La Roche-Posay Effaclar: Sulfater og alkohol

La Roche Posay Effaclar
03.02.21
La Roche Posay Effaclar

La Roche Posay Effaclar

Vi er blevet meget klogere, når det kommer til hudpleje til akne. Tiden hvor vi troede, at akne kunne vaskes væk med aggressive renseprodukter og bagefter descinficeres bort med alkohol er væk. Heldigvis – især for vores hud.

American Academy of Dermatology har ti tips til hudpleje for personer med akne. Her står blandt andet, at du skal vaske din hud med milde produkter, og at du skal bruge milde produkter, herunder produkter, der er fri for alkohol.

Derfor kan det også undre, at et mærke som La Roche Posay, med deres tætte bånd til dermatologer ikke selv lytter efter disse gode lægelige råd, men i stedet holder fast i udtørrende renseprodukter og alkohol, når det handler om akne.

Effaclar-serien indeholder mange gode ingredienser – men deres to nyeste produkter er dels et alkohol-baseret produkt og dels et sulfatbaseret rensprodukt.

Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel
La Roche-Posay har lavet en rensegel baseret på sodium laureth sulfat og tilsat lidt salicylsyre. Laureth sulfat kan virke udtørrende og irriterende på huden, hvilket ingen har brug for – især ikke hud med akne. Vælg i stedet en mild ansigtsrens – La Roche-Posay har adskillige i deres andre serier. Det vil fungere bedre for at alle hudtyper.

Effaclar Ultra Concentrated Serum
Denne serum kunne være en interessant syrepeeling, hvis ikke det var basen af alkohol. Udover alkohol-basen består den af en blanding af salicylsyre, LHA og glykolsyre tilsat niacinamid, der kunne være et super produkt – hvis altså ikke lige det var for basen af alkohol.

Hvor ville det være dejligt, hvis La Roche-Posay ville lytte til de hudlæger, de omgiver sig med, og droppe de udtørrende renseprodukter og spritten. De har nemlig de ingredienser, der skal til. Som for eksempel i den gode Effaclar Duo(+) Corrective Unclogging Care Anti-Imperfections, der er en mild og let creme med flere gavnlige ingredienser for uren hud. Den virker! Men de nye produkter i Effaclar-serien vil vi gerne have lov at springe over.

Her kan du købe det (reklamelinks*)
La Roche-Posay forhandles på apotekerne og online på blandt andet Apo-Pro* og Webapoteket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Rikke

Jeg investerede i denne serie i mine teenageår, for NU skulle jeg altså have nogle ordentligt produkter og få styr på min teenage-acne hud én gang for alle. Og jeg brugte dem grundigt to gange dagligt. Jeg husker ikke at min egentligt sensitive, dehydrerede hud har været i en værre tilstand siden jeg bare vaskede mit ansigt i håndsæbe. Ej, hvor jeg slog ud og kløede og blev rød og det sved. Har holdt mig laaangt væk fra La Roche Posay siden (10 år) og er faktisk først i år begyndt at prøve nogle af deres produkter igen.
Hvor kan det ærgre mig, at de stadig producerer de produkter. Deres navn og image er jo ellers forbundet med ordentlig hudpleje og især når de bliver solgt på apoteket, tror jeg at mange uvidende bare forventer at der selvfølgelig er styr på det. Øv.

Helene Randløv

Kære Rikke
La Roche-Posay har heldigvis mange gode produkter også… lige denne serie er vi dog ikke ubetinget begejstret for.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *