Forbandet være gummibelægninger

Produkter med gummibelægning
22.02.21
Produkter med gummibelægning

Produkter med gummibelægning

“Den har fået latex-pest!“ Min veninde stillede diagnosen, da jeg bandede og svovlede over endnu en genstand med sort gummi-belægning, der gik i opløsning og blev klam og klistret mellem hænderne på mig. Denne gang var det min boremaskine, der pludselig havde en overflade af en sort, slimet masse i stedet for den bløde, sorte skridsikre gummiagtige overflade, den har haft i årevis. Hendes søn spiller rollespil, og der kender de problemet fra deres våben og udstyr.

Listen af produkter, jeg har kasseret på af den årsag er efterhånden meget lang:

  • Real Techniques pensler – de bløde håndtag gik pludselig i opløsning mellem hænderne på mig.
  • MENU Bottle Grinder salt og peber kværn (den pæne matte design-overflade kunne ikke tåle at komme i kontakt med en våd karklud)
  • Babyalarmer (belægningen overlevede ikke årene i kælderen mellem 1. og 2. graviditet)

Og selvfølgelig al min gamle NARS makeup. Men den kunne jeg dog ikke drømme om at kassere.

Alle disse forskellige produkter har det til fælles at de er belagt med en gummibelægning. En slidstærk, blød og behagelig belægning, der er super modstandsdygtig, lige indtil det øjeblik den ikke er det længere og den nærmest går i opløsning mellem hænderne på en.

Fjern gummibelægningen helt

Når først en gummibelægning går i opløsning, så kan du intet gøre for at standse den. Det eneste, du kan gøre, er at fjerne belægningen helt. Så kommer det glatte hårde underlag til syne nedenunder. Du kan forsøge at gnide den af med for eksempel alkohol eller isopropylalkohol.

Jeg kommer altså ikke lige til at passe, pleje og skåne gummibelægningen på vores saltkværn og makeuppensel. En af de ting, man særligt skal passe på, er at udsætte sit gummi-udstyr for vand. Og det virker bare ikke rigtig praktisk.

Jeg bliver sur, når jeg skal til at overveje at kassere en ellers velfungerende maskine, fordi overfladen føles som en slimet fisk. Det virker hverken gennemtænkt eller bæredygtigt. Så min egen plan er fremover at så vidt muligt undgå at bruge flere penge på redskaber med den forb…. gummibelægning. Måske lige bortset fra NARS’ blush. Men jeg er i hvert fald færdig med at købe pensler, redskaber og saltkværne, der ikke kan tåle vand!

PS. Real Techniques har ikke længere sorte håndtag på deres pensler, men jeg har ikke haft dem mellem hænderne. Kan nogen af jer sige, hvad håndtaget nu er lavet af?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Nanna

Ej tak for den viden. Jeg har selv haft et par knive med gummihåndtag, som jeg har måttet kassere, og jeg troede bare jeg havde været uheldig. Men det giver da god mening at undgå produkter med den overflade, når man nu ved at det kan komme ud af det blå

Katja Moikjær

Du er bestemt ikke uheldig – det er bare sådan de er.

Julie

RT børsterne har nu ren plast-ish. Noget metal-shine og nederst noget gennemsigtig farvet plast… Virker til at være modstandsdygtig mod latex-pest 😉

Katja Moikjær

Det er jeg glad for at høre. Kunne være jeg skulle prøve igen så.

Anne - Sofie A

Jeg har et par RT børster et par år gl. med noget ‘guld’ glimtende skafter, købt på en engelsk side. Børsterne er ikke i naturhår.

Mette

TEll ME ABOUT IT!!
Hold op hvor er jeg træt af det flotte matte udtryk bliver erstattet af noget der ligner en piratos man har glemt i lommen.. og desuden fået en tur i vaskemaskinen 🙃 Jeg kører på 2. sæt af Menus salt/peberkværn.. Henvender man sig til “kundeservice” anbefaler de at prøve med sæbevand.. 😅 Jeg tror jeg gør som dig – at undgå det materiale så man slipper for at ærge sig.

Katja Moikjær

Det var sæbevand, der udløste balladen hos mig – det kan jeg IKKE anbefale 😀

Christine

Endelig fandt jeg svar! Tak!!
Men latterligt vand er synderen når det blandt andet drejer sig om min cykelhjelm og en kaffekande🙄
Men dejligt med svar trods alt;-) Må undgå den belægning fremover…

Helene Randløv Hansson

Det er uendelig træls og pænt klamt :-/

Sanne

Fantastisk indlæg. Det har også irriteret mig længe.
Hvilket leder mig videre til madkasser, som får mærkelige ru pletter indvendigt. På mine gennemsigtige kasser, er pletterne hvide. Ved du hvad det skyldes? Det skal siges at kasserne selv reklamerer med at kunne tåle alt lige fra mikroovn til opvaskemaskine, så det burde ikke være årsagen.

Helene Randløv

Hej Sanne
Så vidt jeg husker er det en slags syreskader, men det er helt frit fra hukommelsen…

Kh. Helene

Jette jensen

Hej latex pest ramte

Jeg har skrevet til Imerco, de må have kendskab til problemet. Hvis ikke kender de det nu 😉
I mellemtiden – forsøg med husholdningssprit og gnid godt.

Helene Randløv

Det er også det vi anbefaler i indlægget 😉

Henrik Fodgaard

Jeg melder mig ind i hadekoret, forbandet være det lort, men jeg er ikke helt sikker på om det bare er vand: Jeg har problemerne med en fjernbetjening og en lille hånd-arbejdslampe, hvor ingen af dem har set vand i væsentligt omfang. Men fællesnævneren er jo hænder så jeg spekulerer på om der er noget omkring håndfedt, men det passer ikke godt med den cykelhjelm der blev nævnt. Jeg vil nu forsøge mig med en alkoholafrensning og prøve at huske at dele resultatet her.

Helene

Vi har lige oplevet det med vores ski hjelme, det er godt at vide at der ikke er noget at gøre, så er der ikke mere ag spekulere over.

Helene Randløv

Æv, hvor træls :-/

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *