Julegaveideer til hele familien

30.11.16
Julegaveideer til hele familien

Julegaveideer til hele familien

Sponsoreret indlæg

Efter mit indlæg om gaveæsker i går, er der landet et hav af mails om gaveideer, og selvom jeg selv har en lillebitte familie, så har jeg prøvet at forestille mig en større familie, der skal købe gaver til hinanden. Der er både budgetvenlige alternativer, og så kan der naturligvis byttes rundt på kryds og på tværs, for selvom ham den langhårede ville ELSKE at åbne en pakke med en trykkoger, så forestiller jeg mig egentlig, at den ville blive mindst ligeså populær, hvis den lå i julegaven til min veninde. Der var ikke plads til flere muligheder på billedet, uden at kollagen ville blive så gnidret, at det ikke var muligt at skelne tingene fra hinanden, derfor har jeg undladt veninder, venner, medmødre, mænd, koner og mange flere… men inspirationen er den samme, så jeg gætter på, at der er noget du kan bruge alligevel.

Far
Her hjemme og i mit barndomshjem er far sådan en, der har alt. Det er ALTID vanvittigt svært at finde på gaver, som han kan blive glad for. Eller som han ikke allerede har købt. Ham den langhårede ønsker sig aldrig rigtig noget, men her er ting, som i hvert fald ville falde i god jord hos ham.

 • Skægtrimmer: Både min egen far og ham den langhårede har fuldskæg, og en god trimmer er med til at holde hulemandslooket lidt på afstand. Beard Designer fra Babyliss har jeg luret på et stykke tid, den er nemlig lidt sjov, fordi den ikke virker som alle de andre på markedet.
 • Grydelapper: Når man stort set bager dagligt, så giver grydelapperne efterhånden op, og derfor har jeg fundet nogle fra IKEA, der er billige og praktiske.
 • Trykkoger: Simreretter er hans yndlings mad, og derfor bliver han naturligvis nødt til at eje en trykkoger, der kan bidrage til god mad på den halve tid.

Er det kun de mænd, jeg kender, der køber alting selv eller bare ikke ønsker sig noget? Hvad skal fædrene i dit liv have i julegave?

Mor
Afslapning, hygge og forkælelse er ting, der står højt på min og de fleste andre mødres ønskeseddel. Heldigvis kan det fortolkes temmelig bredt. Og derfor er der nærmest frit valg på hylderne…

 • Duft: Utrolig mange kvinder værdsætter en dejlig duft, men det er sjældent noget de køber til sig selv. Derfor er det i mine øjne en oplagt gave til jul… mine mennesker har altid adgang til en liste over dufte på min ønskeseddel.
 • Dobbeltdyne: Mine drenge og jeg hygger os tit med højtlæsning, og de senere år er det foregået med dyner i sofaen. Det ville være hyggeligt med sådan en kæmpedyne, der kunne ligge i sofaen fast.
 • Sengetøj: Med en ny størrelse dyne i hjemmet skal der selvfølgelig også være noget sengetøj, der passer til, og det ensfarvede grå betræk passer fint ind, samtidig med at det ikke er alt for sart.

Oplevelser står også altid højt på listen, og derfor er der ofte abonnementer til nogle af favoritstederne, klippekort til kaffe eller hygge og den slags.

Søn
Det er klart at alderen har en del at sige i de næste kategorier, men her er jeg udgået fra ting, som selv min yngste ville blive virkelig glad for. Og det ville ham den langhårede nok også, hvis han fik noget af det.

 • Bog: Hvilken genre du skal vælge, ved du bedst, her har jeg valgt en klassiker indenfor Sci-Fi nemlig en flot indbundet udgave af Asimovs I Robot.
 • Pulsur: Det er sjovt at holde øje med fremskridt, og i mine øjne er et pulsur en motivationsfaktor, der kan bruges til så meget andet end at holde styr på pulsen, og hvor mange skridt du går.
 • Tegnebræt: Det tegnebræt, vi har nu, er af ældre dato, og da det bliver brugt dagligt, er det en god investering at købe et nyere, så det samtidig er lidt lettere at få det til at samarbejde med computeren og programmerne.

Om drengene er små eller store spiller ikke nogen rolle, bogen kan ligeså godt hedde Kaptajn Underhyler  eller Karmaboy. Og tegnebrættet kan erstattes af noget mere analogt som malebog og farveblyanter.

Datter
Pæne og velplejede hænder er dit visitkort, og der er rigtig mange måder, man kan bidrage til at gøre hænderne fine… hvis neglelak ikke er aktuelt, gør et par varme fingervanter mindst ligeså meget for udseendet.

Måske er et møbel lige i overkanten, men så er der jo opbevaringskasser, smykkeskrin og alle mulige andre muligheder i den kategori.

Bror
Selvom det efterhånden er mange år, siden jeg har slået mine folder i ungkarleboliger, så har vægdekorationerne altid været vildt kedelige, mærkelige eller ikkeeksisterende. Derfor står pynt til væggen højt på min liste over mulige gaver…

 • Plakat: Egentlig havde jeg noget helt andet i tankerne, da jeg faldt over denne plantegning af The Millennium Falcon… Den kunne jeg sagtens forestille mig selv at have hængende 😀
 • Objektiv: Da jeg selv er temmelig håbløs, når det kommer til fotografiets kunst, så drømmer jeg om at have sådan en toptjekket bror med udstyret i orden…
 • Barbergrej: Lækkert grej til barbering bør alle mænd have, også selvom han måske eksperimenterer med forskellige ”frisurer”. Et klassisk barbersæt som Mühle er både smukt på badeværelset, og så ligger det samtidig helt fantastisk i hånden.

Ligegyldigt hvad han interesserer sig for, så er hobbyudstyr ofte i høj kurs… Selvom ældsten kun er femten, kan jeg sagtens se tendensen allerede nu.

Søster
Selv har jeg ingen søskende, men min holdning er, at familie også kan være noget, man selv vælger. Så selvom vi ikke har familiære relationer til fælles, så har jeg et lignende fællesskab med flere af mine veninder.

 • Ørenringe: Selvom de lange kædeørenringe er det ultimative tegn på, at firserne kigger mig over skulderen, så må jeg bare overgive mig, når de gør det så smukt som hos Hvisk. Og så vil jeg anbefale at bruge dem på forskellige måder… Se mere på Hvisks instagramprofil og bliv inspireret.
 • Bog: Tid til at læse selv har jeg desværre ikke prioriteret så højt i de sidste par år, men Papmaché-reglen VIL jeg selv læse, og det er selvfølgelig hyggeligt at have nogen at tale med om det læste efterfølgende… Hella har bare altid haft en fin og skæv vinkel på livet.
 • Glattebørste: Selvom jeg jo har glat hår, så var jeg ved at tabe underkæben, da jeg så hvad glattebørsten fra Dafni kan. Det er langt hurtigere at bruge børsten, end det er at glatte håret med et almindeligt glattejern. Hvis din søster drømmer om en pause fra sine krøller, så vil hun være dig evigt taknemmelig, når hun har prøvet Dafni.

Forkælelsesgaver er oplagte til søstre, uanset om de er tilvalgte eller biologiske. Ligeledes er produkter, der kan spare hende tid og penge et godt bud på gaver.

Bedste
Om det er sommer eller vinter betyder ikke det store, drengenes bedste fryser nærmest altid om aftenen. Derfor er varme altid i høj kurs.

 • Elektrisk tandbørste: Det er svært at vænne sig til en manuel tandbørste, når man har vænnet sig til en elektrisk variant. Hun har passet og plejet sine tænder altid, men den elektriske tandbørste, hun har, er slidt op.
 • Varmetæppe: Når det slet ikke er til at få varmen, er det godt med lidt elektrisk hjælp, dette tæppe vil med sikkerhed sørge for lune fødder.
 • Cardigan: Den er lang, pæn og samtidig praktisk… Og så er den med garanti varm. Længden er vigtig, og så tror jeg, at slå-om effekten vil være et hit.

Tingeltangel har man som regel nok af, når man er kommet op i årene, og selvom Bedste kaffekoppen næsten er obligatorisk, så er det også rart at bidrage med andre hverdagsting, som kan varme dagligt.

Bedstefar
Fædre bliver ikke lettere at købe gaver til med alderen, og selvom han måske nok elsker lakrids, så er der efterhånden også nogle helbredsmæssige overvejelser, man skal gøre sig, når man køber gaver…

 • Skrivebordslamper: Når synet er blevet lidt svagere, er det rart med lidt lys til læsning og alt det andet. Lamperne i hjemmet er måske heller ikke så miljørigtige længere, og så er det rart med lamper, der tager hensyn til det hele, og som kan flyttes med rundt.
 • Lup med lys: Selvom der er læsestyrke i brillerne, så er luppen med lys blevet et af hans mest brugte redskaber. Og med god grund, det er altså smart!
 • Bordgrill: Selvom grillen i haven er smart, stor og lækker… så er den ikke blevet brugt i årevis, fordi han ikke gider bøvlet med at tænde op. Derfor skal han have en bordmodel, så bøffen alligevel kan blive grillet tilfredsstillende.

Selvom der er kommet andre interesser til med alderen, så er gadgets stadig lige spændende. Så et fast indslag er pusledimser, der både kan holde hænderne beskæftiget og hjernen frisk.

Der er links til samtlige produkter på kollagen, men som jeg har nævnt et par steder, er der naturligvis masser af muligheder for at skalere gaverne op og ned i forhold til pris og modtager, ligesom ideerne kan mikses på kryds og tværs.

Sponsoreret indlæg skrevet i samarbejde med Ellos

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Signe

Hej piger
Er mælkesyre og mælkesyrebakterier det samme?
Har gode erfaringer med Elisabeth Arden skin renewal booster, som har dæmpet min rosacea en smule.
Har endnu ikke fundet en god ansigtsrens, og tænkte derfor om man kunne bruge intimsæbe i ansigtet? Apotekets egen indeholder glycerin og mælkesyre og har en pH-værdi på 4. Hvis den har så lav en pH-værdi er den så ikke udtørrende?
https://www.webapoteket.dk/sex-og-samliv/intimpleje/apotekets-intimsaebe-p-213115
Lad mig endelig høre hvad i søde damer mener.

Katja Moikjær

Mælkesyre og mælkesyrebakterier er ikke det samme – to helt forskellige ting. Interessant at mælkesyrebakterier (som der er i Skin Renewal Booster fungerer på rosacea!)
Intimsæbe er et interessant bud – prøv det! Og lad os høre, hvordan det virker 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *