Tirsdagstip: Få undersøgt øjnene

26.09.17
Tom Ford solbriller
Tom Ford solbriller
Også vores solbriller er med styrke. Anne Andersen fra Profil Optik i Hellerup har lavet Katjas Tom Ford solbriller med rose gold spejlglas.

Her i dåselejren er vi som bekendt to styks brilleaber. Få undersøgt øjnene er reaktionen på, at det ikke er sjældent, vi får kommentarer om trætte røde øjne eller panderynker. I den forbindelse er der et råd, der ofte går igen, nemlig at læseren skal få undersøgt øjnene. Ofte bliver det pakket lidt mere ind, for selvom der er mange kvinder, der har det fint med deres alder, hvad end der står på fødselsattesten. Så er der altså også mange især på vores egen alder, der har et mere anstrengt forhold til det tal der…

Panderynker
Desværre tænker man sjældent over det, når brynene bliver trukket sammen. Det bliver hurtigt en vane, der er sværere end svær at slippe af med igen. Når du trækker musklerne sammen igen og igen, og huden laver den der fold, så er det uundgåeligt, at der på et tidspunkt kommer en streg, der bliver til en fin linje, der med tiden bliver en dyb rynke. Måske er du så ung, at du tænker, tossede gamle kælling… ellers ved du helt sikkert, hvad jeg taler om.

Se dig i spejlet
Først og fremmest skal du en gang for alle lære dit ansigt at kende. Hvordan ser du egentlig ud, når du kniber øjnene sammen? Når du rynker brynene? Når du smiler? Er der nogen steder, der sker noget, der kan give dig problemer senere? Nogle af linjerne er pæne, de viser, at du har levet livet med et smil på læben. Andre linjer er mindre klædelige, de får dig til at se ældre ud på den der sure og ikke ret flatterende måde. Og det er dem, du skal være opmærksom på. For selvom det er vanvittig svært, så er det altså muligt at blive så opmærksom på de bevægelser, at du kan ændre vanen.

Få undersøgt øjnene
En synsprøve er som regel gratis, eller er det fordi jeg køber briller? Spørg eventuelt hos de forskellige optikere i dit nærområde. For mig handler det næsten udelukkende om kemi og tillid, jeg har brug for en ekspert, der udover at være sød og rar også kan skubbe mig ud på dybt vand i forhold til valg af stel. Der er ordninger, der muliggør lån eller leje af briller, så det er lettere at finde penge til flere stel. På den måde kan man vælge lidt mere spændende, outrerede, anderledes og farvede stel. Sådan er jeg for eksempel endt med et rundt stel, som jeg stadig øver mig i at gå med.

Tingene ændrer sig
Hverken Katja eller jeg er vokset op med briller. For mit eget vedkommende ønskede jeg mig briller i en sådan grad, at jeg til sidst fik plaget mig til et par. Briller og bøjle var cool, og mine tænder blev godt nok rettet, men det var bare med en kedelig ganebøjle.
Briller er stadig cool, synes jeg. Og jeg gør et stort nummer ud af at vælge forskellige stel. Derfor gør mine briller sig altid som tilbehør på lige fod med et smykke.
Da jeg for et par år siden begyndte at få hovedpine om aftenen i forbindelse med, at jeg læste godnathistorie for drengene. Fik jeg endelig synet undersøgt igen, og det viste sig da også, at jeg burde gå med briller.

De optikere der har givet mig rigtig gode oplevelser er: Pernille Damgaard Optik i Roskilde, Koldby Optik på Østerbrogade, Profil Optik både Optometrist på Købmagergade og Profil Optik på Strandvejen i Hellerup og sidst men ikke mindst Mykita i Grønnegade.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *