Tirsdagstip: Vask og rens dine svampe

20.12.16
Beautyblender

Beautyblender

I årevis har jeg været glad for at bruge svampe, før Beautyblender brugte jeg helt almindelige trekantede svampe til at duppe min foundation på. Så kom Beautyblender, og selvom det tog lidt tid, før jeg besluttede mig for at blive gode venner med den. Så har jeg ikke kigget mig tilbage siden. Det er derfor uhyre sjældent, at jeg bruger en pensel. Det er der mange grunde til, men den primære årsag er, at en svamp er noget af det bedste, du kan bruge, hvis du skal dække rødme, pigmentpletter eller noget helt tredje.

Engangssvampe
Grunden til at jeg stædigt holdt fast i mine trekantede engangssvampe, var primært prisen. Prisen på en enkelt Beautyblender er jo astronomisk i forhold til en helt pose fuld af engangssvampe. En anden tungtvejende grund var mine bekymringer i forhold til hygiejnen. Bare tanken om alt det ubehagelige, der kan gemme sig i sådan en svamp, giver mig næsten kvalme. Og selvom jeg glad og gerne vaskede de trekantede engangssvampe, så er en Beautyblender jo helt anderledes, og strukturen er porøs på en anden måde. Hvorfor jeg var bekymret for, at svampene ikke ville blive ordentligt rene trods grundig vask og tørring.

Vask i hånden eller maskine…
Mine svampe er altid blevet vasket i en vaskepose sammen med vores håndklæder. På den måde var jeg sikker på, at de blev vasket grundigt og ved ordentlig varme. Ulempen ved at vaske svampene i vaskemaskinen er jo, at det er en lidt hårdhændet behandling, og derfor holder svampene ikke helt så længe, som de gør, når man vasker dem i hånden. Når man vasker dem i hånden, er der derimod andre ulemper… For eksempel skal man være virkelig forsigtig med at ramme svampen med neglene, det kan lave små bitte huller eller snarere rifter i svampen, som så på sigt får svampen til at smuldre. Et andet problem er, at det selvfølgelig er helt umuligt at vaske svampen ved tres eller halvfems grader, og hvad så med bakterievæksten?

Bakteriefri
Svampene er ikke specielt begejstrede for kogende vand, men det kan lade sig gøre at varme svampene op på en anden måde, så du kan blive fri for bakterierne. I mange år har jeg renset skuresvampe og lignende køkkensvampe i mikroovnen, det lærte jeg, da jeg læste mikrobiologi i forbindelse med studiet. En dag mens mikroovnen kørte, gik det op for mig, at man kunne gøre det samme med makeupsvampe og andre svampe til ansigtet.

Rene svampe
Metoden er virkelig enkel, og det forkorter tiden jeg skal bruge på at gøre svampene rene, fordi jeg ikke behøver at vente, til jeg får taget mig sammen til at vaske håndklæder og eventuelt glemme at tage dem med… Hvis du aldrig har hørt om metoden før, så er der en ganske kort vejledning her: Gør svampen helt våd, læg den i en skål egnet til mikrobølgeovn eventuelt med vand i bunden og zap i to til fem minutter. Mine køkkensvampe får fem minutter, og mine makeupsvampe får to minutter. Vent lidt med at tage dem ud, så du ikke brænder dig, de er nemlig rigtig varme. Når du har givet dem den tur, kan du vaske dem som sædvanligt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
A

Zap? Hvad betyder det? ☺

Helene Randløv

Hej A
Det betyder tænd på fuld effekt 😛
Kh. Helene

Mia

Damn, hvor lækkert! Det er lige det tip jeg har gået og ventet på, da jeg virkelig har været i tvivl om hvordan jeg skulle få min svamp ordentlig ren 😀

Tilde

Hejsa
Det er muligvis et SUPER dumt spørgsmål, men jeg er helt(!) ny inden for alt det her make-up fis (på trods af mine tyve år :-P), men har nu egentlig lyst til at få startet lidt på det. Dog synes jeg det er abnormt svært at finde rundt i, og virkelig dyrt, hvis man skal have alle remedierne på én gang.
Jeg ved jo sket ikke, om det er mig, hvorfor jeg tænker, at det er lidt vildt også at skulle til at investere i dyre svampe, som jeg måske kun skal bruge en enkelt gang og så skrottes 😀
Derfor til mit egentlige spørgsmål:
Kan man eventuelt bruge helt almindelige skuresvampe i stedet for beautyblenders?
Altså klippe dem i passende størrelser og selvfølgelig ikke bruge den ru side..?
På den måde er det jo virkelig billigt, og man kan smide dem ud, hver gang man har brugt dem, dvs. heller ingen bakterier.
Er det en virkelig dum ide, eller tror du, at det ville kunne fungere ok?
Undskyld for mit nok ret dumme spørgsmål.
Tak for siden her, er du gal den har hjulpet mig en hel del 🙂
Ha’ en dejlig aften (eller morgen, middag eller eftermiddag, alt efter hvornår du læser denne besked)

Helene Randløv

Hej Tilde
Nej, skuresvampe kan på ingen måde sammenlignes med makeupsvampe, en beautyblender holder mig måske et halvt år med flere ugentlige vaske. Et alternativ kunne være de “gammeldags” makeupsvampe, der er blødere men tættere på det “rigtige” materiale.
Dem kan du bruge et par gange og så smide ud, og de kan også sagtens vaskes, hvis du vil.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *