Hvorfor lugter håndspritten af tequila?

14.05.20
Isopropylalkohol
Isopropylalkohol
Isopropylalkohol fra Matas

Hos vores frisør har de fået købt en husholdningsprit, som spreder en liflig duft af tequila, hver gang de spritter af mellem kunderne. For nogle måske en behagelig duft – for mig en duft jeg har undgået som pesten siden visse episoder i min ungdom.

Nogle håndsprit har samme duft. Men hvor kommer den fra? Har de destilleret overskudlagre af tequila for at lave håndsprit?

Vi har spurgt vores Rikke, som er Director RD, QA/QC & Purchase hos E. Tjellesen, og som ved alt om hvad der sker, når man rører ingredienser sammen.

Rikke mener, at lugten kommer fra isopropylalkohollen, som bliver brugt til at denaturere spritten med. Den har en grim og speciel lugt – ikke af tequila overhovedet. Men jo mere isopropylalkohol, der er i din almindelige sprit (ethanol), jo mere kommer den til at lugte af tequila.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Cecilia

Jeg ved ikke om det er duften af tequila, men i flere butikker, har jeg brugt en håndsprit der lugtede så grimt at jeg måtte komme min egen på. Jeg fik helt kvalme af dem. Lektie lært, brug min egen hver gang 🙂

Malene

Vores Kvickly skriver, at deres lugter, fordi den er produceret på en fødevarefabrik. Det er nok mere, fordi de bruger en bestemt ingrediens, fordi den produceres der.

Julie

Jeg er sygeplejerske på et sengeafsnit og spritter dermed hænder konstant. Vores sprit på hospitalet lugter også virkelig meget af sprit og jeg må faktisk sige, at det påvirker min arbejdsdag en smule. Lugten går lige i mit nervesystem og gi’r mig kvalme og hovedpine. Det er rigtig træls at blive udsat for ti gange i timen en hel arbejdsdag. Jeg er måske bare lidt nærtagende, men glæder mig meget til vi får vores “egen” sprit tilbage 🙈

Helene Randløv

Stakkels jer, Julie!

Mathilde

Puha det lyder ikke rart med en håndsprit der lugter af tequila. 😀 jeg har oplevet håndsprit der var tilsat alle mulige ‘frugtdufte’ (hindbær, citrus, kirsebær osv) og de lugter simpelthen fuldstændig forfærdeligt. Nogle gange har jeg simpelthen holdt mig fra de butikker jeg ved der bruger disse ‘duftende’ (stinkende) varianter. Håndsprit skal lugte af – ja, SPRIT! 😉

Louise Markman

Ja, håndspritten lugter også meget på min arbejdsplads. Jeg ved ikke de har slækket lidt på kvaliteten, nu hvor der er så står efterspørgsel på håndsprit 😀

Helene Randløv

Det tvivler jeg på, men det er sværere og dyrere at skaffe.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *