Økologisk alkohol og gammeldags solfiltre: Coola Makeup Setting Spray SPF 30

21.04.19
Coola

Coola

“Al den snak om om den nye UV mist fra Coola for tiden – er den alle 300 kroner værd”, har Ditte skrevet til os og spurgt om.

Det korte svar er “nej”.

Forklaringen kommer her:

Når Coola fortæller, at 70% af ingredienserne i deres “organic Makeup Setting Spray SPF 30” er økologiske, så mangler der lige den vigtige del med at de økologiske ingredienser er alt det andet end solfiltrene. Du betaler altså for gammeldags solfiltre i en blanding af diverse økologiske ingredienser.

Coolas problem er, at de er et amerikansk firma. De skal derfor lave solcreme efter den håbløse amerikanske lovgivning, hvor man kun tillader meget få og meget gamle solfiltre. Coola benytter derfor i Coola Makeup Setting Spray SPF 30 tre gamle solfiltre: Avobenzone, homosalate og octisalate. Der er ikke noget galt med nogle af dem, hvis man skal lave en kemisk solcreme i USA, så er det nok også dem, jeg ville vælge, men vi har på det europæiske marked mange andre UV-filtre til vores rådighed.

Økologisk alkohol
Og så er der de 70% økologiske ingredienser. De består af økologisk alkohol (hovedingrediensen), økologiske aloe vera, økologisk alge ekstrakt, økologisk appelsin og økologisk agurk.

Om alkohol er økologisk eller ej, gør ingen forskel for din hud. Den vil stadig udtørre og irritere. Ingen af de plejende ingredienser vil kunne kompensere for det. På den anden side er alkohol svært at komme udenom, hvis man vil lave en spray, der kan bruges ovenpå makeup.

Jeg har IKKE testet denne version af Coola Makeup Setting Spray SPF 30 på min egen hud, kun den tidligere, så den kan i teorien være fantastisk til at holde på makeup eller have andre makeup-venlige egenskaber. Prøv den gerne med det for øje.

Men der er absolut intet i Coola Makeup Setting Spray SPF 30, som gør den bedre for din hud end tilsvarende produkter fra europæiske mærker såsom Bioderma, Garnier mfl. Og der får du endda med nogle af produkterne flere moderne europæisk solfiltre med i købet.

Her kan du købe det (reklamelinks*)
Coola Makeup Setting Spray SPF30 koster 319 kroner for 44 ml. i blandt andet Matas* og på Nicehair*.

Læs vores tidligere indlæg om Garnier Face Mist SPF50 her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Nadja

Hvad skulle vi dog gøre uden jer!! Overvejede så meget og bruge de 300 kr og er så glad for jeg ikke gjorde alligvel, vil helt sikker prøve en af de andre i skriver om! 👍🏼👍🏼👍🏼

Eva

Hvad så med solcreme fra Paula’s Choice? Det er jo også et amerikansk mærke. Bruger selv Skin Balancing Moisturiser SPF 30, og er ellers ret glad for den. Men er det en dårlig solcreme? https://www.paulaschoice-eu.com/skin-balancing-ultra-sheer-daily-defense-spf-30-m1560.html?dwvar_m1560_size=fullsize&cgid=moisturisers-spf#start=0&top=2835.265625

Katja Moikjær

Den er ikke “dårlig”. Det er Coolas solfiltre heller ikke. Og hvis du er glad for den så brug den! Det er gode gamle solfiltre og det er fint 🙂 Mit primære problem med Coola er at de markedsfører sig som en “økologisk” solcreme for det findes simpelthen ikke!
Men for at svare på dit spørgsmål så bruger Paula sådan cirka de samme filtre, ja.

Camilla Nørgaard

Og den miljømæssige påvirkning – hvad med den? Nu ved jeg, at de amerikanske love i denne sammenhæng ikke rigtigt tager højde for miljøet. Er solfitlrene i Coolas produkter så også skadelige for eksempelvis koralrevene?
Kram til jer!

Katja Moikjær

Ja, nogle af dem er. Jeg kan finde flere Coola produkter med octinoxate. De har også en særlig sektion på deres webshop med “reefsafe” produkter (heri må der vel ligge implicit at resten ikke er)

Camilla Nørgaard

True! Good to know.

Maria

Kære Pudderdåserne,
Jeg er SÅ enig i ovenstående! Hvor er det fantastisk at vi forbrugere kan trække på jeres ekspertise – jeg kunne sagtens have fundet på at købe Coola’s…i stedet har jeg købt Ganiers midt SPF 50, som i har anbefalet og jeg er rigtig glad for den. Jeg går altid med Lancomes foundation med Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defence indenunder – Kiehl’s er også købt pga. jeres artikel. Tidl. kunne jeg ikke bruge SPF 50 uden at min foundation kagede rundt i ansigtet på mig. Nu er min hud perfekt året rundt – med SPF 50 året rundt😁 Det er rigtigt at Ganiers mist SPF 50 kan sætte sig i de små ansigtshår, men hvis jeg lige lader den tørre og forsigtigt stryger en finger henover, så bliver det pænt. Det kræver selvfølgelig at foundation ligger pænt jævnt inden mist’ en påføres. Og jeg vil lige benytte lejligheden til at rose jeres T zone peeling – er (nu tidl. ) acne patient (Roacutan hed det vidst tilbage i 1999, hvor jeg fik det som 18 årig.) Acnen vendte retur efter ophør med p-piller, men efter en vinter med IPL behandlinger og masser af T zone peeling, nicinamid, a-vitamin, antiage ansigtscreme er min acne forsvundet! I har haft en afgørende betydning for min daglige trivsel😉

Katja Moikjær

Det er vi simpelthen så glade for. Tusind tak

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *