Skintonic – et historisk levn

Pixi Glow Tonic
11.01.21
Pixi Glow Tonic
Pixi Glow Tonic
Pixi Glow Tonic er en flydende 5% glykolsyre til daglig brug. Den er god – men ville virke lige så godt som creme, serum eller gel.

“Half a pint of alcohol, two ounces of spirits of camphor, two ounces of spirits of ammonia, and five ounces of sea-salt, to be added to sufficient boiling water to make a quart in all, when the mixture should be placed in a bottle and thoroughly shaken before use. This lotion, which should be well rubbed into the skin daily, is said to be especially efficacious in taking the fatigue out of tired muscles.”

Sådan lyder en opskrift på skintonic fra 1904. En tid, hvor “skintonic” kunne indeholde lidt af hvert og blev solgt som mere en mirakelkur end som hudpleje. Og så hjalp den også på stakkels kvindelige nerver. De er jo som vi alle ved meget skrøbelige.

Borsyre var også en populær ingrediens på den tid. Senere kom skintonics, der bestod af vand, alkohol og blomstervand, og som ingen i dag ved deres fulde fem ville bruge på deres hud. De kom samtidig med en opfattelse af, at hudens porer er noget, der kan “åbne” og “lukke”. Noget, vi i dag ved, er forkert. Hudens porer kan ikke åbne eller lukke sig. De kan blive tilstoppet – men det er en noget anden historie.

Selv i min egen ungdom var skintonic stadig noget med en masse alkohol. Først i dag er det heldigvis begyndt at gå af mode. Alkohol virker descinfirende på huden, men – som ingen efter 10 måneder med Covid-19 længere er i tvivl om – også udtørrende. Og ingen porer bliver åbnet eller lukket nogle steder.

I dag er skintonics noget helt andet – nemlig et hudplejeprodukt som alle andre, bare med en flydende konsistens. De samme aktive ingredienser, som vi bruger i en creme, kan vi også bruge i et flydende produkt, til dem der måtte foretrække det. Vi kan også sætte et spray-hoved på og så kalde det en “mist”. Og der er masser af gode flydende produkter derude, hvis du foretrækker din hudpleje flydende. Som for eksempel Pixi ovenfor.

Men der er ikke nogen særlig grund til at bruge et flydende produkt fremfor et cremet, andet end fordi du synes, det er rart eller nemmere at påføre.

Se flere historiske skintonics her

Læs mere om tilstoppede porer og hvordan du slipper af med dem her

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
Pixi Glow Tonic koster 199 kroner på Sephora.dk for 250 ml*. Den findes også i mindre størrelser.

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Ida

Er der nogen forskel på skintonic, toner og essence?
Jeg synes amerikanske+britiske brands tit har tonere i deres sortiment, mens koreanske brands oftere har essence i deres. I Danmark virker det til, at vi oftest snakker om skin-tonic. Den eneste egentlige forskel jeg har kunnet observere, er at essence tit, er en anelse tykkere i konsistensen, men derudover virker det til at være forskellige ord for det samme, eller en mulighed for at sælge os flere trin til vores rutiner.

Helene Randløv

Hej Ida
Toner og Skintonic er ganske rigtigt det samme. Essence kan være det samme, men oftest er essence en mellemting mellem toner/skintonic og et meget tyndtflydende serum. Og så tror jeg da, at du har helt ret i din sidste antagelse 😉
Der er dog nogle få Essences på markedet, som er VIRKELIG gode og faktisk gør en forskel for huden. I vores øjne er eksfoliering højere i “behovspyramiden” og det er ofte ikke produkter, der er så optimale at kombinere… i hvert fald ikke med vores peelinger.
Kh. Helene

Ida

Tak for svar!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *