Anmeldelse: La Roche-Posay Shaka Fluide vs. Garnier Sensitive Advanced Super UV Fluid SPF50+

17.08.20
La Roche Posay og Garnier

La Roche Posay og Garnier

Tilbage i 2019 lod La Roche-Posay deres gode gamle ultra-flydende solcreme udgå og lancerede i stedet Shaka Fluid.

Den gamle og den nye har mange ting til fælles – den lette alkoholbaserede konsistens og den høje beskyttelse. Men man udskifter ikke ustraffet et så højt elsket produkt fra markedet som La Roche Posays gamle Ultra-Light Fluid var, og die-hard fans af den gamle savner den selvfølgelig. Også selvom den nye kan noget.

Min heste-gale veninde har for eksempel altid brugt den gamle Ultra-Light Fluid til sarte hestemuler, der let bliver solskoldet, og hun er IKKE tilfreds med den nye, skulle jeg hilse at sige. Det er dog langt udenfor mit ekspertområde, tør jeg vist roligt sige.

Svier ikke i øjnene og bedre UVA-beskyttelse
Jeg kan derimod godt lide den nye – når det nu skal være en solcreme med en forfærdelig masse alkohol i. Jeg bliver aldrig fan af den udtørrende effekt, det har på min hud. Men i modsætning til den gamle Ultra-Light Fluid, så svier Shaka ikke i øjnene.

La Roche-Posay har nemlig med Shaka lavet et trick, der minder om deres Anthelios Ultra Creme SPF50+. De kan noget med at pakke solfiltrene ind, så de ikke glider af huden og ind i øjnene. Det vil sige, at hvis jeg nu smører Shaka eller Ultra Creme SPF50+ direkte ind i øjet, så svier det – ja. Men hvis jeg bruger den i ansigtet og selv omkring øjnene, så bliver den sidende og glider ikke ind i øjet, som andre solcremer gør. Det er virkelig flot formuleret af La Roche-Posay, og det fungerer. Jeg har ekstremt sarte øjne, og disse er de eneste solcremer med kemiske filtre, der ikke får mine øjne til at gå svie. Det kunne de gamle La Roche-Posay solcremer ikke. Overhovedet.

Derudover har Shaka ifølge La Roche-Posay en bedre UVA-beskyttelse end den gamle Ultra-Light Fluid, og det kan vi lide.

Personligt vil jeg stadig hellere bruge La Roche-Posays Ultra Creme SPF50+, fordi jeg foretrækker den cremede konsistens uden den store mængde alkohol, der er i Shaka. Men hvis du er til tyndflydende alkoholbaserede solcremer, så fåes de ikke bedre. Det skulle da lige være den fra Garnier.

Garnier: Billigere version tilsat to aktive ingredienser
Garnier, der er ejet af L’Oréal ligesom La Roche-Posay, har nemlig også lanceret en version af Shaka. Og jeg kan ikke se andet end meget små forskelle på de to. Andet end prisen selvfølgelig.

  • La Roche-Posay Shaka koster 159 kroner for 50 ml. Garnier Super UV Fluid koster 99 kroner for 40 ml.
  • La Roche Posay har en lille kugle indeni, der hjælper, når du skal ryste produktet. Med Garnier skal du gøre arbejdet selv.
  • Garniers version indeholder hyaluronsyre og et meget interessant fermenteret ekstrakt af en bakterie.

Og begge versioner er uden parfume.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
La Roche-Posay Shaka koster cirka 159 kroner for 50 ml. på apoteket eller online hos for eksempel Apopro* eller Lookfantastic.dk*.

Garnier Super UV Fluid koster cirka 99 kroner for 40 ml. blandt andet i Matas* og på Nicehair* – lige nu sat ned til 81,25.

Indlægget indeholder et gratis anmeldereksemplar.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Nikoline

Hej Pudderdåserne. Tak for godt indhold som sædvanligt 😘👌🏾 Kan man bruge Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Super UV Fluid SPF 50+ til et vuggestuebarn eller anbefaler i en solcreme målrettet børn?

Katja Moikjær

Hvorfor vil du det? Du får mange flere ml. med et andet produkt.

Nikoline

Fordi jeg selv får sviende øjne af solcreme og creme generelt men ved ikke om det er et problem for mit barn. Jeg må prøve mig frem.

ls

Er kæmpe fan af Garniers!
Synes slet ikke den lugter af alkohol som Shaka godt kan. Og så er den mindre skinnende på mig.

Maria L

Uanset hvor godt de er formuleret, så kan jeg desværre ikke bruge dem. Mht. Anthelios Ultra Creme SPF50+: jeg fik en prøve på den, men hjalp desværre ikke, øjnene sved stadig. Jeg tror årsagen er, at jeg bruger tunge briller, der tit skal rettes op, og så kommer man efterhånden til at gnide noget af cremen med ind i tårekanalen. Jeres alt-i-en beskyttelse er stadig bedstevalg, den er lidt tør i det og brillerne står bedre på plads. Fik heldigvis skaffet mig en tube for nogle måneder siden.

Ida Andersen

Kan I uddybe problemet omkring alkohol? Jeg har lige købt shaka fluid og er begyndt at slå lidt ud – det har jeg ellers ikke gjort længe. Kan ikke finde ud af, om jeg skal skynde at skifte til min gamle solcreme eller det bare er tilfældigt pjat.

Helene Randløv

Hej Ida
Helt generelt er alkohol jo udtørrende. Det betyder, at især hudoverfladen kan blive tør og irriteret, det er der mange, der reagerer på med bumser.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *