Fredagsfavorit: Underskriftindsamling mod dyreforsøg

30.06.17
foreveragainstanimaltesting
foreveragainstanimaltesting
Foto: www.foreveragainstanimaltesting.com

I lyset af den forgangne uges ballade med NARS’ indtog på det kinesiske marked, ville jeg egentlig give NARSissist Loaded Eyeshadow Palette lidt af den kærlighed, som jeg synes, den og især NARS fortjener. I stedet besluttede jeg mig for at give en hånd med i kampen mod dyreforsøg, der ikke engang er særlig retvisende i forhold til at påvise reaktioner eller mangel på samme hos mennesker. Der er langt bedre og mere effektive tests på markedet, og derfor burde de modbydelige forsøg afskaffes øjeblikkeligt. I Kina bliver der desværre testet på dyr, det er naturligvis ikke i orden, men forældet lovgivning på området kræver altså forsøgene af produkterne til dette marked. Der kan og må naturligvis ikke herske nogen som helst tvivl om, at det er på tide, at Kina dropper dyreforsøg!

Et stort marked
Som forbruger har du nok bemærket, at der kommer flere og flere mærker på markedet, efterspørgslen på makeup og andre skønhedsprodukter stiger, sådan er det selvfølgelig ikke kun i vores lillebitte marked, det er tendensen på verdensplan. Og derfor har selv store spillere i industrien ikke råd til at sige nej tak til så stort et marked, som Kina jo er. Det er ikke et forsøg på at undskylde den beslutning NARS og mange andre har taget, men det er min overbevisning at jo flere af mastodonterne i branchen, der rykker ind på det kinesiske marked, jo større er chancerne for, at det faktisk bliver muligt at droppe de rædselsfulde og umenneskelige forsøg.

Bevægelsen er i gang
The Body Shop har i årevis været forkæmpere for en skønhedsindustri uden dyreforsøg, og i år kæmper vi sammen for at FN indfører en international lovgivning, der en gang for alle forbyder dyreforsøg af skønhedsprodukter og ingredienser i hele verden. The Body Shop og Cruelty Free International har startet en underskriftindsamling, og da jeg naturligvis støtter op om en bedre verden for dyrene, har jeg naturligvis skrevet under, og ved at følge linket herunder kan du gøre det samme.

Find underskriftindsamlingen på foreveragainstanimaltesting.com og deltag i kampen om en skønhedsindustri uden dyreforsøg.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Anette Waaben

God idé. Håber rigtig mange skriver under, for jeg ved det hjælper i det lange løbmed underskrifter og pres fra offentligheden.

heidi

Som forsøgsdyrepasser kan jeg kun give ret i at vi ikke brude lave forøg med dyr når det drejer sig om makeup mm. Og når folk idag køber makeup som ikke er testet på dyr. synes jeg det er en smule misvisende.. For alt at det der bliver puttet i en creme/make up eller shampoo er testet på dyr. det siger loven vi skal. Det der gør det curelty free eller ikke testet på dyr ar når et firma ikke selv testet der færdige produkt. Men kun bruger ingrediencer som er testet af andre firmaer. så det kan godt være the body shop ikke ester deres færdige produkter men for at de må bruge de ingrediencer som de nu skal bruge skal de altså være testet og godkendt. de har bare ikke selv gjort det. men enig i at det er vigtigt at bruge så få forsøgsdyr så muligt. Og de forsøgsdyr jeg arbejder med er mediciske og grundforskning. Vi komme aldrig til at slippe for forsøgsdyr. men jeg skal gøre mit til de har det så godt så muligt så længe de lever

Katrine

Jeg er meget enig i de ting Heidi påpeger, og så er jeg en lille smule træt af den unuancerede debat, der er omkring brugen af forsøgsdyr. Mig bekendt synes ingen forskere, at det er en fest at teste behandlinger af den ene eller den anden art af på dyr. Men det er for mig at se stadig et nødvendigt onde, jeg ser trods alt hellere, at dyrene bliver forsøgsobjekter førend mennesker gør, da de fungerer som en indikation på en menneskekroppens reaktion (selvom den ganske rigtig ikke altid er helt retvisende). Dyreforsøg foregår under kontrollerede og ordentlige forhold, da lovgivningen på det område er rimelig skrap, så dyrene lider mindst muligt. Ellers skal vi acceptere, at vi selv må døje med heftige bivirkninger af uprøvede produkter, hvilket heller ikke er et ønskværdigt scenarie.
Jeg arbejder faktisk selv med alternative modeller til dyreforsøg, men jeg synes stadig, der er et meget stort hul, som vi mangler at bygge bro over – derfor vil jeg meget gerne høre mere om de modeller, I ser som gode alternativer til test af ingredienser, både til medicinsk og kosmetisk brug?
Til sidst et tak for en god og saglig blog, som jeg altid tyer til for tips, tricks og god indsigt!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *