Torsdags top ti: Sommerduftene 2019

01.08.19
Torsdags top ti: Sommerdufte 2019

Torsdags top ti: Sommerdufte 2019

Fordybelse har der ikke været så meget tid til i løbet af sommeren. Nu hvor jeg har hængt i hængekøjen i dagevis, er der lidt mere plads til alt det sjove. Og selvom efteråret ikke synes langt væk, har jeg samlet en ”Torsdags top ti: Sommerduftene 2019”.
Indlæg om dufte er spændende og meget udfordrende at skrive. Det er sjovt men også vanskeligt at beskrive en duft, så læseren kan følge med. Det håber jeg er lykkedes.
Nydelse og sanselighed går hånd i hånd, sådan er det også med dufte og velvære. En god duft gør en kæmpe forskel for mit velvære og selvfølelse. Derfor bruger jeg også dufte at fortælle omverdenen, hvordan jeg har det.
Hvordan bruger du dufte, og hvad er dine foretrukne denne sommer?

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

Aerin Mediterranean Honeysuckle EdP¤
Duften af kaprifolier elsker jeg, og de finurlige blomster gør mig glad i låget. Min veninde har døbt sine kaprifolieplanter Helene træer (den slynger sig op ad et træ), fordi jeg straks stak næsen i dem i hendes have. Aerin Mediterranean Honeysuckle er en nødvendighed i mine øjne. Den holder minderne om en dejlig sommer i live på regnfulde, grå og kolde dage året igennem.  Duften åbner med en fin blanding af citrus, der som solens stråler varmer noterne af kaprifolie, gardenia og liljekonval op. Den afrundede og dybe note af jasmin giver duften et elegant strejf.

Elizabeth Arden My Fifth Avenue EdP
Duften åbner med meget luftige og let pudrede noter af blomster, frugt og citrus. Derefter er det en let blomstrende jasmin, lotus og den lidt kantede blomstrede note hedione. Et sted i midten kan du også finde et strejf af rose. Bunden er anderledes, fordi den er tør, kølig og fyldig. Denne blanding stammer fra henholdsvis cedertræ, iris, harpiks og en spændende blanding af moskus. Duften er en værdig efterfølger og en nyfortolkning af den oprindelige Fifth Avenue fra 1996. Den er lettere, yngre, mere ambitiøs, lidt mere prangende og stadig bund solid.

Histoires de Parfum Tubéreuse 2 Virginale EdP¤
Denne duft er en ud af tre dufte fra Histoires de Parfum, der hylder tuberose. Tubéreuse 2 Virginale er perfekt til varme, sommer og masser af flirt. Duften er på en gang sart og feminin, samtidig med at den næsten er dyrisk og tung. Lidt som luften efter et regnskyl, så ren og alligevel intens. Åbningen er legende med modne kirsebær og mandarin. Tuberose i hjertet bliver bakket op af tiaré blomst og frangipani i fuldt flor. Patchouli, et strejf af varm vanilje, hvid moskus og lyst træ tilfører både duften udholdenhed og dybde.

Miller et Bertaux (for you)/ parfum Trouvé L’eau de Parfum #1
Træ, varme krydderier og mere træ… Næsten så enkelt kan noterne i denne duft beskrives. Åbningen er en intens note af ny fældet sandeltræ og en massiv blanding af krydderier som kardemomme, kanel og nellike. Det er ikke så tørt, som det lyder. Duften er mere cremet som chai men med træ i stedet for te. Krydderierne bliver holdt i stram snor af iris og cedertræ, mens palisander, ylang-ylang og et strejf af moskus afrunder duften. Duften er på én gang afbalanceret, silkeblød, sensuel, behersket og elegant.

Rituals… Fleurs de L’Himalaya EdP
Bjergluft og blomsterduft… jeg forestiller mig, at det er en tæt ved ideel kombination. Hvis man så også forestiller sig udsigten, bliver helhedsindtrykket fuldkomment. Pak din indre duftsnob væk! Denne duft kan andet og så MEGET mere end at være budgetvenlig.
Det kommer overhovedet ikke bag på mig at Rituals… har skønne dufte. Det er mere sartheden, den fuldendte indre rejse og i særdeleshed enkeltheden, der overrasker. Den diskrete komposition af orkide, pæon og moskus er ren, sart og vidunderlig. Duften gør ikke meget væsen af sig, men den fortjener afgjort din opmærksomhed.

2787 Perfumes Hamaca EdP ¤(Magasin)
Hamaca dufter af havluft, af solcreme og varm solkysset hud. Til vores første møde duftede jeg ikke slet til den udelukkende på grund af min aversion mod kokos. I min bevidsthed havde duften sit eget liv. Kort tid efter måtte jeg forbi en butik for at snuse og prøve duften på.
Selvfølgelig er der et strejf af kokos, men det er ikke den kunstige og kvalmende slags. Hamaca er en let brise fra havet, den smyger sig om sandeltræ og kokosnødder. Den afsluttende og behagelige varme fra den aromatiske tonkabønne bliver afrundet af lidt vanilje.

Molton Brown Coastal Cypress & Sea Fennel EdT¤
Det en let, frisk og dejlig krydret duft. Coastal Cypress & Sea Fennel er som en kølig brise fra havet. Den åbner med en sprød og meget aromatisk blanding af bergamotte og kardemomme. Spæde noter af først viol og derefter iris får rygvind af det friske pust fra hjertenoten. En forfriskende forening af saltvand, frisk tang og havluft bærer dem med sig som et vindpust fra havet. Den meget lette duft bliver tøjlet af en grøn note af cypres, en ren og tør note af cedertræ og en blød afrundet moskus.

Atelier Flou Paradis Paradis EdP
Sæbet, ren og elegant. En stor buket af blomster og et strejf af sødme. Noterne er på en gang diskrete og lette, mens duften holder virkelig længe på huden. Som en spire åbner duften med bergamotte, spæde hybenroser og jasmin, mens en meget unik og saftig irisnote overtager. Det grønne blomstrende hjerte bliver understreget af ny fældet cedertræ. Den bløde moskus og den sarte sødme fra vanilje fuldender duften og binder noterne sammen. Paradis Paradis rummer en sarthed, der på kvinder bliver elegant, mens den saftighed irisnoten tilføjer er temmelig interessant på en mand.

Æther Hypær EdP¤ (Magasin)
Æthers mission med at hylde nogle af de mange syntetiske duftnoter er lykkedes. Efter Æthers udsagn passer duftene til: ”… eventyrlystne sjæle, der leder efter overraskelser, betagelse og skaberværker”. Selvom en trænet næse afgjort hjælper, tror jeg ikke, det er en nødvendighed.
Hypær er en hyldest til Cashmeran, der i duftsprog hedder ”lyst træ”, selvom det egentlig er en type moskus. Hypær har de mange nuancer af Cashmeran med. Den er næsten overvældende saftig og grøn. Det er et overflødighedshorn af fint afrundet moskus, friske afbarkede birkegrene, nyslået græs, et strejf af harpiks og regn.

Floral Street London Poppy EdP*
Det er solsikker og ikke valmuer, jeg tænker på, når duften rammer min næse. Duften leder tankerne tilbage til nogle af mine favoritdufte fra halvfemserne. Faktisk er den ikke langt fra den duft, jeg bar, da jeg blev student. Minder om lyse nætter, flagrende kjoler og bare tæer i sandet trænger sig derfor straks på.
Det er en forholdsvis stram komposition, der fylder meget. En glad blanding af citrus og abrikosblomster starter festen, mens et strejf af saltvand, neroli, solsikke og jasmin danser på bordene af cedertræ og japansk cypres til den lyse morgen.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *