Tirsdagstip: Vælg en matchende eller en nude lipliner

13.09.16
The Matte Lip Ambient
The Matte Lip Ambient
Foto: MAC

Der er ingen regler! Hvis du er vild med det klassiske halvfemser look med mørk lipliner og lys læbestift, så er det selvfølgelig den kombination, du skal gå efter… hvis du ikke lige er til det, er der altid den gamle tommelfingerregel, når det gælder kombinationen af lipliner og læbestift… Vælg enten en lipliner der matcher din læbestift eller en nude lipliner, der matcher din læbefarve. Selvfølgelig kan du også altid vælge en af de transparente, som du efterhånden finder hos rigtig mange mærker.

Den der matcher
For bare et par år siden var det så godt som umuligt at finde en lipliner, der matchede ens læbestift, heldigvis er der nu så mange liplinere på markedet, at der næsten er en matchende liner til samtlige farver i sortimentet. Det er ikke så væsentligt, når læbestiften er nude, men når læbestiften er væsentlig lysere eller mørkere end din sædvanlige læbefarve, ser det bare rigtig flot ud med en helt skarp afgrænsning mellem læber og hud. Herunder er tre tips og en lynvejledning til at opnå denne skarpe kant:

  • Start med at duppe lidt concealer rundt om læberne.
  • Tegn læberne op med en lipliner i en farve, der matcher den valgte læbestift. Hvis kanten driller, er det en god idé at have en lille læbepensel ved hånden, så du kan rette op eller tone ud undervejs.
  • Fyld læberne ud med læbestift, og dup eventuelt overskydende læbestift af på en serviet for at øge holdbarheden.

Som forberedelse til brug af læbestift er det selvfølgelig altid en god idé at sørge for velfugtede læber. Især de mere matte læbestifter har tendens til at fremhæve tørre læber. Læbepomade, inden du går i seng om aftenen, er en rigtig god vane, samtidig med at dine læber bare bliver meget gladere.

Det sikre valg
Hvis du er træt af at lede efter en lipliner, der matcher enten læbestiften eller din læbefarve, så er der som nævnt altid den helt transparente variant. En transparent lipliner sørger udelukkende for at læbestiften bliver inden for læbekanten, den kan naturligvis ikke sørge for den skarpe afgrænsning og den kan heller ikke korrigere læbekanten, men den er let og hurtig at bruge, samtidig med den passer til samtlige læbestifter.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Cecilia

Tak for de gode tips.
Kan i anbefale gode budgetvenlige lipliners? 🙂

Helene Randløv

Hej Cecilia
Om rigtig snart kommer der nogle, som er fabelagtige! Jeg skriver om dem meget snart :-*
Så er der GOSH Copenhagen som er rigtig gode og billige, og NYX har nogen, men dem har jeg ikke prøvet.
Kh. Helene

Cecilia

Mange tak Helene 🙂
Dem glæder jeg mig til at høre om, men derudover vil jeg helt sikkert kigge på dem fra Gosh og NYX. De får begge gode anmeldelser på nettet.

Lisa

Hej!
Jeg er fast læser af jeres blog og nyder at kunne få mit daglige “fix” af anmeldelse og råd ift make-up – Så mange tak! 🙂
Jeg ville høre om I ville lave et indlæg om Color Correcting? Det virker til at være “det nye” lige for tiden. Jeg har selv prøvet Color Correting, men jeg kunnne simpelthen ikke få det til at fungere og endte med en ærgelig grønlig undertone i huden.
Mvh Lisa.

Helene Randløv

Hej Lisa
Det har jeg allerede skrevet op til flere indlæg om, du kan blandt andet læse dette tirsdagstip. Hvilke produkter brugte du, og hvordan var fremgangsmåden?
Kh. Helene

Lisa

Hej!
Gud, det har jeg da slet ikke set! Synes da ellers at jeg tjekkede, men mange tak!
Jeg brugte paletten fra NYX og brugte egentlig bare fingrene til at blende det ud, men når jeg så fik foundation på havde jeg den vildeste grønne undertone.

Helene Randløv

Hej Lisa
Hvorfor brugte du den grønne? Er det rødme du vil dække? Uden at have erfaringer med NYX Color Correcting Concealer, så må jeg sige, at den grønne ser temmelig heftig ud. Prøv med den gule nuance i stedet.
Kh. Helene

Lisa

Hej!
Jeg brugte den grønne, fordi jeg ville dække rødme og en mild form for rosacea.
Men jeg vil prøve med den gule i stedet.
Tak for svar :))

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *