Fredagsfavorit: Pernille Damgaard Optik

08.08.14
Götti Rony fra Pernille Damgaard Optik

Götti Rony fra Pernille Damgaard Optik

Dagens favorit er ikke et produkt! Men en rigtig god oplevelse, som har jeg har lyst til at dele med jer, fordi jeg og mange andre har svært ved at manøvrere i de mange tilbud og reklamer i medierne.
Begge mine forældre bruger briller. Og da jeg var en lille pige, synes jeg, at briller var den mest cool accessory. Jeg VILLE bare have briller, men dommen var at mit syn intet fejlede. Så jeg fik allernådigst lov til at få briller til ”at justere læseafstanden”, og brillerne hang på mig konstant.
Det er ret fjollet, når man sidder bagerst i klassen, for så skal øjnene hele tiden kompensere, når nu de oftest bliver præsenteret for en tavle… Så det endte med at være en ret kort periode, jeg brugte briller.

Hovedpine
For et par måneder siden bemærkede jeg, hvordan mine øjne virkelig kom på arbejde, når jeg sad og læste godnathistorie for drengene. Det var ikke spor behageligt, og mine øjne løb i vand og blev irriterede. Det glemte jeg dog alt om, lige så snart jeg lukkede døren bag mig, når jeg havde sagt godnat.
Efter godnatlæsningen bruger jeg som regel et par timer på at arbejde, hvilket jo foregår bag computeren…
Det er også et par måneder siden, jeg begyndte at få voldsomme migræneanfald igen. Det har jeg ellers ikke mærket noget særligt til i tæt ved tyve år. Anfaldene blev værre og værre og hyppigere som ugerne gik, og pludselig var det nærmest dagligt, jeg sloges med en hovedpine af den ene eller den anden slags.

Ingen symptomer…
Er der nogen, som er ekspert i at retfærdiggøre symptomer, så er det mig! Det er ret smart, så fejler man nemlig aldrig noget 😉
Det var først, da jeg hev min mor med ned til Pernille Damgaard Optik for at købe nye briller, at det gik op for mig, at hovedpinerne godt kunne have noget med overanstrengelse og de uhyggelig mange timer foran skærmen at gøre. Da jeg alligevel holdt makeupkursus i Pernilles forretning, gav det jo god mening at lade hende kigge på synet.

Noget af et chok
Pernille fortalte mig, at jeg ikke længere må køre bil uden briller, og at det er ret dumt af mig ikke at bruge brillerne hele tiden, da jeg ellers overanstrenger øjnene.
Det var meget sjovt at gå med briller, da det ikke var nødvendigt, men når nu det pludselig er tvingende nødvendigt, så er det faktisk ikke så sjovt mere.
Nu er det jo ikke hinkestene, der skal sidde i mine briller, men der er da nok styrke i glassene til, at det kan ses.

Det rigtige stel
Grunden, til at Pernille, Marlene og Bettina på ganske få minutter blev nogle af mine yndlings mennesker, er, at de så mig.
Hos sådan en optiker er der VIRKELIG mange forskellige brillestel. Det betyder, at der er rigtig mange forskellige modeller at vælge mellem. Det er ikke nødvendigvis en god ting, slet ikke for en, som ikke er helt god til forandring…
De tre skønne damer lyttede, nikkede og kiggede på mig, og efter jeg havde prøvet en masse smarte og farverige brillestel, stod det klart at stellet ikke skulle være en eller anden smart farve. Det havde jeg selvfølgelig forestillet mig, at det skulle, men det så slet ikke rigtigt ud.
Efter lidt flere stel blev det også klart, at det nok ikke skulle være et særlig feminint stel. Og pludselig var der tre stel tilbage. Derefter var det ligetil at se, hvilket stel der fremover skulle hvile på min næseryg.

Første gang
Så længe jeg kan huske, er jeg blevet slæbt med ind hos diverse optikere for at hjælpe med at finde det helt rigtige stel. Venner, veninder og familie ved nemlig godt, at jeg siger min ærlige mening, både når jeg er fan af noget, og når jeg ikke er. Derfor er det langt fra første gang, jeg kigger på stel hos en optiker. Det er derimod første gang nogensinde, at jeg har følt mig godt tilpas ved situationen. Mine oplevelser med optikere helt generelt er, at de ret gerne vil sælge mig en vare, og at det gerne må gå lidt hurtigt.
Briller er jo herredyre, og derfor er det ikke noget, man sådan lige skifter ud i tide og utide. Og netop derfor er det ret vigtigt, at man både føler sig godt tilpas, og at man kan kende sig selv i spejlet.
Grunden, til at jeg foreslog min mor at tage hele vejen fra Rungsted til Roskilde, er, at min mor har uhyggelig mange dårlige oplevelser i bagagen, og hun har altså brugt briller i over halvtreds år!

Tryghed
Hele min brillehistorie tjener det formål at gøre opmærksom på optikerens kæmpe store betydning. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at vælge en, der er god, og en du føler dig godt tilpas hos. Uanset om du er ny eller gammel brillebruger, så har du med garanti brug for vejledning og råd til at vælge det rigtige stel for slet ikke at tale om alt justeringen bagefter.
En optiker, som har sit fag kært, er både troværdig og tillidsvækkende, og så har de tid! Den gode oplevelse er nemlig mindst lige så vigtig, som brillerne er. Hos Pernille bruger de kun de bedste glas og de sliber dem selv, det er i sig selv et kvalitetsstempel for mig.

Mød Rony
Mine briller er fra Götti, og modellen hedder Rony, de kostede 3000 kroner for stellet og cirka 3500 kroner for glassene fra Rodenstock. Der skal nok komme billeder af mig med brillerne på snart…
I øvrigt kan jeg fortælle, at min mor, som i mange år har haft nogle lige lovlig kedelige briller i mine øjne, nu har fået et petroleumgrønt stel, som er en del større og kraftigere end dem, hun ellers har haft (altså bortset fra dem fra midten af halvfjerdserne), og hold da op hvor de klæder hende godt!

Pernille Damgaard Optik ligger på Algade 12 midt i Roskilde. Du kan følge Pernille Damgaard Optik på facebook, hvor du både finder link til hjemmesiden, tilmelding til nyhedsbrev og masser af tips om briller og gode tilbud. For tidsbestilling ring på telefon 46 35 14 14.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Manja

Det er i min optik alpha og omega for brillekøb at have god vejledning. Derfor er det fantastisk at møde en optiker, hvor man får en service der er guld værd.
Selv var jeg så heldig at få en supergod optiker i en Louis Nielsen – hun var så hjælpsom, imødekommende, lyttende og tålmodig.
Jeg endte med et par United colours if Benneton briller, store glas og i to blå farver. Det er noget helt andet end hvad jeg har haft før (har haft briller i ca. 14 år), hvor det var simpelt i jordnære farver. Jeg havde godt kigget på brillen før jeg spurgte om hjælp, men var lidt usikker på om jeg kunne bære dem – har aldrig fået så megen ros for mine briller før og endte med at kvitte linser, fordi jeg meget hellere vil bruge dem 🙂
Så det er superskønt at læse om din gode oplevelse og dine briller ser rigtig flotte ud. Glæder mig til at se billede 🙂

Helene Randløv

Hej Manja
Jeg har altid bare været med… Nu hvor jeg selv står på den anden side, er det virkelig gået op for mig, hvor hæsligt det er med ligeglad betjening. De gode oplevelser er så vigtige, det er jo på ingen måde ligegyldigt, hvilket stel man ender med. Godt at høre at der er dedikerede optikere rundt omkring.
Kh. Helene

Kirsten

Jeg køber også altid mine briller hos Pernille Damgaard. Har brugt briller i mange år og det er suverænt den bedste vejledning, jeg har fået.

Helene Randløv

Hej Kirsten
Pernille er også noget helt særligt <3
Selvom det er lidt bøvlet for mig, at butikken ligger i Roskilde, så tager jeg gerne turen derned!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *