Tirsdagstip: Pas på håret i solen

09.07.19
Tirsdagstip: Pas på håret i solen
Tirsdagstip: Pas på håret i solen
Foto: Bumble and bumble

Forhåbentlig husker du SPF og solbeskyttelse til huden! Ellers kan du ikke have læst med så længe… Måske er det ren ønsketænkning, at vores dejlige læsere passer godt på sig selv. Det håber jeg inderligt, at du gør, der nemlig ingen andre, der kan gøre det for dig. I skrivende stund benytter jeg mig af et afkølet udekontor. Dagen igennem har jeg set den ene forælder efter den anden blive skoldet. De smører ynglet ind, men glemmer deres egen hvide hud. Det er en gru at være vidne til. Vores skønne kollega Allan skælder jeg ud, hver gang vi ses. Han undskylder igen og igen for den glemte eller utilstrækkelige solbeskyttelse. Måske synes du jeg er hysterisk, men statistikken taler sit eget sprog. Hvis du selv er ligeglad, så tænk på dine nærmeste. Det er ligeså meget dem, det går ud over, når du bliver syg.

Håret tager også skade
Uanset om du er typen, der farver hår eller ej, så har du med garanti fået afbleget håret af solen et par gange i løbet af dit liv. Det giver en umiddelbar tekstur, men det er unødvendig skade solen forårsager. Jo lysere håret, jo mere skadet og slidt er det blevet. Du kan hurtigt mærke, at håret er blevet tørrere, helt galt er det, når håret også begynder at knække. En ferie under sydens sol svarer til varmestyling en masse, og det er de fleste vist enige om bør begrænses.
Hvis dit hår er farvet, skal du passe ekstra godt på. Farven syner mudret og grim efter kort tid i solen og afbleget hår kan blive både gult og orange.

Pleje og beskyttelse
Det er ikke ligeså nemt at se, at håret tager skade. Det opdager du først, når det er alt for sent. Derfor skal du sørge for at beskytte håret hele tiden. Beskyt håret, når du tørrer det, og vælg en varmebeskyttelse, der også har UV-beskyttelse. Dem er der flere af på markedet, men hold godt øje, for mange af dem indeholder også masser af alkohol. Du kan selvfølgelig også vælge at beskytte håret med en hat eller et tørklæde.
En ting er UV-strålerne, en anden ting er saltvand, klorvand og kombinationen af hav eller pool og solen. I mange år har jeg selv benyttet en beskyttelsescreme til håret. Udover sådan en er det skylning med vand og god pleje med en blid shampoo, kur og balsam, der skal til.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Eline Sørensen

Og husk hovedbunden. Jeg har haft hudkræft i hovedbunden pga solskader. Jeg er mørkhåret og langhåret, så alle skal passe på.☀️👍🏽 Tak fordi I gør opmærksomme på det. Jeg har nu hat/kasket på i solen☀️😊

Helene Randløv

Kære Eline
Ja, det er rigtigt! Der er desværre ganske få alternativer til hovedbunden, så hat er en god idé!
Kh. Helene

Maria

Matas har en hovedbunds spray med faktor 30, som jeg render og sprøjter i ungernes skilninger og også på min mand der er ved at blive tynd i toppen. Mænd er rigtig dårlige til at passe på deres måne. Oldefar her i familien har fået fjernet to store modermærker på issen der var kræft i og han vil stadig ikke brug solcreme.

Helene Randløv

Hej Maria
Ja, den er god, på grund af alkoholindholdet bliver min hud sur… Det er vildt irriterende.
Kh. Helene

Pernille

Måske lidt uden for kontekst:
Mit hår er brunt og langt, i udvoksningen og det første stykke har det et blondt skær, men i længden og især enderne er det rødligt. Det er dog noget synligt når håret er sat op, på toppen af hovedet. Jeg har prøvet at søge på nettet, men alt jeg finder er en forklaring til farvet hår, men det har jeg aldrig gjort, og lappeløsninger som lilla shampoo.
Ved I hvordan det sker, og hvad man kan gøre for at forebygge, evt. fjerne det?

Helene Randløv

Hej Pernille
Det kan jeg ikke lige forklare, hvad siger din frisør? Mit hår så frygteligt ud, den gang jeg pjaskede rundt i klorvand mindst to timer om dagen. Kan du forestille dig, at det er en form for slid på håret?
Kh. Helene

Pernille

Nej, dér har jeg ikke fået spurgt – I ved jo så meget 🙂 Min umiddelbare tanke var nemlig at det måske var solen eller en anden almindelig form for hverdagsslid. Nej, det er ret lang tid siden jeg har været i klor- eller saltvand. Mit hår er som oftets bare sat op i en nem knold, så det er heller ikke fordi det går mig på, andet end at jeg synes det er mærkeligt at jeg ikke ligefrem kan google mig frem til en forklaring. Nå, men I skal ihvertfald ha tak for hjælpen 🙂

Laura Ravnsborg K.

Jeg kan slet ikke overskue at skulle have hat eller tørklæde på når jeg sidder ude i solen `:D Puuhaa… Ja ville ønske jeg kunne sige jeg huskede det med beskyttelse men det kan da godt være jeg skal have fat i sådan en hårcreme 😛 Tak for et godt indlæg!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *