Torsdags Top Ti: De gode nytårsforsæt

07.01.21

Nytårsforsæt er for de flestes vedkommende, ting eller ønsker, som man egentlig godt ved, aldrig bliver til noget. Okay… denne uge var lidt sløj, indsæt selv en passende undskyldning… i næste uge går jeg RIGTIGT i gang. Sådan går ugerne og månederne, og pludselig er der gået endnu et år. Måske har du endda slækket endnu mere på det, der i virkeligheden skulle være strammet op på.
Det er aldrig for sent at gå vanerne efter i sømmene og måske langt om længe få samlet sig selv op. Det er aldrig nemt at ændre vaner, så selvfølgelig er der tilbagefald eller forhindringer undervejs. Herunder har jeg samlet nogle af de vaner eller ritualer, som vi alle sammen bør være gode til… ingen løftede pegefingre eller voksenskældud… Det er bare fordi jeg godt kan lide dig!

  1. Husk SPF hver dag! Over skyerne er himlen altid blå, og UVA-strålingen påvirker også din hud gennem vinduet…
  2. Rene pensler er gode for huden, for produkterne og ikke mindst for dine evner. Det er bare rigtig svært at tone lys øjenskygge ud med en fedtet pensel, der er blevet brugt i en mørk farve.
  3. Prioritér dig! Du skal passe på dig selv, forkæle dig selv og ikke mindst huske på dig selv. Der skal være tid til dig hver eneste dag… nej, det er ikke nemt. Men bare lige et øjeblik uden forstyrrelser, uden telefon og uden tv.
  4. Sov! Prioritér din søvn, det trækker tænder ud og nej, det lykkes ikke hver dag. Så længe du fokuserer på din søvn, så skal det nok gå i den rigtige retning. Du var sandsynligvis lang tid om at få etableret nogle mindre hensigtsmæssige ritualer. Derfor er det vigtigt, at du har tålmodighed med dig selv, når du skal etablere et nyt og godt ritual. Husk hvor vigtigt rent sengetøj er for din hud.
  5. Plej dig! Husk at slå de forskellige skønhedsritualer sammen, hvis du synes det bliver lidt svært at nå det hele. Brug hårkur og ansigtsmaske, mens du fjerner hår her og der, eller hvad du nu foretager dig af forkælelse, der kan foregå samtidig.
  6. Rens huden… Det er jo ikke nogen nyhed, at huden har bedst af, at du renser dagen af. Det skal selvfølgelig være i et effektivt men mildt alternativ. Vælg det produkt, der passer bedst til din hud og dine præferencer.
  7. Pas dine fødder! Hvis det er for abstrakt, handler det om at gå med nogle ordentlige sko, undgå file, slibesten og -maskiner. Og så skal fødderne optimalt set smøres både morgen og aften.
  8. Plej dine hænder! Selvom vi alle sammen har hørt at: ”Hænderne er dit visitkort”, så er det måske svært at få gjort noget ved det. Det er både kedeligt og tidskrævende at have velplejede hænder… ja, det synes jeg altså. De eneste ting, jeg selv kan svinge mig op til, er at skubbe neglebåndene op, så jeg ikke får neglerødder, massere med olie og smøre med creme i ny og næ.
  9. Ryd ud i beholdningen af produkter til dit og dat. Bruger du det, eller er det for gammelt? Så få det sorteret, givet væk og eventuelt smidt ud.
  10. Prøv noget nyt! Det er ligegyldigt om det er rød læbestift, tandtråd, naturlig makeup, hårfjerning eller hvad som helst andet… Tænk hvis 2021 er året, hvor du opdager, at de grå stænk i håret i virkeligheden klæder dig, at du faktisk ser helt fin uden makeup eller måske med makeup. Det behøver slet ikke at være store gennemgribende forandringer… lidt har sandelig også ret!
Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *