Kina på vej væk fra krav om dyreforsøg i 2021

29.08.20
foreveragainstanimaltesting
foreveragainstanimaltesting
Foto: www.foreveragainstanimaltesting.com

Kina har færdiggjort den nye lovgivning, der skal modernisere landets forældede kosmetik-lovgivning. Dette skal bland andet bane vej for at afskaffe kravet om dyretest af alle produkter. Den nye lovgivning er planlagt til gennemførsel i januar 2021.

Kina er i gang med at indføre et system, der skal minde om det europæiske. Hvor alle ingredienser gennemgår en risikovurdering, og hvor producenterne derefter skal overholde regler om standarder, koncentrationer mm.

Derefter kan Kinas forældede krav om lovpligtig dyretest af alle produkter, før de må komme på markedet, fjernes. De nye krav, som virksomheder skal overholde for ikke at skulle gennemføre et dyreforsøg, er tilgengængelige nu.

“The draft indicates that toxilogical tests should be performed if the report conclusion of the safety evaluation is not enough to exclude products that pose risks to human health. This implies it’s possible to waive animal testing once adopting safety assessments under new requirements.” udtaler April Guo til Cosmeticdesign-asia.com.

Jeg ved så godt som ingenting om kinesisk politik, og jeg ved heller ikke, hvor meget og hvor lang tid der skal til før ny lovgivning gennemføres i praksis. Men dette ligner første skridt på en lang vej. Hurra!

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Anne-Dorte Mathiesen

Det er så gode nyheder 👍🏻

Hanne

Fantastisk. Endnu engang tak for, at I videregiver de nyheder, jeg ellers var gået glip af.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *