Tirsdagstip: Husk alle de sarte steder

18.07.17
Garnier Ambre Solaire Sensitive Face Mist SPF 50
Garnier Ambre Solaire Sensitive Face Mist SPF 50
Foto: L’Oréal
Garnier Ambre Solaire Sensitive Face Mist SPF 50 er min favorit af alle de mists, jeg har prøvet!

Det er nemt at smøre solbeskyttelse i ansigtet, på armene, på skuldrene og på benene… men der er også de der steder, man bare altid glemmer. I det sidste stykke tid er der temmelig mange, der har spurgt til produkter til skilningen, til læberne og til alle de andre steder, man måske glemmer i farten. Heldigvis er det flere år siden, jeg sidst har været brændt af solen, men jeg har heller ikke ”råd” til at blive det hverken her eller der.

Husk alle de sarte steder
Der ligger altid flere forskellige typer solbeskyttelse i min taske, både fordi jeg ligesom de fleste andre kan glemme… oftest er det dog fordi, jeg er rædselsslagen for at være nødt til at opholde mig ude uden tilstrækkelig UV beskyttelse. Her er de nye mist, der primært er til ansigtet, vanvittigt praktiske. De kan let sprayes over makeuppen, så du ikke behøver at bekymre dig om at starte forfra. Men de er mindst lige så effektive alle mulige andre udsatte steder for eksempel i skilningen og på dekolletagen. Det kan bestemt ikke anbefales at få de kemiske filtre i øjnene, det svier helt vildt, så husk endelig at holde dig for øjnene, når du bruger din mist med SPF i ansigtet.

Ulempe
Som nævnt ovenfor er der kommet så mange gode produkter, at det ikke er svært at finde alternativer… den eneste udfordring, jeg har lagt mærke til, er dog et temmelig stort problem for en del af vores læsere… De fleste af de nye og innovative produkter er nemlig parfumerede. For mig er det kun en præference og ikke en allergi, men det er lidt træls, at der skal være så få alternativer.

Den gode gamle…
Har du det stramt med at indånde solcremen eller med parfume, så vil jeg først og fremmest minde om at holde vejret, og spraye i kort tid ad gangen. Det er i hvert fald min erfaring, når jeg bruger mist, for jeg synes, at det er en ret klam tanke, at man indånder solfiltrene. Der er heldigvis en anden og næsten glemt mulighed, nemlig den gode gamle solstift. De fleste af dem er så tørre, så de sagtens kan bruges både i skilningen og på udsatte steder i ansigtet, i nakken og på ørerne.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Tine

Jeg har i de sidste par år overgivet mig til at gå med hat selvom det kan være irriterende når det er varmt og hovedet koger, men jeg bliver så nemt solskoldet i skilningen at jeg bliver nødt til det. Nogle gange er hatte bare ikke praktiske – var fx på Bakken i sidste uge, og hvordan skal man lige holde hatten på hovedet mens man kører i rutschebanen? Så tak for rådet, jeg vil helt klart prøve en solspray til min skilning de dage en hat ikke fungerer. Jeg har altid tænkt de var for fedtede og at håret ville blive klamt af det 🙂

Helene Randløv

Hej Tine
Der er stor forskel på de sprays, der er på markedet, dem der hedder mist og er beregnet til ansigtet, er MEGET mindre fedtet end de andre. Den fra Garnier (på billedet) er den mindst fedtede af dem, jeg har prøvet.
Kh. Helene

Kirstine

Kære Pudderdåserne !
Jeg har et spørgsmål i forbindelse med ét af jeres produkter. Jeg har netop investeret i jeres AHA serum. Til daglig bruger jeg Matas special ansigtsgel og er kommet i tvivl om, hvorvidt jeg kan anvende disse sammen, da jeg mener anisgtsgelen er et BHA produkt? Og hvordan er det ift. AHA og solbeskyttelse?
Ser frem til at se om produktet kan gøre en forskel for min lidt triste hud!
KH
Kirstine

Helene Randløv

Hej Kirstine
Vi har skrevet lidt om Matas Special Ansigtsgelé her: https://pudderdaaserne.dk/2016/03/07/matas-special-ansigtsgele-vs-pudderdaaserne-t-zone-peeling/
Jeg vil ikke anbefale dig at bruge dem sammen, selvom jeg ikke tror, at syrerne vil lave ballade.
Det er vigtigt ALTID at anvende SPF, når man bruger syre, uanset om det er den ene eller den anden type.
Kh. Helene

Anne Kirstine

Hej alle
Én uparfumeret mist er Biodermas ‘Hydrabio Eau de Soin spf 30’ fra Apoteket. Men den er så rasende dyr at jeg næsten ikke tør bruge af den..

Amelia

Jeg kunne virkelig godt tænke mig et opslag med forskellige lign. produkter som f.eks den fra bioderma. for at se hvilken en der passer bedst. jeg har kun kunnet finde biodermas, så det er da rart at vide at der er valgmuligheder

Helene Randløv

Hej Amelia
Der er en fra Filorga (se månedens favoritter fra maj), en fra Vichy, en fra Coola, og så er der dem fra Bioderma og Garnier. Den eneste, jeg slet ikke kan lide, er den fra Bioderma. Den forbliver fedtet og jeg synes ikke den er god ovenpå makeup, men det er den eneste, der er uparfumeret.
Kh. Helene

Ditte

Jeg har for nyligt fundet ud af, at der eksisterer et produkt beregnet til skildningen. Jeg har længe tænkt over hvorfor et sådant ikke eksisterede, men nu har jeg fundet løsningen, og så endda med alle de gode mærkninger! 🙂
https://www.matas.dk/matas-hovedbundsspray-faktor-15-100-ml?gclid=Cj0KCQjwn6DMBRC0ARIsAHZtCeOQDRG_xqx_kiHWx9tO6Zc6fEqAf-a5sE28QKL08Gr1_xrfnwBuWPkaAjw4EALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CLOesJXnxdUCFYiiUQodAdILvA
Så er det slut med solskoldning i hovedbunden!
I øvrigt, skal I have stort TAK for en blog hvor i går i dybden med produkter og deres egenskaber og skiller fup fra fakta, med videnskabelige og veldokumenterede kilder, formuleret på en letforståelig måde. Det er guld værd!

Katja Moikjær

Den ser spændende ud. Tak for link! Og tusind tak for de pæne ord.

Mette

Inspireret af jeres fine ord om Ganiers nye solspray, hapsede jeg en af slagsen, da den var på tilbud i Føtex.
Ift at beskytte huden fungerer den fint. Men jeg synes godt nok, at den fedter en hel del – og jeg hader VIRKELIG solcreme i ansigtet i forvejen. Så jeg er altså glad for, at jeg ikke har givet fuld pris for den 😉

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *