Skæl omkring næsen eller øjenbryn? La Roche-Posay Kerium DS Creme hjælper mod skæleksem

09.02.17
La Roche Posay Kerium DS Creme

La Roche Posay Kerium DS Creme

Kender du det med, at huden omkring næsen skaller? Det sidder gerne i fløjene rundt om næseborene. Eller også har du egentlig fedtet hud, men alligevel drysser huden omkring øjenbrynene eller i panden.

Måske kan du ikke se skællene med det blotte øje, men når du så lægger makeup, så sætter den sig i flagerne rundt omkring næsen lige gyldigt, hvor meget du gør dig umage.

Det problem har jeg i hvert fald selv, og det hedder skæleksem.

Det har intet med tør hud at gøre – tvært i mod bliver det værre, hvis du smører det ind i fede cremer. Det er præcis samme slags skæl, som man får i hovedbunden. De kan også opstå i ansigtet. Jeg har skrevet mere om det her, hvor jeg også har skrevet lidt om behandling.

Men nu har jeg også fået testet La Roche-Posay Kerium DS Creme mod netop skæleksem i ansigtet – og den virker!

Skælshampoo på creme
La Roche-Posay Kerium DS Creme er skælshampoo på creme. Den indeholder de samme aktive og helt klassiske ingredienser, som der er i skælshampoo (La Roche-Posays skælshampoo hedder også Kerium), men her er de bare kommet på creme.

Kerium DS Creme indeholder zink og piroctone olamine. Klassiske ingredienser, som du finder i massevis af skælshampoo på markedet. Og de virker altså også, når de kommer på huden i cremeform.

Min foundation ligger pænr igen
Så længe jeg kan huske, har jeg haft de der små skæl omkring næsefløjene i varrierende grad. Daglig peeling med salicylsyre hjælper, men det fjerner det ikke helt. Det gør Kerium DS til gengæld.

Mine skæl er i så mild grad at de kun kan ses, når jeg lægger makeup. Men der er de godt nok også irriterende. Al foundation hænger sig i dem og fremhæver dem på en meget uskøn måde. Efter en uges brug af Kerium DS forsvandt problemet, og min foundation har aldrig opført sig pænere.

Sådan bruger du den
La Roche-Posay oplyser at effekten indtræder efter 6 ugers behandling. Her fik jeg nærmere effekt efter 6 dage. Jeg har brugt den ovenpå min T-zone Peeling morgen og aften. Efter Kerium DS har jeg brugt anden creme og serum af forskellig slags. Så min rækkefølge har altså været rens – syrepeeling – Kerium DS – anden creme mm.

Her kan du købe det
Jeg har købt La Roche-Posay Kerium DS på apoteket til 109 kroner.

Du kan også købe den på nettet hos for eksempel Apo-Rot.dk til 11 euro. (Porto er 5,90 euro ved køb under 40,00 Euro, 2,90 euro ved køb over 40 euro og gratis ved køb over 100 euro)

La Roche-Posay Kerium DS er parfumeret.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
45 kommentarer
Trine

Hvor i rækken anbefaler i at man bruger denne? Jeg bruger jo både serum og creme/lotion i ansigtet, skal denne på til allersidst? 🙂

Helene Randløv

Hej Trine
Selv ville jeg nok bruge den efter serum og inden creme.
Kh. Helene

Trine

Super, tak for svaret 🙂
Er der nogle produkter som man fraråder at bruge når man har skæleksem? Nu tænker jeg om man burde lade være med creme til sidst, eller har det ingen betydning?
Jeg lider både af slem akne og har lidt skæleksem, specielt ved øjenbrynene, og jeg kan ikke rigtig finde ud af om det skader mere end det gavner, at bruge mange forskellige produkter..

Maria Tsang

Åh bare jeg havde fundet dette indlæg for mange år siden 😑
Jeg har altid kæmpet med min hud. Den er både fedtet og tør/skælvende. Samtidig har jeg en del rødme der kræver noget dækning. Hold op hvor har jeg kæmpet med at få foundation og Colour correcter til at se ordenlig ud. Det var nærmest umuligt.
Efter 2! påføringer af t zone pejling og denne creme fra la rocher posay- ser min hud og min makeup allerede meget bedre ud 😀
Hvor er det fantastisk!

Helene Randløv

Jiiihaaa! Hvor er det godt at høre!
Dejligt at det kunne hjælpe dig :-*
Kh. Helene

Emilie B.

Kære pudderdåser! TUSIND tak for dette tip. Jeg købte cremen i onsdags og kan allerede se en tydelig forbedring: Min makeup ligger meget pænere omkring næsen. Jeg er ikke helt i mål, men bare en lille forbedring er fantastisk. Tænk engang – også på bare seks dage ligesom, I skriver. TAK!

Jung

Hej
Da jeg skiftede Origins creme ud med Shiseido, fik jeg hermed rødme og efterfølgende skæl i ansiget. Jeg var til hudlægen for to uger siden, og fik at vide at jeg har skæleksem, Han anbefalede Ducray shampoo og creme. Jeg har brugt det i 2 uger, og min næse fortsat at være rød.
Kan man bruge Roche-Posay Kerium DS Creme hver dag? Og hvilken serum, ansigtscreme og peeling skal jeg brug, når jeg har skæleksem?
Jeg ser frem til at høre fra jer.
1000 tak for indlægget.

Helene Randløv

Hej Jung
Du kan bruge den både morgen og aften, hvis du har brug for det. Hvilke produkter bruger du nu? Det er næppe nødvendigt at udskifte alt.
Kh. Helene

Jung

Tak for dit hurtige svar Helene!
Nu bruger jeg renselotion 2 i 1 fra Matas Natur, og Ducray creme til at smøre på områder med rødme, og dagcreme fra Origins. Jeg har brugt Ducray i to uger, og får små røde knopper. Ved ikke om det er pga. Ducray.
Hvilke produkter bruger du selv? Har du gode erfaringer med at holde skæleksem nede?

Katja Moikjær

Helene har ikke skæleksem, det er mig, der har det. 🙂
Hvilken Ducray bruger du helt præcis? Jeg skal bare være sikker på, det er den samme vi taler om.

Jung

Hehe ok. Det var første gang, jeg skrev en kommentar herinde.
Jeg bruger nu Ducray Kedual DS creme mod rødme og skæl. Min eksem på kinden og under næsen er væk. Jeg er begyndt at tage fiskeolie, det er med til at holde det nede. Hvad bruger du selv ifb. daglig hudpleje?

Pernille

Tak for denne creme! Den har hjulpet mig så meget sammen med tzone peeling. Indtil jeres skriv om skæleksem vidste jeg faktisk ikke det var det jeg havde – så tak!
Dog oplever jeg problemer her i overgangen hvor det bliver koldere og solen er mindre fremme. Jeg har ikke ændret noget i min hudplejerutinr, der består af vask med vand og vaskeklud morgen og aften, t zone peeling og til sidst denne vidunder creme. Hvis jeg har makeup på fjerner jeg det med lidt kokosolie, men det er sjældent
Mine bryn drysser og skaller og klør som om der ikke var en dag i morgen. What to do? Nogle tricks i ærmet? Andre vidundermidler der kan klare det?

Maria

Jeg vil blot informere om at Bioderma Sensibo DS+ anvendes til præcis samme formål, konsistensen og ingridenserne er næsten de samme, men den fra Bioderma er uden den stærke parfume og så er der også udviklet et renseprodukt dertil, og den er også rigtig god og mild for huden.

Helene Randløv

Tusind tak for info Maria, den skal da prøves :-*

Ann Nicole Ziersen

Hej er der nogle produkter man skal undgå når man har skæleksem. ??
Jeg har meget tør ud i hele ansigtet og har ikke fundet noget der har virket endnu og er ved at blive idiot
Hvad skal jeg rense min hud med ? Og kan jeg putte en cream ovenpå tLa Roche-Posay Kerium DS Creme ?

Helene Randløv

Hej Ann
Altså jo mere creme du bruger, jo værre plejer det at blive. Hvordan behandler du nu?
Mit bedste trick er at bruge en shampoo med skælaktiv som ansigtsvask i en periode på en til to uger, og så er jeg glad for vores Alt i en K|U|R som mist. (Der er piroctone olamine i både Peelingshampoo, Alt i en Shampoo og Vaskebalsam)
Kh. Helene

Line

Hej. I kender vel ikke til et lignede produkt uden parfume, men med samme effekt? Jeg har meget sart hud med eksem og allergi, så vil helst undgå parfume 🙂
Mvh
Line

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *