Hårfarve med ammoniak er mindre skadeligt for håret

16.12.16
L'Oréal Excellence
L'Oréal Excellence
Vi skal måske alligevel holde fast i de gode gamle hårfarver med ammoniak som for eksempel L’Oréal Excellence.

Hårfarve uden ammoniak er blevet mere udbredt. De fleste nye hårfarver på markedet lanceres uden ammoniak og i stedet med ingrediensen MEA, der erstatter ammoniak.

MEA står for  monoethanolamine og  bruges i stedet for ammoniak til at hæve ph-værdien.  Den høje ph-værdi får hårstrået til at hæve op og åbne sig, så hårfarven kan trænge ind. Den basiske ph-værdi virker også som en slags fremkaldervæske på hårfarven. Processen er den samme, hvad end det er ammoniak eller MEA, der skaber reaktionen.

Permanente hårfarver uden ammoniak indeholder altid MEA. Man kan ikke lave en permanent hårfarvning uden en af de to ingredienser.

Ammoniak skader håret mindre og giver mindre irritation end MEA
Nyere hårfarver markedsføres ofte som “uden ammoniak”, fordi vi jo alle ved, at det er bedre for håret. Eller er det?

Det anerkendte tidsskrift Journal of Cosmetic Science har undersøgt, om det nu også passer. Og resultatet er, at det faktisk er omvendt. Ammoniak både skader håret mindre og giver mindre irritation. Endda op til 85 % mindre skade på håret i visse tilfælde.

Ammoniak lugter grimt
Så hvorfor vil vi forbrugere så hellere have MEA-hårfarver end ammoniak? Fordi ammoniak lugter grimt. Efter indførslen af MEA i hårfarverne er det blevet en langt mere velduftende oplevelse at gå til frisøren.

Men nu er det jo ikke lugten, der er farlig, så forskerne bag undersøgelsen her foreslår også, at man i stedet arbejder mod at lave mere velduftende løsninger med ammoniak.

Moderne oliebaserede hårfarver
Hvis du – ligesom jeg – elsker de moderne oliebaserede hårfarver såsom Garnier Olia, L’Oreal INOA og Orofluido Colour Elixir, som også indeholder MEA, så vil du nok have svært ved at tro, at ammoniak er mindre skadeligt ved hår og hovedbund. Men at sammenligne disse hårfarver med en gammeldags hårfarve med ammoniak er som at sammenligne æbler og pærer. De virker på en ganske anden måde, og de kan for eksempel ikke afblege. Det kunne være interessant at se en af de moderne oliebaseret hårfarve med ammoniak. Så ville vi reelt have noget at sammenligne med.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
Julie

Hej Søde dåser,
Jeg står med tanken om at forsøge med en tonning eller skyllefarve for første gang. Det handler bare om et mørkt hår der skal være mørkere ..
Og selvom pungen ikke pt er til frisørbesøg (Iknow Iknow 🙂 så vil jeg gerne købe noget godt til håret, ikke nødvendigvis dyrt med godt:)
Fordi jeg er helt uerfaren hoppede jeg straks herind, men kan ikke finde noget om ikke-permanente farver… så tillader mig st skrive for at høre om i tilfældigvis ved noget om dette ? Har i tricks, tips, forhandlere, mærker, anything, something? SÅ tager jeg imod alt med kyshånd !
Mange tak på forhånd, og tusind tusind tak for jeres arbejde 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *