Cosmea vender tilbage

29.04.19
Cosmea 24h antiage ansigtscreme

Cosmea 24h antiage ansigtscreme

Navnet Cosmea bringer øjeblikkeligt barndomsminder frem. Mig med min mormor på apoteket. Min mormor skal købe en Cosmea ansigtscreme. Ekspedienten spørger min mormor, om den skal være med eller uden parfume? Min mormor svarer “med parfume, for lidt luksus skal man da have”.

Vi må være tilbage i slutningen af 1980’erne i Cosmeas storhedstid på de danske apoteker. Dengang var Cosmea apotekets eget hudplejemærke. Ligesom “Apotekets” er det i dag. “…plej din krop med Cosmea….”

Men i 1990 solgte apotekerne mærket til Nycomed. Derfra blev det solgt videre til svenske ACO. Siden er Cosmea stille og roligt gået i glemmebogen, og på apoteket har vi i stedet fået “Apotekets”. Et andet navn, men stadig det samme: Apotekets eget mærke.

Hvad skal vi så med Cosmea-navnet andet end at mindes gode gamle dage?

Cosmea-mærket er efter det svenske eventyr nu kommet hjem til det nærmeste, vi kommer apotekerne selv, nemlig et datterselskab under Apotekernes AMBA, som også ejer “Apotekets”. Det er altså de samme mennesker, der i dag lancerer Cosmea, som også producerer “Apotekets”. Og det kan mærkes.

Der er kommet to nye Cosmea-produkter:

Cosmea 24h Anti-age Ansigtscreme
Hvis du tror, du har hørt det navn før, så har du ret. Du har ikke bare hørt navnet før, du har også set cremen før. Cosmea 24h Anti-age Ansigtscreme er en identisk kopi af Apotekets 24 Timer Anti-age Ansigtscreme.

De er fuldkommen identiske – eneste forskel er, at Cosmea indeholder parfume, ikke er svanemærket eller astmaallergimærket og er en smule billigere pr ml. I Cosmeas version af cremen får du 75 ml. for 150 kroner. Med Apotekets får du 50 ml. for 120 kroner.

Hvis du vil læse mere om kreatin, som er den primære aktive ingrediens, så læs her i anmeldelsen af Matas stribede 24 timers ansigtscreme.

Cosmea Anti-Age Håndcreme
Cosmeas håndcreme indeholder hyaluronsyre og panthenol og er klart den mest interessante af de to Cosmea-produkter. Ikke fordi, der er noget galt med ansigtscremen, men hvor mange versioner af den samme 24-timers ansigtscreme med kreatin og hyaluronsyre har vi egentlig brug for fra både Matas og Apoteket?

Produktet minder meget om Apotekets Håndcreme med panthenol, men der er alligevel forskelle. Hyaluronsyren i Cosmea er hydroliseret, hvilket vil sige, at den er blevet så lille, at den kan trænge længere ind. Cosmea bruger også et aktiv mod hyperpigmentering i deres håndcreme, og det er alt i alt en velformuleret håndcreme med parfume til en god pris.

Her kan du købe det (reklamelink*)
Cosmeas foreløbigt to produkter kan købes på apoteket og online på webapoteket* og apopro*.

Det er så vidt jeg kan se ikke alle apoteker, der endnu har taget Cosmea ind. Mit eget apotek har ikke for eksempel.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *