Black Friday – rabatkoder og pristjek

25.11.16
Cykelbroen over Åboulevarden
Cykelbroen over Åboulevarden
Black Friday har fået sit navn efter trængslen og trafikken på gaden dagen efter Thanksgiving. Foto: Peter Bros Nissen

I morgen er det Black Friday – den dag som ingen af os danskere har noget som helst forhold til eller aner, hvorfor den er opstået, andet end at det pludselig vælter ud med gode tilbud.  I 2015 shoppede 17 procent af hele Danmarks befolkning minimum 1 ting. I år forventes det, at 26 procent af alle danskerne tager kreditkortet frem.

Pristjek: Opskruede før-priser og bedre tilbud andre dage?
Meget snak har været om, hvorvidt produkter overhovedet var billigere på denne dag. Et meget omtalt pristjek af fladskærmtv viste, at fladskærme havde været billigere før Black Friday.

I år har de store beautywebshops sendt massive rabatkoder på gaden – se en oversigt nedenfor. Med mange 1000 varer på hver enkelt webshop har vi ikke en ærlig chance for at holde øje med prisudviklingen op til, men vi har holdt øje med priserne på udvalgte populære produkter fra hhv. Real Techniques, A-Derma, Bioderma og Kerastase på nedenstående butikker. Jeg kan med glæde sige, at jeg endnu ikke har set urent trav, hvor der er blevet skruet og og ned på før-priser.

Er det så muligt at finde bedre tilbud på det samme produkt en anden dag? Ja, helt sikkert. Kerastase har for eksempel været på tilbud til og med torsdag sat ned med 30 procent på Feelunique (hvilket det forholdsvis tit er). Feelunique fejrer Black Friday med en rabatkode på 20 procent på alle varer fredag (se mere i oversigten over rabatkoder længere nede.

Så tilbuddet på de 30 procent på netop Kerastase er selvfølgelig bedre, hvis man kun er ude efter Kerastase. Er det snyd? Det har jeg svært ved at se.

Forskel på før-pris og vejledende pris
Som forbruger på disse butikker er det vigtigt at lægge mærke til forskellen på “før-priser/udsalgspriser” og “vejledende pris/RRP vs. vores pris” . Her har vi Nicehair.dk der sælger en ghd Platinum til 1399. Det er normalprisen på Nicehair – det sælger de den altid til. Den overstregede pris på 1899 er producentens vejledende udsalgspris. Der står altså heller ikke noget gult udsalgsskilt eller påstande om, hvor meget man sparer her.

Hvis du kigger ned over hele ghd’s produktside på Nicehair, så er der gule “spar XX%” mærkater på visse varer. Det er dem, der er sat yderligere ned i forhold til Nicehairs egen normalpris og altså egentlige tilbud.

Det samme ser vi på en shop som Escentual, der har en RRP (retail recommended price – vejledende pris) stående. Onlineutikkerne vil ofte have den vejledende pris stående og så kan prisen svinge derudfra. I den typiske danske butik er den vejledende pris derimod også ensbetydende med den egentlige normalpris. I en international webshop kan priserne på visse mærker derimod være meget flydende, da det hele tiden er noget, man vejer op imod konkurrenterne – hvilket jo egentlig også er meningen.

Vi har forsøgt at holde øje med om priserne på enkelte produkter er hoppet den sidste uge, og det har de efter vores bedste opfattelse ikke. Det udelukker naturligvis ikke, at det er sket. Har nogen af jer set noget? Så vil vi meget gerne høre om det.

Liste over rabatkoder og tilbud
Rabatkoder ser vi selvfølgelig resten af året, men koder i denne størrelse er alligevel en sjældenhed. De fleste koder virker enten fra midnat mellem torsdag og fredag dansk tid eller en time senere, som er midnat engelsk tid:

20 % på ASOS
Rabatkoden GOGOGO giver 20 procent på alt på ASOS. Koden udløber 29/11 kl 10.

20 % på Beauty Expert
Koden BLACK giver 20 procent på Beauty Expert. Koden virker fredag.

20% på HQhair
Koden BLACK giver 20 procentpå HQhair. Koden virker fredag.

25% på Lookfantastic.com
Koden LFBLACK giver op til 25% fredag på Lookfantastic.com . Den kode virker kun på den engelske side. Hvis du derimod går på Lookfantastic.dk skal du bruge koden LFBLACKDK, der giver 20 procent.

20% på Feelunique
Feelunique giver 20 procent på hele sitet. Koden er MAGIC20, og den virker fra fredag midnat engelsk tid og udløber 28/11. Indtil da er der løbende nye tilbud på sitet – følg med her.

20% i hele Matas
Matas (både butikker og Matas.dk) giver 20 % ved køb over 300 kroner både fredag, lørdag og søndag. (Chanel, gavekort, håndkøbslægemidler og lægemidler til dyr er undtaget)

25% på Makeup Online
Danske Makeup Online giver 25% på alt med koden blackfriday OG gratis levering ved køb over 99 kr. indenfor Danmark.

Rabatter på Deciem
The Ordinary holder ikke udsalg, men resten af Deciem har nogle ret store rabatter på nogle sæt i anledning af Black Friday.

20% på Smashbox
Smashbox.dk giver 20% ved køb over 300 kroner. Brug koden BLACKFRIDAY – den gælder weekenden med.

20% i Sephora
Sephora giver 20% rabat i butikkerne fredag. Magasin Lyngby og Aarhus holder åbent i nat mellem torsdag og fredag, hvis du vil starte tidligt.

20% på alt beauty i Magasin
Magasin.dk har 20% på alt skønhed, hvis du logger på med Goodie Card eller Magasinkort. Hvor længe tilbuddet gælder og om det også gælder butikkerne kan jeg ikke gennemskue. Kan I?

Tilbud på Nicehair
Nicehair har samlet en oversigt over alle deres tilbud på denne side.

Udsalg og 10% på Escentual
Escentual starter også midnat engelsk tid, og vi kan se deres tilbud her. Koden BLACK10 giver ekstra 10%.

25% på Le Mini Macaron
Le Mini Macaron er en ny gelé-lak på det danske marked, og der er 25% på hele butikken indtil midnat. (PS. Hvis du stadig har din gamle depend-lampe liggende, så virker den fint med lakkerne herfra)

Yves Rocher giver 50% på en valgfri vare
Yves Rocher giver 50 % på den vare, du først lægger i kurven.

HUSK at allerede nedsatte varer som regel er undtaget rabatkoderne ligesom enkelte mærker kan være undtaget.

Alle butikker på denne liste er indenfor EU’s grænser, så ingen ekstra told eller moms.

Hvem har jeg glemt?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Kathrine

I har vist glemt makeup-online.dk 🙂

Katja Moikjær

JA vi har

Marianne

Er det kun mig, der ikke kan komme ind på lookfantastic.com længere, jeg bliver automatisk omdirigeret til lookfantastic.dk også via jeres link?

Katja Moikjær

Jeg kunne godt tidligere. Irriterende

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *