Anmeldelse: MDerma – ny serie til tør hud og eksem fra Derma

03.02.19
Mderma

Mderma

Producenten af Derma har lanceret en ny serie under navnet MDerma. Med et kors som symbol og med hudlæge Uffe Koppelhus skal vi gerne se MDerma som en serie med forbindelse til medicin, videnskab og dermatologi.

Der er indtil videre 11 produkter i serien. De er uden parfume og mærket med både AllergyCertified og Allergi Danmarks mærke. I modsætning til Dermas almindelige serie er produkterne dog ikke miljømærket.

Min lokale Matas havde et mindre udvalg på hylden, som jeg har haft fingrene. Jeg har set på ingredienslister online og købt de tre produkter, som jeg helst ville afprøve selv.

3 fedtcremer 
Der er 3 fedtcremer med hvert sit indhold. Lige fra MD12, der er en ret jævn 40% fedtcreme til MD01 Lipid Balm, der er på krukke og helt uden vand. En salve er derfor en mere korrekt beskrivelse. Den består hovedsageligt af vaseline tilsat lidt bivoks mm., og den type produkt har helt sikkert et publikum om vinteren. Jeg ved mange efterspørger produkter uden vand og her er et. Men det føles mere som salve end som creme. Der er en grund til at den er på krukke og ikke på tube.

MD02 Lipid Light Balm er tilsat en lille smule vand, men indeholder stadig 92% fedt. Lad jer ikke snyde af navnet – dette er IKKE en “light” creme. Det er bare en lettere creme end den salve, der består af 100% fedt. Det er en blanding af vaseline og bivoks tilsat lidt vand og en fedtalkohol. Den er tyktflydende, men man skal også huske på, at der er 92% fedt i. Du skal ikke sammenligne den med en almindelig 40% fedtcreme. MDerma anbefaler den i øvrigt også til intimbrug, hvilket jeg vil forsøge mig med på et senere tidspunkt.

Salve med 2% Salicylsyre
MD03 Softening Balm er en mindre tube salve tilsat 2% salicylsyre. Den bliver anbefalet til tør, hård og skællet hud samt læber. Jeg synes det er en rigtig fin 2% salicylsyrevaseline til hård og tør hud på krop, hænder og fødder. Ingen tvivl om det. Men læberne?

2% salicylsyre er meget i et produkt til den tynde hud på læberne, og jeg har faktisk aldrig set det i så høje koncentrationer før til læberne. Vi bruger selv 0,5% i vores Alt i en salve. Det samme gjorde Decubal i deres gamle og nu udgåede version. Ingen ved præcis hvor meget der er i Elizabeth Ardens Eight Hour, men det er næppe mere end 0,5%.

Jeg kan ikke selv bruge MD03 Softening Balm på læberne. Det svier simpelthen for meget. Jeg har været nødt til at vaske den af, når jeg har forsøgt. Jeg bruger selv Alt i en salve med 0,5% salicylsyre flere gange om dagen, og det er absolut rigeligt – Helene er selv nødt til at holde igen og bruge læbepomade uden syre indimellem, ellers får hun hudløse læber. Der er i hvert fald ingen af os, der har brug for 2% salicylsyre til læberne, og jeg har meget svært ved at se, hvem der har. Hvis du mener, at du har, så synes jeg du skal nøjes med at bruge den som for eksempel læbepomade til natten og ikke som en læbepomade du bruger flere gange i løbet af dagen.

Jeg vil dog hellere anbefale den til fødder, knæ, albuer og lignende steder.

Carbamidcreme og bodylotion
MDermas MD31 Bodylotion er nok en af de kedeligste bodylotions til 200 kroner, jeg nogensinde har set. Der er da ikke noget galt med den som sådan, men for 200 kroner behøver de da ikke spare så meget på ingredienserne?

Især ikke når deres Carbamid Lotion 5% og Carbamid Lotion 7,5% begge koster mindre og begge har en lagt mere interessant ingrediensliste. Her får du både carbamid og en lille smule mælkesyre til at blidt eksfoliere huden og binde fugt samt både beroligende allantoin, sheasmør og niacinamid, ingrediensen der kan alt. Bodylotion indeholder ingen niacinamid, men er alligevel dyrere.

Kropsolie magen til Derma Eco Woman
MD41 Body Oil 150 ml indeholder en blanding af fedtsyrer (“capric triglyceride” og “olus oil”) af naturlig oprindelse som er tilsat abrikoskerneolie, mandelolie, jojobaolie og e-vitamin. Ingredienslisten er fuldstændig identisk med ingredienslisten på Derma Woman Body Oil, der koster 89,95 kroner for 145 ml. MD41 Body Oil 150 ml koster 149,95 for 150 ml. Så bare køb Derma Eco Woman i stedet – det ligner at Derma har valgt at genbruge den samme olie i denne serie også. Og med Derma Eco Woman får du endda et miljømærke også.

Serien indeholder også to Repair Cream. En med zink og en uden, som ser ret interessante ud, men som jeg desværre ikke har prøvet endnu.

MDerma serien har altså interessante produkter på programmet, hvis du har særlige behov. Jeg har aldrig selv søgt produkter uden vand, men jeg ved, at nogle af jer efterspørger dem. Jeg er som i måske kan læse meget forsigtig med at udtale mig om hvorvidt disse lever op til nu udgåede favoritter som for eksempel Ceridal, simpelthen fordi jeg aldrig har brugt dem selv. Jeg håber, at I vil bidrage her.

Bodylotion og især olien skal du bare springe over, men har du vintertør hud på kroppen, vil jeg varmt anbefale de to carbamidcremer. De er som en HTH Creme uden parfume tilsat sheasmør, niacinamid og allantoin. Og det er virkelig lækkert.

De to repair-cremer vil jeg prøve at få købt. Er der nogen af jer, der har prøvet dem? Eller nogle af de andre MDerma produkter?

Her kan du købe det (reklamelink*)
MDerma produkterne koster fra cirka 99 til 199 kroner. Du kan købe dem i Matas, udvalgte apoteker, Helsam og på nettet. Online kan du finde produkterne på Matas.dk*, Webapoteket*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Heidi Myrup

Hej pudderdåser.
Jeg har lige købt vitaminer på med24 og som medlem. Kun du få gratisk prøver på forskellige ting. Bare til info. 😊
Jeg valgte at få en 25 ml prøve på MDerma MD02. Very dry skin.
Den er meget fed. Tænker at den måske kan bruges som håndcream om natten.
Knus Heidi.

Anne - Sofie A

Må jeg spørge hvad har i taget ud af Alt i en salven, nu da der i den nye lip balm kommer spf. i? Glæder mig til at prøve den.
Har brugt flittigt den anden her i vinter. Mine læber har aldrig været så medtaget , revner og bløder hvis jeg ‘ kommer til ‘ grine. 😫

Helene Randløv

Det er salicylsyren, vi har pillet ud 🙂

Anni

Hvordan er de to carbamid-cremer i forhold til HTH’s? Jeg har brugt HTH lige siden jeg læste om den i et af jeres indlæg. Den trænger virkeligt nemt ind og jeg synes at jeg efterfølgende mangler en form for “barriere” på huden når jeg har brugt den. Derfor blander den den med jojobaolie når jeg smører den på. Om de forringer effekten af urea og mælkesyre, ved jeg ikke. Jeg mangler en “fed” udgave af HTH – Kunne det være en af disse?

Katja Moikjær

JA! 🙂 Netop

Berit

Jeg har en del af produkterne , såsom ansigtscreme , bodylotion og olien. Olien bruger jeg som ansigtsrens, fjerner det med vand og når huden er fugtig, atter et tyndt lag og tilslut ansigtscremen, min sensitive hud elsker det…:-)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *