Da min hovedbund faldt til ro

15.01.20
hårprodukter

hårprodukter

Min rødknoppede irriterede hovedbund er faldet til ro. Som jeg skrev i dette indlæg, er jeg normalt plaget af røde knopper, der klør som bare f… Sandsynligvis betændte hårsække, også kaldet follikulitis.

Og nu er 100.000 kroners spørgsmålet så: Hvorfor har jeg en god hovedbund, netop nu? Er det på grund af noget, jeg har brugt? Og i så faldt hvad?

Forklaringen er sandsynligvis mere kompliceret. Det ville ellers være smart at kunne sige, at I bare skal købe den ALT I EN K·U·R, vi netop har lanceret, og så er alle problemer væk. Men det er ikke så nemt.

Der er ingen tvivl om, at mine hovedbundsproblemer blandt andet bliver udløst af hårplejeprodukter og stylingprodukter. Visse ingredienser og produkter (jeg ved desværre ikke præcis hvilke ingredienser, måske det er en kombination?) udløser den ubehagelige reaktion i mine hårsække. Så de sidste måneder har jeg haft gang i et større sorteringsarbejde og grupperet produkter fra min samling af hårprodukter i “hovedbund kan godt lide” og “hovedbund kan ikke lide”. Resultatet er en måneds tid nu med helt ro i hovedbunden. Og det er disse produkter, jeg bruger:

Jeg har desværre ingen særlig god forklaring på, hvorfor det netop er disse. Det kan godt være, din hovedbund vil reagere på dem. De har ingen dyre ingredienser til fælles, det er bare dem, min egen hovedbund sætter pris på netop nu. Og hvem ved, måske ser det hele anderledes ud til sommer… (Indeholder reklamelinks*)

Christophe Robin Purifying Shampoo og Detangling Gelée
Christophe Robins shampoo og balsam til fedtet hovedbund og tørre spidser er på kort tid blevet mine nye bedste venner. Der findes mange andre gode shampooer derude til en hovedbund, der driller. Problemet er kombinationen med tørre spidser og at finde en balsam.

De fleste balsam og hårkur er ikke egnede til at komme i kontakt med en problematisk hovedbund. “Jamen så skal du bare nøjes med at putte balsam i spidserne” – ja tak, har du set mit hår??

Afstanden mellem hovedbund og spidser er ikke lang nok, og den totale mængde hår er ikke stor nok til at undgå, at noget som helst kommer kontakt med hovedbunden. Jeg har så lidt hår, at alle produkter, der kommer i mit hår, kommer i berøring med min hovedbund. Og derfor fungerer Detangling Gelée så fint. Fordi denne specielle balsam-gelé gør mit hår blødt og medgørligt uden at give problemer for min hovedbund, som en almindelig balsam ofte gør.

Purifying Shampoo og Detangling Gelée koster cirka 240 kroner for 250 ml. hos Sephora* eller på Lookfantastic*, der er en anelse dyrere.

Hårklinikken Balancing Shampoo
Balancing Shampoo fra Hårklinikken er endnu en dejlig shampoo fra Hårklinikken, der har lavet flere, som min hovedbund godt kan lide. Balancing Shampoo er en blødere og mere traditionel shampoo end den meget specielle grønne shampoo, som jeg har skrevet om her.

Balancing Shampoo koster 228 kroner for 250 ml. på blandt andet Hårklinikkens egen webshop.

Styling og tørshampoo
Ligesom med balsam er stylingprodukter og tørshampoo et problem. Mange af dem generer min hovedbund. Disse gør pt. ikke:

  • Purely Professional Styling Mousse – en helt enkel mousse med meget få ingredienser. Har en lidt “sejere” konsistens, man lige skal vænne sig til at bruge, men den giver god volumen og indeholder ikke parfume. Pris 165 kroner på Purelyprofessional.dk eller på Nicehair*
  • IdHAIR Blow Fiber Foam – Fiber Foam giver en fin volumen og hold til håret. HUSK at den skal holdes med bunden opad, når du bruger den – ellers kommer den ikke ordentligt ud af flasken. Den meget vigtige detalje står med alt for små bogstaver bag på… Pris cirka 149 kroner hos blandt andet Nicehair*.
  • Björn Axén Dry Shampoo Melon Mist – Ja, du må ikke spørge mig om, hvorfor min hovedbund ikke reagerer på netop denne melonduftende tørshampoo fra Björn Axén, men det gør den altså ikke. Og heldigvis for det, for den fungerer rigtigt fint i mit fine hår med en god blanding af at affedte og give volumen. (Bare rolig – den findes i andre duftvarianter end melon) Pris 89 kroner i Matas*.

Shu Uemura Blow Dry Beautifier Thermo BB Cream (thick hair)
Min frisør har lært mig at bruge og elske denne BB Cream til håret fra Shu Uemura. Det er et leave-in plejeprodukt, som du bruger til føntørring, og den kan holde formen på håret bedre end noget andet, jeg har prøvet. Den hjælper med at holde mine åndsvage strittende længder og nakke glatte og bløde selv på dag 2 efter hårvask, hvor de ellers normalt stritter i alle retninger. Og den gør det endda nemmere at gen-forme håret hvis du senere skal style til en ny frisure.

Der findes to varianter, denne til tykt hår og en tyndtflydende version til tyndt hår. Jeg har prøvet begge, og min anbefaling er helt klart at købe den til tykt hår – lige meget hvilket hår du har. Den til tyndt hår gør intet specielt for mit hår, selvom jeg har det tyndeste hår i denne verden.

Kan købes hos frisører i Danmark eller på Lookfantastic.dk*

Pudderdåserne Musthave ALT I EN K·U·R
Ja, jeg har selvfølgelig i samme periode brugt vores ALT I EN K·U·R. Den gav mig øjeblikkelig lindring, dengang min hovedbund føltes mest forpint, og nu bruger jeg den fortsat for at holde den gode udvikling ved lige. Læs mere om ALT I EN K·U·R her.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Indlægget indeholder gratis anmeldereksemplarer fra Hårklinikken, Bjørn Axèn og IdHAIR.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Uzma

Kan simpelthen ikke finde alt i én kuren til håret i nogen Matas , er den ikke kommet på hylderne alle steder

Katja Moikjær

Nej ikke endnu. Det tager altid lidt tid. Beklager!

Nina

Hej

Jeg vil høre hvordan din oplevelse med Hårklinikken har været? Jeg kunne læse på et af dine opslag, at du ville vende tilbage med en bedømmelse. Men jeg kan ikke finde noget? Jeg overvejer selv at købe deres Balancing shampoo og deres Daily conditioner.

God dag.

Helene Randløv

Hej Nina
Det er ikke Katja, men mig, der gik på Hårklinikken. Der skete det undervejs, at min far blev rigtig syg, og at jeg var nødt til at aflyse mine tider. Det er et stort arbejde med ekstrakt og så videre, og jeg oplevede ikke nok effekt til, at jeg har valgt at genoptage behandlingen. Hårklinikkens produkter fejler bestemt ingenting, tværtimod er der mange virkelig gode imellem. Sidenhen har jeg testet Hair Volume, der virkelig overraskede mig med sin effekt. Det kan du blandt andet læse om her: https://pudderdaaserne.dk/2019/04/24/faa-fyldigere-haar-med-new-nordic-hair-volume/
Nu arbejder alderen jo i mod fyldigt og voluminøst hår. Så jeg har sluttet fred med, at mit hår bliver tyndere. I øvrigt tester jeg for tiden Scandinavian Biolabs, hvis jeg skal anbefale noget. Bliver det afgjort deres produkter, måske i kombination med Hair Volume.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *