Dåseposten: Kan man bruge syre og selvbruner sammen?

19.03.17
Vita Liberata Self Tanning Gradual Lotion og Pudderdåserne AHA Serum
Vita Liberata Self Tanning Gradual Lotion og Pudderdåserne AHA Serum

Først tak for en skøn blog! Jeg har et spørgsmål som ikke omhandler dette, men jeg ved ikke hvor jeg skulle stille det, så here goes: hvordan fungerer kemisk peeling (jeres t-zone peeling), niacinamid (The ordinaries eks. – ved ikke om det også er en syre?) og lignende? Kan man godt bruge det både før og efter selvbruner eller fjerner den så farven ujævnt? Håber det giver mening! 🙂 tak igen for jeres saglige tilgang til tingene – det er guld værd når man ikke selv har midlerne (eller tålmodigheden) til at teste div. ting og tilgange! 🙂

Kære Luna

Tusind tak for rosen. Og I er altid velkomne til at spørge – det er jo derfor vi er her. Skriv en besked til os her på vores Facebookside – men vi vil også altid gerne have kommentarer her på siden.

Først og fremmest er niacinamid ikke en syre og jeg kender ikke til nogen særlig sammenhæng mellem niacinamid og selvbruner, så jeg vil koncentrere mig om at svare på syre/kemisk peeling. Det er B3 vitamin. Kemisk peeling er salicylsyre, glykolsyre, LHA, PHA eller lignende. Læs mere om de forskellige typer syre her.

Der er både fordele og ulemper ved at bruge kemisk peeling sammen med selvbruner, men fordelene opvejer afgjort ulemperne.

Kortere holdbarhed – pænere resultat
Ulempen er, at farven kan holde lidt kortere. Enhver kemisk peeling fjerner de allerøverste hudceller og får hudcellerne til at udskiftes hurtigere (især AHA gør dette effektivt). Dette giver den fine glatte hud, som vi gerne vil opnå med en kemisk peeling. Men da det er de øverste hudceller, der bliver brune (hvad end vi bruger selvbruner eller rigtig sol), så vil den brune farve også forsvinde hurtigere.

Til gengæld får du en meget mere jævn kulør og et smukkere resultat. Farven vil være pænere, fordi underlaget er glattere og mere ensartet. Hvis du nogensinde har forsøgt at smøre selvbruner på hud, der er tør og skællet vil du vide, at det ikke giver et kønt resultat. Det samme gælder også, når du bruger kemisk peeling i dagene efter en selvbruning. Det holder huden og dermed også den brune farve pæn.

At bruge kemisk peeling i tiden op til en behandling med selvbruner vil endda kunne forlænge holdbarheden af den brune farve, da du dermed sikrer, at det er helt nye og friske hudceller, der får farve.

Svaret er altså, at du sagtens kan kombinere syre/kemisk peeling og selvbruner. Du vil nok endda opleve et smukkere resultat, selvom holdbarheden af farven kan forringes ved brug af kemisk peeling efterfølgende, fordi det øverste lag hudceller skiftes hurtigere.

Sådan gør du:

  • For det flotteste resultat skal du bruge din foretrukne kemiske peeling i tiden op til dagen for for din behandling med selvbruner. Det giver det pæneste resultat og vil også forlænge holdbarheden, da du dermed sikrer en helt frisk hud.
  • Du kan sagtens fortsætte med at bruge produkter med syre dagligt efter du har brugt selvbruner. Det vil give den pæneste hud, men kan forringe holdbarheden af farven.
  • Hvis du gerne vil undgå at påvirke holdbarheden af farven, kan du skrue lidt ned for brugen af kemisk peeling i dagene efter selvbruningen. Det er op til dig og en konkret afvejning af fordele og ulempe.

Kærlig hilsen Katja

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Fru Striib

Den selvbruner er FANTASTISK👌🏼😍

Cendie

Jeg oplever at selvbruner oxiderer i mine små, men pludselig meget synlige forstørret porer i ansigtet. Jeg bruger jeres T zone peeling og Foreo Luna som eksfolianter.

Katja Moikjær

Fortæl lidt mere – jeg er ikke sikker på jeg forstår. Påvirker det også resultatet på sigt eller bare lige mens du har den på?

maya

T A K for at tage dette emne op!!
jeg bruger næsten dagligt vita liberata men fordi damen i matas sagde at syrepeeling og selvbruner er et dårligt match, har jeg ikke brugt min t-zone peeling efter hensigten. Det begynder jeg på fremover:-)

Pernille

Hej Pudderdåserne

Tak for altid gode tips! Er vild med jeres produkter også!

Jeg døjer med ret fedtet hud og har ikke fundet nogen dag/natcreme jeg er glad for. Derfor bruger jeg lige nu kun jeres t-zone peeling og jeres alt-i-en-creme som øjencreme (hvilket fungerer helt vildt godt!)

Jeg vil dog også gerne have lidt glød i ansigtet og er blevet glad for selvbruner-dråber (har lige nu dem fra e-cooking).

Er det muligt at blande selv-brunerdråber i t-zone peeling?

De bedste hilsner,
Pernille

Helene Randløv Hansson

Hej Pernille
Umiddelbart ja, T-Zone Peeling sørger jo bare for, at farven forsvinder lidt hurtigere.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *