Guld, glimmer og farve – meningsløse ingredienser i hudpleje

12.03.18
Glimmer og farvet hudpleje

Glimmer og farvet hudpleje

Hvis det er pænt, så må det også være godt. Det ser ud til at være logikken, der hersker pt. Vi laver en middelmådig ansigtsmaske, og så tilsætter vi lidt farve, guld og glimmer, så det ser flot ud på billeder. Det lader jo til at virke. Den eneste, der ikke for noget ud af det, er din stakkels hud.

1. Guld
Guld er en antioxidant, men derudover så har guld aldrig udvist nogen resultater for huden. Det er en af rigtig rigtig mange ingredienser, der måske har en moderat brugbar effekt på huden. Og så er guld faktisk et allergen, når det bliver nedbrudt på huden. I smykker er guld stabilt, men bliver det nedbrudt, så er guld både allergent og irriterende. Men det lyder flot!

PS. Langt de fleste produkter med guld indeholder også en hel masse farvestof for at det skal ligne guld. Den lillebitte smule guld, der er i, kan man sjældent se med det blotte øje.

2. Glimmer
Det giver næsten sig selv, at glimmer ikke har nogen som helst effekt i hudplejeprodukter. Alligevel er glimmermasker en trend. Det har absolut intet andet formål end at lave sjove billeder til Instagram.

Mærker som Glamglow og TooFaced har været bannerførere på denne meningsløse trend. Harmløst sjov? Måske. Spild af penge? I hvert fald!

Og så dækker glitteret ofte over nogle i enhver hudplejemæssig forstand jammerlige produkter.

3. Farve
Det virker lidt som om verden går cirkler. De danske producenter er blevet stadig mere skarpe på at undgå farvestoffer og i vid udstrækning også parfume, hvorefter K-Beauty, Too Faced, Farsali og resten af enhjørningehæren pludselig vælter ind over os på Instagram, og alt hudpleje så skal være pastelfarvet igen.

Jeg vil gerne gøre en ting helt klart: Du kan være 100% sikker på, at hvis et hudplejeprodukt har en pæn farve, så er der tale om farvestoffer.

C-vitamin er ikke orange. Det er helt hvidt. Rosenvand og rosenekstrakt er ikke spor lyserødt i virkeligheden. Blåbærekstrakt farver ikke det mindste. Jeg kender til meget få ingredienser, der reelt farver. A-vitamin giver en gul eller orange farve. Havtorn farver ret kraftigt gult. Alligevel er de fleste cremer og serum derude med frugt/vitamin/bær/blomster-ekstrakt farvede i en pæn pastelfarve.

Har du en creme eller serum i hånden der har en pæn farve, så er den altså kunstigt tilsat. Punktum! Uden undtagelse. Bare lov mig at huske det.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Salli

Enhjørningehæren… HAHA! Et nyt ord er hermed tilføjet til mit ordforråd 😀

Tanja

Tak!! Elsker jeres indlæg og jeres hudplejeserie🌟
Hvis I skulle anbefale en maske til shiny hud, hvad skulle jeg så begive mig ud i?

Helene Randløv

Hej Tanja
Det handler om at bruge ordentlig hudpleje i hverdagen i stedet for en maske i ny og næ. Hvis du har brug for at stå skarpt til en fest, kan du lejlighedsvis bruge en lermaske inden makeuppen til at suge lidt af olien, men det er ikke en holdbar eller særlig effektiv løsning i længden.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *