har ikke ændret sig – men mit brug har ændret sig voldsomt. Hygiejne og pleje er blevet vigtigt. Makeup er derimod meget sjældent i brug. Mine hårvaner har også ændret sig, og varmestyling-redskaberne kommer også meget sjældnere frem, hvilket måske ikke er så skidt igen. Det afgørende er selvfølgelig, hvordan det vil ændre sig, når verden bliver åbnet igen.

Hvad med jer? Hvordan har jeres kosmetik-vaner udviklet sig det seneste år? Tror I nogle af de vaner, vil blive hængende?

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Mia

Ingen ændringer – selv om jeg arbejder hjemme, går jeg i bad og vasker hår og tager makeup på præcis som jeg plejer. For det første fordi jeg ikke gider ligne en hængt kat på Teams møderne og for det andet for at prøve at opretholde en nogenlunde normal hverdag. Og så elsker jeg mine produkter og vil slet ikke undvære at bruge dem 😊

Helene Randløv

Det er bare sejt… jeg har godt nok været en snøbel på makeupfronten.
Kh. Helene

Ane

Jeg startede nyt job i en internetvirksomhed midt i pandemien, og landede altså midt i en af de brancher, som har klaret det rigtig godt. Vores virksomhed sælger meget hudpleje og med materialister og farmakonomer som kollegaer, har jeg fået en meget større interesse for hudpleje – og blev også introduceret til jeres blog! Min hud har aldrig været flottere og jeg har heller aldrig brugt flere penge på den – så heldigvis det hele værd! 🙂

Helene Randløv

Kære Ane
Så er et tillykke vel på sin plads! Velkommen i folden <3
Kh. Helene

Fie

Hygiejnen har for mit vedkommende ikke ændret sig og mine hudplejerutiner er de samme, men der kan sagtens være dage, hvor jeg ikke bruger make-up, faktisk kun hvis jeg skal ud “i verden”.

Helene Randløv

Personligt har jeg altid taget makeup på for min egen skyld… det er nok også derfor, jeg er lidt træt af, at jeg ikke lige får det gjort.
Kh. Helene

Tine

Jeg har ændret rutiner i tråd med hvad I skriver. Min hudplejerutine er blevet udvidet samtidig med, at jeg stort set ikke har makeup på længere.

Helene Randløv

Det gælder også os selv… men jeg er godt nok træt af, at jeg ikke tager makeup på… Det er jo leg og skæg og ballade for mit vedkommende.
Kh. Helene

Kathrine W

Mine kosmetikvaner har ikke ændret sig, men jeg er blevet tilbøjelig til at springe et bad over, når det hele foregår over teams. I den forbindelse vil jeg sende jer en venlig tanke for jeres tørshampo. Tidligere har jeg døjet med knopper i hovedbunden ved brug af anden tørshampo eller manglende hårvask, men det oplever jeg ikke mere, efter jeg er skiftet til jeres produkt.

Helene Randløv

Det er dejligt at høre, tusind tak <3

Lotte

Jeg har lagt makeup uanset om jeg har arbejdet hjemme eller været på kontoret.
Og da mindbindene kom skruede jeg op for læbestiften, for JEG trængte til at vide der var noget fest og farver.
Tror læbestiften er kommet for at blive

Helene Randløv

Hej Lotte
Det er sejt, jeg må indrømme, at jeg er blevet ret så dårlig til at få makeup på efterhånden… Men jeg har lovet mig selv at komme ind i kampen snart…
Kh. Helene

Vibeke

Jeg prøver i høj grad at holde fast i rutinerne, dels for at det hele ikke bare flyder ud, og dels for at holde mig selv oppe. Der er måske ikke helt så megen make-up på på hjemmekontoret, men der er make-up, der er sat hår og “arbejdstøj”.
MIn hudplejerutine har jeg ikke ændret på.
Sidste forår satte jeg mig for at bruge div. prøver og rester på make-up og hudpleje op, nu jeg alligevel bare gik hjemme. Der var mange, og det var overraskende, hvor lang tid det tog at få tømt skuffen med den slags. Faktisk i omegnen af 3/4 år… 😉

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *