Gode råd til hjemmefarvning af hår

08.05.20
Vidal Sassoon Salonist før og efter
Vidal Sassoon Salonist før og efter
Billedet her er fem år gammelt – fra en hjemmefarvning med en Vidal Sassoon-farve, som desværre ikke eksisterer mere.

Frisørerne er åbne igen, men køen til tidsbestilling er lige så lang som min udgroning. Har du også overvejet at farve hår hjemme? Så læs med her, inden du kaster dig ud i projektet.

1. Overvej rigtig grundigt om det er en god idé
En frisør kan uden problemer rette op på en udgroning, men en helt skæv hjemmefarvning gør kun din frisørs arbejde sværere næste gang I ses. Kvaliteten af produkterne til hjemmefarver er absolut lige så god som din frisørs farver – forskellen på en hjemmefarvning og en frisørfarve ligger i håndværket. Du kan også købe det samme værktøj som en tømrer, men det betyder ikke, at resultatet bliver det samme.

2. Farv grå hår, skift nuance eller få toner mørkere
Det er bestemt en overkommelig opgave selv at farve sit hår en enkelt tone eller to mørkere, skifte nuancer eller dække grå hår. Det kan du godt gøre med en helfarvning selv derhjemme.

3. Lad være med at afblege selv!
Bare lad være. Har du en flot udgroning som min med mørke rødder og afblegede spidser, så prøv i stedet at fortælle dine venner, at det er det nye “ombré-look”. Personligt venter jeg hellere på en af de eftertragtede frisørtider – jeg skal alligevel ingen steder hen i mellemtiden, hvor jeg har brug for at se toptunet ud.

4. Læs bagsiden af produktet grundigt
På alle ordentlige hjemmehårfarver kan du tydeligt læse, hvilke hårfarver der kan bruge farven, og hvilken farve du kan forvente med din hårfarve. Lad være med at tænke “aaaah, det kan jeg godt lige, selvom mit hår er mørkere end på det billede der”. Nej, det kan du ikke.

5. Læs vejledningen og følg den!
Husk nu at læse vejledningen igennem først.

6. Brug hellere for meget farve end for lidt
Jeg har i perioder selv farvet hår med udemærket resultat. Det vigtigste, jeg har lært er, at bruge meget farve for at dække alle hår. Du kan ikke bruge for meget farve, men du kan meget nemt bruge for lidt, med det resultat at farven bliver plettet og uens.

7. To pakker til langt hår, en pakke til kort hår
Har du hår, der er kortere end skulderen, så kan du nøjes med en pakke hårfarve. Alle andre skal bruge to pakker hårfarve for at det dækker.

8. Dæk alle hår med farve
Brug nok farve og sørg for at få farven helt ud på alle hår. Del håret ind i skilninger og brug gerne en hårfarvepensel. Hvor meget arbejde der er påkrævet her afhænger meget af 1) dit hår og 2) hvilket produkt du bruger.

9. Lad farven sidde hele tiden ud
Ligesom du skal bruge nok farve for at det dækker helt, så skal du også sørge for at al farven sidder hele tiden ud. Den angivne tid på pakken tæller fra du er helt færdig med at påføre farven, også selvom der er stor forskel på hvornår du lagde det første og det sidste.

10. Pas på lyse spidser
Hvis du har meget afblegede, porøse og lyse spidser, så kan de trække mere farve end resten af håret. Du kan derfor overveje at vente med at trække farven ud i spidsen før de sidste 15 minutter. Dette er den svære balancegang, for det er svært selv at vurdere hvor meget der skal til.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Maria

En extra ide: sørg for at kigge på, om du køber en permanent farve eller en skyllefarve! Skyllefarve er at foretrække til du kan få en frisørtid – drop de permanente farver. Dem har frisørerne meget sværere ved at rette op på 🙂

Sandra

Rådet i forhold til mængden er lidt misvisende. Alle med længere hår end til skuldrene skal bruge 2 pakker. Det er nok nærmere alle med længere hår end til skuldrene skal bruge MINDST to pakker. 🙂

Helene Randløv Hansson

Helt klart MINDST to pakker.

Jeanette

Hvilket produkt brugte du til din farvning? Det er et flot resultat

Helene Randløv

Hej Jeanette
Som du kan læse øverst i indlægget findes farven desværre ikke mere.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *