Kérastase Spécifique Masque Hydra-Apaisant vs Vichy Dercos Restoring Thickening Balm

29.05.19
Kerastase Vichy hårkur

Kerastase Vichy hårkur

Kérastase Spécifique Masque Hydra-Apaisant er en af de hårkure, jeg bliver ved med at købe igen og igen. Den plejer både mine meget tørre spidser og i modsætning til de fleste andre plejeprodukter behøver jeg ikke være bekymret for, om den kommer i min meget fedtede hovedbund. Tværtimod. Den lette gelé-lignende konsistens fedter ikke hovedbunden, og de ingredienser, som den indeholder, er lige så gode for hovedbund som for hårspidser.

Nu har L’Oréal så genbrugt denne meget vellykkede formel i den nye og noget billigere Vichy Dercos hårserie. Vichy Dercos Restoring Thickening Balm er lavet på samme opskrift som Kérastase Spécifique Masque Hydra-Apaisant og virker absolut lige så godt. Jeg skal faktisk helt ned til ingrediens nummer 7 på listen for at finde en forskel.

Alle de grundlæggende ingredienser i produkterne er altså de samme. De ingredienser, der giver produktet sin unikke konsistens, dem der giver pleje og beskyttelse til håret. Så hvad er så forskellen?

De “aktive” ingredienser
De to produkter har forskellige “aktive” ingredienser og forskellige mængder. Altså de ingredienser, som L’Oréal har tilsat fordi de skal have en ekstra effekt på håret – og i markedsføringen. Kérastase bruger rhamnose og noget de kalder AOX. Dercos bruger en meget mindre mængde rhamnose, pebermynte og ceramid. Jeg vil ikke gå ind i at sammenligne alle disse aktive ingredienser, for i en hårkur, som kun bliver siddende i nogle minutter før du vasker den ud igen, er det meget usandsynligt, at de når at have nogen effekt alligevel.

Duften
Indholdet af pebermynte giver Vichy Dercos Restoring Thickening Balm en meget markant duft af pebermynte. Kérastase Spécifique Masque Hydra-Apaisant har en mere traditionel duft.

Emballagen
Kerastases krukker er ganske vist flotte, men tuben fra Vichy er meget mere praktisk i brusebadet eller tasken. I modsætning til hudpleje behøver du ikke her bekymre dig om at sarte ingredienser forsvinder, men jeg ved stadig godt, hvad jeg foretrækker.

Pris og mængde
Kérastase Spécifique Masque Gel Intense Hydra-Apaisant koster 345 kroner for 200 ml. Vichy Dercos Restoring Thickening Balm koster 143 kroner for 150 ml.

Her kan du købe det
Kérastase Spécifique Masque Gel Intense Hydra-Apaisant koster 345 kroner for 200 ml. Du kan altid finde den billigere på nettet, for eksempel hos Nicehair.

Vichy Dercos Restoring Thickening Balm koster 143 kroner for 150 ml. på apoteket. Jeg kan ikke finde den på de danske webapoteker endnu, men den er på feelunique.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Tine

Har netop siddet og gennemtrawlet siden for gode hårkurer – så perfekt timing. Har I et indlæg hvor I sammenligner og kommer med jeres bedste bud på (top 3 over fx) yndlings hårkurer og hårmasker?

Helene Randløv

Hej Tine
En af vores favoritter er i hvert fald denne her: https://pudderdaaserne.dk/2018/09/24/saphira-mudder-og-mineraler-til-haaret/
Kh. Helene

Maria

Men hvilken er så din favorit? 🙂

Helene Randløv

Hej Maria
Det afhænger, som du kan læse af situationen og humøret. Duften og emballagen gør forskellen 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *