Nej, al kosmetik er ikke farligt affald – men hårspray og neglelakfjerner er

31.01.19
Farligt affald

Farligt affald

Vi har fået et par spørgsmål om, hvor man skal aflevere gammel makeup. Nogle tror, at al gammel kosmetik er farligt affald, der skal afleveres på genbrugsstationen, mens andre på den anden side bare smider hårspray i skraldespanden. Begge dele er forkert.

To typer produkter på dit badeværelse er farligt affald og skal afleveres på genbrugsstationen:

  1. Dem der indeholder opløsningsmidler. Typisk neglelakfjerner (både med og uden acetone eller neglelak (ikke alle men nogen).
  2. Aerosol spraydåser (hårspray, hårmousse, tørshampoo mm.) Det er hele dåsen, der er farligt affald, så du skal aflevere dem til farligt affald selvom de er tomme.

Ikke alle sprays er aerosol. Det er kun aerosol, som du skal aflevere på genbrugsstationen.

Gammel makeup, shampoo, creme mm skal bare ud med det almindelige affald ifølge de kommunale miljømedarbejdere, jeg har brugt min formiddag på at udspørge. Mascara, læbestift, hudpleje osv. er ikke farligt affald.

Husk at kildesortere emballage
MEN – du skal selvfølgelig sortere emballagen. Husk at tømme emballagen og sortere den til metal, hård plast osv. Læs mere om at sortere emballagen fra din opbrugte kosmetik her.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Julie

Ok, det her er muligvis et virkelig dumt spørgsmål, men hvad med vatrondeller som man har brugt til at fjerne neglelakken med – og som jo som sådan er fyldt med neglelakfjerner? Skal de også smides ud for sig selv? 😳

Katja Moikjær

Det ved jeg faktisk ikke. Men mon ikke det meste fordamper?

Lisbeth

Hvad med en halvfyldt gammel solcreme? Tænker ikke at det er godt at skylle indholdet ud i vasken.. flasken skal selvfølgelig smides til plast, men uden indhold her i kommunen…

Katja Moikjær

Jeg ville bare smide indholdet i skraldespanden

Cecilie

Hvad med gamle parfumer? Glasset skal jo til genbrug, men hvad med indholdet..

Katja Moikjær

Det er bare alkohol. Det er ikke farligt affald. Så længe sprayflasken ikke er aerosol og det er den næppe hvis det er en parfume. Deodoranter kan derimod være.

Tanya

Mascara skal sorteres som farligt affald, ihvertfald på Frederiksberg, KBH and mange andre kommuner (jeg har ikke tjekket alle kommune – men en del :-)).

Helene Randløv Hansson

Hej Tanya
På vores genbrugsstation er alt kosmetik farligt affald, så det varierer lidt fra sted til sted.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *