Fredagsfavorit: Vaskeklude

Fredagsfavorit: Vaskeklude
29.01.21
Fredagsfavorit: Vaskeklude

Fredagsfavorit: Vaskeklude

For et par uger siden var jeg ufrivilligt strandet på vores meget skønne kontor i en lille uge. Det var selvfølgelig en risiko for, at jeg var smittet, der sørgede for denne selvisolation. Og jeg endte på kontoret, fordi selvisolering i en lille lejlighed med fire voksne mennesker er umuligt. Det bød på nogle lidt anderledes udfordringer, fordi vi hverken har køkken eller bad derinde. Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde, og det er sådan min store begejstring for Fredagfavorit: Vaskeklude startede.

Det er mit!
Med to teenagedrenge har vi prøvet lidt af hvert hjemme hos os, og vi har også været igennem en omgang fnat. Det var jeg også selv som teenager, og lige siden har jeg haft det RIGTIG stramt med at dele håndklæder med andre. Der hjemme er det selvfølgelig ikke et problem, men rigtig mange steder, tørrer jeg hænder i toiletpapir, fordi der kun er adgang til sådan et vådt fælles håndklæde. Det er også derfor valget faldt på vaskeklude, da jeg shoppede håndklæder til kontoret. Restaurantløsningen med vaskeklude til at tørre hænderne, viste sig at være et virkelig godt valg.

Kunsten at bade i en opvaskebalje
Som nævnt er der hverken køkken eller bad på kontoret, men vi har naturligvis et lillebitte toilet og en håndvask man lige akkurat kan stå foran. Den morgen, hvor jeg startede min selvisolation, havde jeg sovet for længe. Så det var kun lige blevet til en smule vandsjaskeri i badet den morgen. Med udsigten til ikke at komme i bad i de næste fem eller seks dage måtte jeg finde på noget. Løsningen blev et bad i vores opvaskebalje. Det fungerede aldeles fremragende, og jeg følte mig ren, samtidig med at jeg havde sparet på vandet. Det er jo en af mine kæpheste, og selvom jeg bader hurtigt, bruger man jo mange liter vand på sådan et bad.

Spar på vandet
Siden jeg kom hjem, har jeg faktisk savnet kludene. Etagevask sparer ikke bare ualmindelig meget vand, det sparer også tid, og hvem har nok af den om morgenen? Da vi bør tænke over vores energi- og vandforbrug, vil jeg slå et slag for vaskeklude. Starter du i den ”rigtige” ende, er det hverken uhygiejnisk eller ulækkert.
Et af de tips, vi har skrevet RIGTIG mange gange, er, at du skal spare på vandet i dit renseritual. Det kan du nemt gøre med en god og blød vaskeklud. Den hjælper også i badet, så du ikke får masser af vand i ansigtet… eller den kan i hvert fald vænne dig til at undgå det.
Bare for en god ordens skyld, vil jeg lige nævne, at når vi bare er på kontoret alene, genbruger vi naturligvis hver vores klud, så vi ikke sviner flere til end højst nødvendigt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Heidi

Min mor manglede noget at strikke efter alle i familien havde fået karklude, så nu har hun strikket minihåndklæder/vaskeklude til os, så vi kan køre restaurant-løsningen hjemme.
Kæresten og jeg har hver vores håndklæde, og så er der en kurv med minihåndklæder til gæster – og her mener jeg selvfølgelig post-corona gæster 🙂

Helene Randløv

Hej Heidi
Strikkeprojekter har jeg nok af… men jeg elsker hjemmestrikkede klude, som jeg også er vokset op med. Både grydelapper, vaskeklude, små håndklæder og karklude strikkede min mormor i lange baner. I weekenden talte min mor og jeg om kludene, og hun fortalte, at det kun er et par år siden, hun smed de sidste klude ud, fordi de var slidt op. Vi mistede min mormor i 1988 så de har holdt VIRKELIG godt.
Kh. Helene

Jane

Hvor er kurven fra ? Den er virkelig sød.

Helene Randløv Hansson

Hej Jane
Den er også fra Jysk og hedder Alster: https://jysk.dk/badevaerelse/badevaerelsesudstyr/bruseopbevaring/hylde-alster-b12xh27-metal

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *