Evanesce – kokosolie til knap 3.000 kroner pr liter

16.08.17
Evanesce

Evanesce

Jeg er helt med på, at lækker emballage er værd at betale ekstra for. Det gør jeg gerne selv. Og den matsorte glaskrukke, som Evanesce kommer i, ER smuk og lækker. Men når indholdet udelukkende består af kokosolie til knap 3.000 kroner pr liter – ja så bliver det altså for tosset for mig. For der er virkelig ingen forskel på denne olie, og så enhver anden kvalitetskokosolie, som du kan købe i helsekost og supermarkedet til en mikroskopisk brøkdel af denne tossede pris.

Samme indhold af økologisk jomfrukokosolie
Evanesce består udelukkende af økologisk jomfrukokosolie, som du kan købe i supermarkedet og i helsekostbutikker på grimmer krukker. Økologisk jomfrukokosolie er godt for både hud og hår. Det har et højt indhold af både mættede fedtsyrer og antioxidanter. Samtidig har det en unik evne til at trænge ind i hårstråets kerne og er derfor en god hårkur. Men dette gælder altså også den kokosolie, du kan købe i supermarkedet til 100 kroner pr. liter. Effekten er den samme – det siger Evanesce også selv.

Evanesce priser sig selv af at være koldpresset kokosolie af den bedste kvalitet, og det tvivler jeg ikke på. Men det er der også mange andre olier derude, der er. Jeg har intet belæg for at fremhæve den ene fremfor den anden. Men det er i øvrigt interessant, at ser man på indholdet af jomfrukokosolie vs. raffineret kokosolie, så er fedtsyreindholdet cirka det samme, og antioxidantindholdet er faktisk højere i den raffinerede olie.

Samme duft af kokos
Evanesce siger, deres olie dufter mindre af kokos, og at duften forsvinder hurtigere. Jeg kan ikke selv lugte forskel på Evanesce og min økologiske jomfrukokosolie fra Normal. Jeg kan i øvrigt ikke selv lide hverken lugten eller smagen af kokos og foretrækker til hver tid den raffinerede smagsneutrale kokosolie.

Smuk emballage
Evanesce kommer afgjort i en pænere emballage end supermarkedets syltetøjsglas. Den matsorte glaskrukke er smuk – bare husk at det er det eneste, du får ekstra, for den højere pris.

Her kan du købe det
Evanesce koster 295 kroner for 100 ml. i blandt andet Magasin. Jeg har købt 200 ml. økologisk koldpresset  jomfrukokosolie i Normal for 25 kroner.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Bettina

Jeg var fristet et kort øjeblik, men det var alligevel for vanvittigt. I stedet fandt jeg en fin krukke i skabet og puttede noget almindeligt øko kokosolie i, og så har jeg den store glaskrukke stående bag i skabet til opfyldning.

Camilla

Kunne man lige så godt bruge palmin? Eller mister olien nogle egenskaber i forarbejdningen?
Kh fra mig

Katja Moikjær

Jeg har faktisk prøvet at finde ud af det før, men det er svært at finde information om det. Palmin er oprenset og bleget kokosfedt. Jeg er ret sikker på, at palmin indeholder de samme fedtstoffer. Antioxidantindholdet kan jeg ikke finde noget på.
https://samvirke.dk/artikler/hvad-er-forskellen-pa-kokosolie-og-palmin
Men – en pakke palmin i papirindpakning kræver i hvert fald en ompakning før den bliver brugt på badeværelset.

isa

Husk lige at skrive at kokosolie på huden (ansigtet) virkelig kan fremprovokere uren hud.

Katrine

Hej Katja.
Jeg har et spørgsmål, som ikke er relevant for indlægget, men jeg prøver alligevel 🙂 Er der fedtstof i jeres aha-serum? Jeg vil nemlig rigtig gerne bruge det sammen med EGF, men det kræver jo, at der ikke er fedt i. Håber, du kan hjælpe mig med et svar.
Mvh
Katrine

Katja Moikjær

Nej, der er ikke olie i. Der er lidt glycerin i – men det er der også i EGF 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *