Xylimelts – klæbetabletter til tør mund

13.03.19
Xylimelts

Xylimelts

Jeg måtte danse en lille jubeldans, da jeg tidligere i dag opdagede, at mit apotek er begyndt at sælge Xylimelts. Jeg lider af tør mund (på grund af en sygdom, der hedder Sjøgrens Syndrom, men årsagen er sådan set underordnet) og har i flere år købt Xylimelts fra Amazon, andre amerikanske webshops, og hvor jeg nu lige ellers kunne skaffe dem. Men nu er de kommet til Danmark! Den bedste lindring mod tør mund, jeg kender.

Indholdet af Xylimelt er egentlig ikke noget særligt. De indeholder xylitol, ligesom de fleste andre produkter mod tør mund. Xylitol stimulerer spytproduktionen og bruges i stort set alle produkter af den slags. Du kender det også som et kunstigt sødemiddel.

Det særlige ved Xylimelt er deres udformning. Xylimelt er lavet som små disks. Små klæbetabletter, som man sætter i munden, hvor de bliver siddende fast og virker i op til 4 timer. Og det gør hele forskellen – især om natten.

De generer ikke mens man har den siddende, og man kan ikke se det på mig imens. Jeg kan tale imens. Jeg kan sove med den – og det er for mig det allervigtigste. Har du meget tør mund, så brug to styk til natten.

Tabletterne har en brun og en hvid side. Den brune side har en lille fordybning og er “selvklæbende”. Den sætter du på tandkødet og lader den selv sætte sig fast. Der går et par minutter, før den sidder helt fast.

De smager af mint. I USA findes der en version helt uden smag, som jeg foretrækker, men den kan jeg ikke finde herhjemme, så jeg må nøjes med at glæde mig over, at vi i det mindste har fået en af dem.

Dette er ikke et almindeligt produkt for alle. Det er et særligt hjælpemiddel for jer andre derude med meget tør mund, hvad end årsagen er. Og jeg vil varmt anbefale jer at prøve dem.

Her kan du købe det (reklamelinks*)
Du kan købe Xylimelt på apoteket, hvor de koster 159 kroner for en pakke med 40 styk. Du kan også købe dem på Webapoteket.dk* eller på  Apopro.dk*.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Lena

Har du et godt råd og noget der virker på tørre øjne? Har snart prøvet alt hvad der findes

Helene Randløv

Kære Lena
Der er flere indlæg om tørre øjne på bloggen, lige nu virker vores søgefunktion temmelig ringe, men prøv google og pudderdåserne, så kan det lykkes :-* I morgen udgiver jeg et indlæg, om en af mine favoritter.
Kh. Helene

Lisa Thestrup

Jeg får noget epilepsimedicin der giver sindsygt tør mund, og især om natten er det noget hø!! Vågner ved at jeg næsten ikke kan trække vejret og tungen danser forvildet rundt for bare at danne det mindste spyt. Suk … De tabletter jeg har prøvet gør at mine smagsløg bliver mærkelig. Alt smager dårligt når jeg har brugt tabletterne. Er det også tilfældet med disse du skriver om her? Jeg har ikke turdet ligge en tablet i kinden om natten så jeg smører lidt tandpasta rundt på gummerne istedet. Det er nok ikke særlig sundt, så jeg skal helt klart prøve din anbefaling 👍

Katja Moikjær

Nej, ikke udover den der forbandede pebermyntesmag, men når den er væk, så er det fint. Jeg vil virkelig anbefale dig at prøve dem. De hjælper.

Katrine

Jeg synes også de tabletter er fantastiske – og elsker smagen af pebermynte;) Men… synes de er virkelig dyre! Ved I om man kan købe større (og dermed billigere) pakninger? Eller om de måske kan bestilles billigere i udlandet?

Katja Moikjær

Nej, jeg har ikke fundet en billigere måde. Jeg har kun fundet dem på amerikansk eBay og lignende, og det synes jeg ikke er en anbefalelsesværdig metode.

Katrine

Tusind tak for svaret!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *