Ducray Dexyane MeD – creme til behandling af eksem

21.02.18
Ducray Dexyane med

Ducray Dexyane med

Reklame for Ducray

Ducray har lanceret et nyt og unikt produkt på det danske marked. Nemlig en creme til behandling af eksem, som du kan finde på apotekets hylder.

Hvis du ligesom jeg har børn med børneeksem, så er du fuldt ud klar over, at apotekets hylder bugner af cremer til vores unger. Fedtcremer, cremer med diverse ekstrakter og cremer til særlig sart hud. Så hvad er så specielt ved endnu en creme til eksemplaget hud?

Ducray Dexyane MeD er unik, fordi den er godkendt som medicinsk udstyr. Det vil sige, at Ducray må som de eneste på kosmetikhylderne herhjemme love os, at Dexyane MeD kan behandle eksem. Og det må de, fordi det passer. Fordi de danske myndigheder har sagt ok til, at det kan den rent faktisk.

Ducray Dexyane MeD kan bruges til behandling af:

  • Atopisk eksem (herunder også børneeksem)
  • Kontakteksem
  • Håndeksem

Hjemme hos mig har vi atopisk eksem eller børneeksem, som det også kaldes, når det rammer børn. Jeg har selv haft rigtig slem børneeksem som barn, og to af mine tre sønner har været så uheldige at arve det.

Jeg voksede selv fra min børneeksem, da jeg gik i puberteten, men indtil da… Jeg kan stadig mærke følelsen. Jeg husker store plamager af røde knopper på indersiden af ben og arme, jeg husker endeløse tuber af fedtcremer, jeg husker altid at have hormoncreme med mig i tilfælde af udbrud. Jeg husker en sommer, hvor der gik bakterieinfektion i. Jeg husker en ganske ubehagelig sort tjærecreme – den slap jeg dog hurtigt for igen.

Heldigvis er vi kommet meget længere her 30 år senere. Behandlingen er blevet markant bedre, og jeg kan nu behandle mine børn med både effektive og lækre cremer, så de er stort set symptomfri. Men samtidig er atopisk eksem et stigende problem og på de 30 år, der er mellem mig og min ældste søn er der blevet tre gange så mange børn med atopisk eksem (kilde: Pierre Fabre).

Atopisk eksem kan ikke kureres, men heldigvis har vi så mange bedre muligheder for både at lindre og behandle end min barndoms uendelige mængder klistret fedtcreme.

Dexyane MeD indeholder flere gode ting, men især stoffet hydroxydecine er interessant. Hydroxydecine har en særlig evne til at genopbygge hudens barriere, som blandt andet dette studie viser. Og netop en ødelagt hudbarriere er afgørende, når vi taler om atopisk eksem og andre former for eksem. Hudbarrieren er din huds eget lag af beskyttelse mod omverdenen. En sund og rask hud har en velfungerende barrierefunktion. Det har en eksemplaget hud ikke. Dexyane MeD kan styrke denne hudbarriere, samtidig med, at Dexyane MeD fugter huden og lindrer kløe.

Lækker og børnevenlig konsistens
Konsistensen er overraskende let og gelé-agtig og har intet til fælles med min barndoms fedtcremer. Jeg har testet den på den største creme-hader jeg kender – min yngste eksemplagede søn. Blandt hans allerførste ord var: “Ikke smøre, ikke smøre!”

Jeg kan ærligt sige, at han aldrig har brokket sig så lidt over en creme som denne. Han affinder sig faktisk med at blive smurt med den. Første gang, jeg prøvede, skulle han lige til at hyle op, som han plejer, men han ombestemte sig, da han mærkede den og affandt sig med det.

Både min yngste og min ældste er stort set symptomfri i dag og har været det længe. Jeg holder deres eksem nede med fast indsmøring og ved at bruge et godt og ikke-udtørrende badeprodukt, som der også er i denne serie.

Jeg har aldrig været bange for at bruge receptpligtige cremer, når det er nødvendigt, men selv i de perioder, så er det stadig vigtigt med den daglige fugtpleje. Derfor kan du bruge Dexyane MeD både til:

  • Førstegangsbehandling ved milde udbrud (forsøg viser 73% færre smerter efter 8 dage)
  • I kombination med steroidcreme eller anden medicin
  • Som opfølgning når du er færdig med behandling med steroidcreme (giver 83% færre udbrud efterfølgende)

Se også mere hos Signe og Lea.

Ducray Dexyane Med, 2018 from Bloggers Delight on Vimeo.

Her kan du købe det
Du kan købe Dexyane MeD på apoteket. Den koster 179 kroner for 100 ml. Du kan også købe den online på webapoteket.

Læs mere om Dexyane MeD her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Trine

Fint med fokus på atopisk eksem.
Jeg har brugt Dexyane, og jeg synes,den minder en del om Avenés AD balm, blot dårligere. Det hører jeg også fra andre atopikere. Men som sagt rigtig fint med eksem-fokus 🙂
Mvh. Trine

Randi

Jeg tilslutter mig, at det er fint med fokus på atopisk eksem – dog ville jeg ønske, at der var lidt mere fokus på de svære tilfælde, hvor problemet ikke er løst med gode badeprodukter og gode smørevaner med gode fugtighedscremer. Jeg lider selv af atopisk eksem i svær grad, og eksemet har præget mit liv i meget, meget høj grad og gør det stadig nu, hvor jeg er 64.

Pernille

Jeg har også i en alder af 25 stadig atopisk eksem, dog ikke i samme grad som da jeg var barn. Men nøj, man husker jo oplevelserne! Jeg bruger diproderm og har gennem en årrække fået en salve der var gennemsigtig. Jeg fik så nyt recept, og tuben var en hvid creme og ikke salve. Hold op, jeg fik helt nostalgitrip, fordi denne creme “lugter” af eksem, den har en helt speciel lugt, som hormoncreme bare har. Det tog mig tilbage til eksem-højskole og åndssvage tegninger af kroppe hvor man skulle tegne med tusch hvor man havde eksem. Det var tider.
Jeg glæder mig til at prøve dette produkt næste gang jeg skal have ny creme og krydser fingre for at det virker ligeså godt for mig!

Nanna

Hej begge!
Spændende læsning. Jeg kunne måske overveje at prøve dem? Sagen er den, at jeg har eksem/udslet på ballerne. Måske fordi de er tørre, måske pga. forkert tøj som ikke er 100% bomuld, lige meget hvad har jeg altid røde knopper. Ikke så sexet. Jeg har den gule Hydrocortison greme fra lægen, han siger dog at jeg ikke må bruge den hele tiden, da den gør huden tynd, men det holder eksemen nede.. tror i disse produkter vil kunne hjælpe ?

Katja Moikjær

Ja det tror jeg. Prøv det – og vi vil meget gerne høre, hvordan det går

Nanna

Ok, tak, jeg kunne godt finde på at købe et produkt så! 🙂 skal nok vende tilbage.

Trine

Nej, den almindelige Dexyane creme, virker slet ikke lige så godt som Avenes. Så den køber jeg ikke igen. Men Dexyane Med er bare anderledes og den er rigtig god. Den har taget min datters håndeksem…jubii

Katja Moikjær

Ej hvor er det godt at høre!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *