Sådan fjerner du hård hud og revner på fødder og hæle

18.06.18
Testperson 1 har brugt Pudderdåsernes Alt i en fodcreme i 14 dage (morgen og aften). Vi har også bedt testpersonerne om at stoppe al brug af fodfil og lignende i testperioden.

I gårsdagens indlæg gentog vi den samme advarsel, som vi har gentaget og gentaget til hudløshed i de foreløbig 8 år, Pudderdåserne har eksisteret: Smid fodfil, pimpsten og lignende redskaber ud!

At file hård hud væk er en yderst effektiv måde at stimulere dannelsen af ny hård hud på. Og hvis du så også sørger for at opbløde dine fødder i et fodbad med jævne mellemrum, så er du også sikker på, at de bliver godt og grundigt udtørrede.

Men hvordan gør man så? Hvad kan så fjerne hård hud på fødder og hæle? Det trænger naturligvis også til at blive gentaget.

Smid fodfil og pimpsten ud
Vi tager den lige en gang til: At file hård hud væk stimulerer dannelsen af mere hård hud. Så stop med det. Hvis du gerne vil fjerne lidt af den hårde hud alligevel, så er en grydesvamp et bedre valg (Jep, en af de billige neonfarvede fra supermarkedet – læs mere her).

Stop med fodbad
Fodbad er både dejlig, afstressende og virkelig udtørrende for huden. Vand er noget af det mest udtørrende, man kan udsætte sin hud for, og at lægge sine fødder i blød i længere tid af gangen er godt for sjælen, men ikke for huden.

Se efter hvor på foden du har hård hud
Hård hud på hælen er normalt. Det samme er lidt hård hud på siden af storetåen. Men har du hård hud andre steder på fødderne, så er der grund til at få tjekket dine fødder. Jeg har for eksempel selv fået en masse hård hud under forfoden, og det er ikke et normalt sted at have hård hud. Det skyldes, at jeg har fået nedsunket forfod efter mine graviditeter, og de rigtige indlæg i skoene gør en stor forskel. Min platfodede mand får hård hud på svangen, hvilket bliver bedre med de rigtige indlæg.

Brug sportsstrømper og gode sko
At gå i bare tæer er dejligt, men ikke godt for hård hud. Hvis du vil gøre noget ved hård hud, så tag strømper på. På den anden side er det heller ikke godt for huden på fødderne at være indelukket og klamme hele dagen. Vores helt personlige erfaring er, at det bedste valg af hensyn til huden er svedtransporterende sportsstrømper af kunststof, der holder huden tør hele dagen.

Brug en fodcreme der opløser den hårde hud
Den virkelige ven i kampen mod hård hud er at bruge den rette fodcreme. En almindelig fugtighedscreme hjælper ikke spor her. Et højt indhold af fedt hjælper heller ikke spor. Hård hud kræver særlige ingredienser, der kan opløse og fjerne den hårde hud. Vi har selv gode erfaringer med:

Pudderdåserne Alt i en fodcreme – vores egen fodcreme mod hård hud, revnede hæle og sure tæer som vi lancerede i sidste uge. Læs mere om den her.

Matas Fod og Hælkur – klassisk fodcreme baseret på carbamid. En tyk og fedtet sag, men den virker, og den er billig. Matas Hælstift virker på samme måde.

Apotekets Hælcreme og Hælstift – Minder om Matas’ version af samme.

Heel Chemistry Cream – Da jeg forrige år prøvede hælcremen fra The Chemistry Brand, var det noget af en øjenåbner. Det var mit første møde med en hælcreme uden carbamid, der virkede. Og ret godt endda. Indtil da havde jeg kun haft øje for fodcreme med carbamid, men den carbamid-fri Heel Chemistry lærte mig noget om, at der også findes andre ting derude, der virker på hård hud. Duften er temmelig overvældende, men den kan alligevel også anbefales.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
Pudderdåsernes Alt i en fodcreme koster 125 kroner på Dåseshoppen.dk*.

Matas Fod- og Hælkur koster 59 kroner for 100 ml. i Matas*. Matas Hælstift koster 69 kroner i Matas*.

Apotekernes Hælcreme og Hælstift koster 59 pr styk på apoteket*.

Heel Chemistry koster 17 euro på DECIEMS egen webshop.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Lasse Holm

Dårlig markedsføring, at fremføre eget produkt først!

I burde istedet have skrevet lidt om øvrige gode produkter på markedet. Derefter oplyst at I selv har produceret et godt produkt. Se så havde læseren haft tillid. Dét har intet at gøre med at jeres produkt måske er det bedste, men om salgspsykologi.

Gratis råd fra mig denne gang. Godt råd allier jer med prof. markedsførings folk…

Helene Randløv

Hej Lasse
Nu har du tydeligvis ikke læst med hos Pudderdåserne, før din positive og brugbare kommentar. I så fald ville du vide, at vi i årevis har anprist de andre varianter (og i øvrigt stadig gør det), der er nævnt i dette indlæg. Her drejer det sig primært om brugen af vores dengang nylancerede Alt i en Fodcreme, hvorfor den naturligvis bliver nævnt først. Når du siger læseren, tænker du vist mest på dig selv, vores faste læsere er ikke i tvivl om vores oprigtighed i forhold til andre/egne produkter.

Tak for dit råd 🙂

Mvh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *