Pas på skrøbeligt hår – skift hårbørsten ud med en kam

16.05.18
Kam fra Mason Pearson og fra ghd

Kam fra Mason Pearson og fra ghd

Du ejer sikkert adskillige hårbørster. Men har du en kam? Dette klassiske redskab til håret er næsten gået af mode til fordel for et kolossalt udvalg af hårbørster til enhver smag.

Men en god kam er langt mere skånsom mod håret end selv den bedste hårbørste. Den engelske hår-ekspert Philip Kingsley går endda så vidt til at fraråde enhver form for brug af børstning af håret som hårpleje (som for eksempel brugen af naturbørster til at trække fedt ud i længderne). Han mener, det slider for meget på skrøbeligt hår.

Jeg vil ikke gøre mig til dommer over Philip Kingsley vs. naturbørsterne, men har du meget skrøbeligt hår, der knækker let, så prøv at skifte over til en god kam, når du skal rede håret. Jeg har haft en Mason Pearson Detangling Comb liggende så længe, at jeg har glemt, hvor den stammer fra. Jeg begyndte at bruge den ovenpå en seriøs hårkrise for et par måneder siden, og den er fantastisk. Den fungerer langt bedre i mit tynde og ekstremt skrøbelige hår, end alle de børster jeg har.

Føntørringen holder bedre
Den er især god, når jeg vågner op på dag nr. 2 efter en hårvask. Når jeg føntørrer og styler tyndt hår som mit, så kan det godt være ret usamarbejdsvilligt på dag nr 2. Hvis jeg børster det igennem med en hårbørste, så kan det på en dårlig hårdag resultere i en meget flad bund og en filtret høstak i spidserne. Det er som om, at det går meget nemmere med en kam. Så bliver det lige glat over det hele så at sige, og formen bliver ikke ødelagt på samme måde.

Min farmor har hele sit liv gået til frisør en gang om ugen for at få sat håret med curler og vandondulering. Resten af ugen sætter hun det forsigtigt med en kam. Hun reder det ikke med en børste – det ville ødelægge frisuren. På samme måde holder min føntørring bedst, hvis jeg bruger en god kam.

Noget om vådt hår
Det er især vigtigt at passe godt på vådt hår. Vådt hår er meget mere skrøbeligt end tørt hår. Du må aldrig forsøge at udrede filtret hår, mens det er vådt. Og så er det også mere skånsomt at bruge en bredtakket kam i vådt hår end en børste.

Det eneste jeg ikke bruger en kam til lige nu er selvfølgelig føntørring. Det er en god stylingbørste nu stadig bedst til.

Her kan du købe det (reklamelinks)
Min gamle Mason Pearson kam er en Mason Pearson Detangling Comb (C2). Den koster cirka 230 kroner i Magasin. Du kan købe den online på den engelske webshop Escentual til 12,50 britiske pund.

Til vådt hår bruger jeg ghd detangling comb. Den koster lige nu 45 kroner på Lookfantastic.dk. Matas har en, der minder meget om.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Margit

Hej.
Jeg bliver – desværre – forvirret over om jeg skal børste eller ej? Jeg bruger kam (Mason Pearson detangling) i vådt hår, MEN friserer – efter Mason Pearsons anbefalinger – når håret er tørt. Nu er der to meninger om den sag. Det kunne være skønt hvis I undersøgte sagen nærmere 💆‍♀️

Helene Randløv

Hej Margit
Vil du uddybe, hvad du mener? Hvad er det, der er to meninger om?
Kh. Helene

Betina Berg Holm Andersen

Jeg er virkelig glad for min wet brush – kun med den kan jeg rede mit våde hår uden at det føles som om halvdelen sidder i børsten bagefter. Jeg ved i før har anbefalet wet brush – er en kam mere skånsom?

Katja Moikjær

Den er også god til det formål. Jeg vil sige det sådan, at det, der glider nemmest gennem dit hår, også er det mest skånsomme. Når håret er vådt er det skrøbeligt. Og det redskab, der glider mest ubesværet gennem håret, er mest skånsomt, for det gælder om at hive og flå mindst muligt. Hvis du føler, at wet brush glider nemmest gennem dit hår, så er det den mest skånsomme. Giver det mening?

Betina Berg Holm Andersen

Hej Katja
Det giver fint mening…
Fandt ud af at jeg faktisk havde en bredtakket kam liggende og den prøvede jeg her til morgen – Det fungerede næsten bedre for mig end børsten, så tak for et godt tip – som altid 🙂

Katja Moikjær

Fantastisk 😀 tak

Maria

Er det ogsåbedst for håret at vente til det er tørt, når man bruger kam?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *