Vi elsker konserveringsmidler: Ukonserverede cremer med mug i Sephora

22.04.19
Herbivore

Herbivore

Da forventningsfulde kunder åbnede deres krukker med den helt nylancerede Herbivore Botanicals Pink Cloud Moisture Cream var det ikke en smuk lyserød creme, de så, men derimod en creme dækket af mug. Og nu er de canadiske myndigheder trådt ind og har tilbagekaldt cremen, som stadig kan købes på Herbivore Botanicals og Sephoras amerikanske hjemmeside.

Du kan læse hele historien her

Herbivore Botanicals har ikke sagt noget som helst offentligt og lader til at ignorere episoden. Men det er heller ikke første gang, at de har haft sager om mugne produkter. Brugeranmeldelser og reddit-grupper indeholder masser af beskrivelser af mug i produkter. På deres hjemmeside står:

Since our products are truly all-natural and we do not use any unnatural preservatives at all, our products do have a shelf life of typically 12 months. If our products are kept out of direct sunlight and at room temperature or below, they will stay fresher longer. All of our liquid products include a totally natural preservative called Leucidal (Radish Root Ferment). We also use Vitamin E in some of our products to extend the natural shelf life and keep the oils in their freshest and most potent form. In the rare case that you purchase one of our products and find that it is not at its freshest point, please email us so we can handle this on a case-by-case basis.

BTY ALY har lavet en grundig anmeldelse af Herbivore Botanicals Pink Cloud Moisture Cream inklusive problemet med den manglende konservering. Jeg synes, du skal læse den. Og næste gang, du møder et mærke, som markedsfører sig selv på, at de ikke bruger “unødvendige” konserveringsmidler, så spørg dem lige, hvordan de så sikrer sig mod, at produktet mugner?

PS. Og så kan jeg jo ikke lade være med lige at dvæle lidt ved Leucidal, som er et forsøg på at udvikle et konserveringsmiddel til de desperate “naturlige” mærker, der har brug for at konservere deres produkter, men som ikke kan bruge konserveringsmiddel af hensyn til deres markedsføring.

Et uafhængigt studie af Leucidal blev publiceret i 2015 i Journal of Agricultural and Food Chemistry og viste, at planteekstrakter i Leucidal ingen effekt har på mikroorganismer, og den lille (men mangelfulde) effekt, forskerne kunne finde i Leucidal, stammede fra to tilsatte stoffer herunder salicylicsyre.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Tina Moesgaard

Hej Pudderdåser. Neovita hudpleje kan jo så prale med at de ikke bruger konservering. NEOVITA COSMETICS produkter kommer på markedet i hermetisk lukkede aerosolbeholdere og gøres holdbare ved tryksterilisering for at opnå den højest mulige produktkvalitet og absolutte beskyttelse af de naturlige virkestoffer mod påvirkningen af lys, UV-stråling, ilt og bakterier. De naturlige gasser butan og kuldioxid tilsættes med højtryk.Produkterne er således pakket sterilt og sundhedsbevidst i beholderne. Anderledes end andre emballager garanterer skumdispenseren en enestående produktkvalitet og absolut renhed i form af produktsterilitet. da trykket i flasken holder luft og alle bakterier ude. Tjek neovitadk

Christina

hej
Sidder og undrer mig over teksten – hvad er din rolle i forhold til neovita cosmetic?
Det lyder som reklame, og så vil det være dejligt, at du også skrev det.
Mange hilsner
Christina Kabel

Jytte

Købte engang en ukonserveret creme. Den holdt i 14 dage. Den lignede en petriskål med bakteriedyrkning.

Katja Moikjær

Føj….. Det er jo decideret farligt

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *