ghd styler modeller – den store guide til forskellen på ghd V, platinum og eclipse glattejern

11.08.16
ghd platinum, V og eclipse styler
ghd platinum, V og eclipse styler
ghd platinum, V og eclipse styler

Siden jeg fik min første ghd styler har jeg været solgt. GHD kan deres kram, når det kommer til glattejern – eller stylere som de selv foretrækker at kalde dem. De virker. Og de bliver ved med at virke.  Min gode gamle gold classic styler er ganske vist fra 2011, men den lever i bedste velgående og bor nu hjemme hos min lillesøster. Hvis ikke jeg havde været skønhedsblogger og fået de nye modeller til at prøve af, så havde jeg næppe set nogen grund til at skifte den ud.

Perfekt temperatur på 185 grader
ghd’s koncept er enkelt men effektivt. Deres stylere har kun en indstilling. Kun en temperatur på 185 grader, fordi vi ved, at det er den bedste temperatur til at style hår ved. Og så er der jo ingen grund til at lade folk ødelægge deres hår ved at give dem muligheden for selv at indstille temperaturen på alt mellem 120 og 220 grader.

Ved 185 grader opnår håret den optimale temperatur for at ændre form. Det er også den samme temperatur man bruger, når man smelter glas, og ghd beskriver det selv som at håret opnår en glaslignende tilstand, hvor man kan ændre dets form og skade det mindst muligt.

Ved lavere temperaturer udtørrer man håret, fordi man er nødt til at køre styleren henover det samme hår flere gange for at opnå resultat. Ved højere temperaturer ødelægger du håret.

GHD har selv udført studier af deres Platinum styler op mod et andet mærke glattejern på 220 grader og resultaterne var at Platinum mindskede ødelæggelse af håret med 50% og bevarede hårfarven dobbelt så lang tid (varmestyling ødelægger generelt resultatet efter hårfarvning).

Jeg spurgte en anden fabrikant af glattejern, føntørrere mm. om, hvorfor de lavede temperaturindstillinger på deres glattejern. Om de var uenige med ghd i, at 185 grader var bedst. Og han svarede mig, at de var helt enige – forbrugerne ønskede bare den indstilling, så derfor lavede de den.

Men alle ghd’s modeller bruger den samme temperatur på 185 grader. Så hvilken af dem skal man så vælge? Hvilke andre forskelle og ligheder er der?

Fælles for ghd V, Platinum og Eclipse stylere:

 • Fast temperatur på 185 grader
 • Lang ledning på 2,7 meter
 • Slukker automatisk hvis du glemmer dem

Nedenfor vil jeg gennemgå hver enkelt model. I punktopstillingerne har jeg fremhævet de ting, hvor modellerne adskiller sig.

ghd V Styler
ghd’s klassiske stylere med de guldfarvede plader var i mange år standarden indenfor stylere, og de er stadig nogle af de bedste derude. Min egen føromtalte gamle er sådan en.

Det er et godt gammelt glattejern, der stadig er et godt køb – især fordi prisen er god i forhold til de nye modeller. Den vejledende pris er 1399, men den er ofte på tilbud et eller andet sted. Og hvis mit budget var til enten en ældre ghd model eller en ny model fra et andet mærke, så valgte jeg ghd til hver en tid.

Derudover findes den i tre størrelser. Udover den almindelige, findes der også en mini og en max, der dækker mere specielle behov.

Der medfølger en beskyttelseshætte af hård plast til ghd V, som man kan bruge mens styleren stadig er varm. På de nyere modeller er den af blød silikone, hvilket er lidt mere handy, men begge dele virker.

Vigtige funktioner på ghd V:

 • Flydende keramiske plader
 • Hurtig opvarmning på cirka 20 sekunder
 • Findes i tre størrelser
 • Beskyttelseshætte af hård plast

Vejleden pris 1399 kroner

ghd Platinum
Platinum er ghd’s nyeste model og den kan nogle ting, som de gamle modeller ikke kan. Først og fremmest har ghd lavet pladerne om i forhold til V-stylerne.

Pladerne indeholder såkaldt tri-zone teknologi. Det betyder, at hver plade indeholder tre zoner, hvilket betyder at pladen er bedre til at holde den optimale temperatur på 185 grader.

Hvis du forestiller dig, at du bruger din styler på en tot hår, der ikke er lige tyk over hele bredden, så er de tre zoner brugbare. Det betyder (i teorien i hvert fald), at der for eksempel er mindre risiko for at svitse de helt tynde totter, der nogle gange sidder i den ene side.

Samtidig er pladerne glattere, så håret glider lettere igennem.

Den førnævnte undersøgelse fra ghd er netop lavet af plader af denne type. MEN ghd’s studie har sammenlignet dem med et ukendt 220 grader varmt glattejern af et andet mærke. Det havde selvfølgelig været interessant at se en sammenligning af disse nye plader op mod ghd’s egne gamle modeller. Men den har de altså ikke lavet.

Min egen erfaring er, at det faktisk gør en forskel. Jo mere avanceret du bruger din styler, jo større forskel gør det. Jeg er alt andet end avanceret, jeg glatter mit hår med den engang i mellem. Men jeg oplever at det glider nemmere med Platinum og at mit hår bliver mindre ødelagt.

I forhold til den nu udgåede Eclipse styler er det primært håndtaget, der er ændret. På Platinum-modellen er håndtaget blevet formet som et ønskeben og ledning kan nu rotere frit. Det betyder, at der er mindre risiko for at blive filtret ind i den, mens man arbejder. Når du drejer styleren rundt mens du arbejder, så roterer ledningen bare modsat i håndtaget.

Vigtige funktioner på ghd Platinum:  

 • Temperatur på 185 grader
 • “Ønskeben”-formet håndtag, der tillader ledningen at rotere frit.
 • Tri-zone teknologi
 • Flydende ekstra-glatte keramiske plader
 • Endnu hurtigere opvarmning
 • Beskyttelseshætte af blød silikone

Vejledende pris 1899 kroner

ghd Eclipse
ghd Eclipse er nu udgået og erstattet af Platinum, men den forhandles stadig mange steder.

Den minder også meget om Platinum og var den første model, med de nye Tri-Zone plader. Selve pladerne er endnu glattere og bedre på Platinum end på Eclipse.

Forskellen ligger primært i ledningen og formen på håndtaget. Eclipse er lavet på en særlig måde, så den kan ligge oprejst på bordet. Platinum har det føromtalte håndtag, der ligner et ønskeben, som gør at ledningen kan dreje uhindret lige gyldigt, hvilken vej du vender den.

Eclipse er også en fremragende styler. Men lige nu kan jeg faktisk kun finde lavere priser på Platinum, og så har jeg svært ved at argumentere for at vælge Eclipse i stedet, når den koster nogle 100 kroner mere.

Vigtige funktioner på ghd Eclipse: 

 • Tri-zone teknologi
 • Flydende keramiske plader
 • 20 sekunders opvarmningstid
 • Beskyttelseshætte af blød silikone

ghd IV
ghd IV er en gammel og udgået model fra før ghd V, men den kan stadig købes hos enkelte forhandlere billigt. Den  er forgængeren til ghd V, men har nogle ulemper i forhold til. Ledningen er knap så langtidsholdbar efter hvad jeg kan læse mig frem til, håndtag og case er ikke kølig på samme måde og designet er selvfølgelig ikke så smooth, men jeg har aldrig haft den mellem hænderne. Hvis du har en gammel IV’er derhjemme, så vær glad for, at teknologien bag stadig holder den dag i dag. Og hvis du ikke vil betale mere end 849 kroner for en styler, så hey! Teknikken er basalt set stadig den samme.

Forskellige farver og special editions
Alle modeller kommer fra tid til anden i special editions og i alle regnbuens farver. Læg mærke til navnet – om den hedder noget med V eller Platinum. Om den er gul, grøn eller blå gør ingen forskel – i forhold til funktionaliteten skal du  kun interesse dig for, om du kan se et V eller et Platinum i navnet på de farverige versioner. Der kan også være ekstratilbehør med i de særlige sæt, som kan øge brugsværdien.

Her kan du købe det
ghd V styler koster 1399 i vejledende udsalgspris og ghd Platinum koster 1899 i vejledende udsalgspris hos frisøren og på ghd’s egen webshop. Jeg tror ikke, der er ret mange, der køber dem der til den pris. Der er altid et eller andet tilbud på nettet.

Nicehair plejer at have de skarpeste priser og er også en af de største – hvis ikke den største – forhandler herhjemme. Find alle deres ghd produkter her.

Nicehair har da også den skarpeste pris på ghd Platinum styler til 1499. Den findes som standard i sort eller hvid.

Lookfantastic.dk sælger den endnu billigere til  1315 kroner, men vær obs på, at det i realiteten er et engelsk produkt du køber fra en engelsk webshop. Det er jeg normalt stor fortaler for, men når vi taler om elektriske produkter betyder det, at der er et engelsk stik på. Strømspændingen er det samme, men du skal have et rejsestik på dit produkt for at kunne bruge det i Danmark. Lookfantastic sender et gratis rejsestik med, når du køber et elektrisk produkt på Lookfantastic.dk – men det får du IKKE med hvis du køber via den engelske lookfantastic.com.

Hvilken styler har du selv?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Plattång Test 2018 → Hitta de bästa plattängerna (Bäst i Test guide)

[…] GHD Platinum och GHD V Gold Classic Styler. Du kan läsa hela recensionen av GHD Platinum här. Du även läsa hela recensionen av GHD V Gold Classic Styler […]

Glattejern Test 2018 → Se de bedste glattejern → (Testvinder Guide)

[…] V Gold Classic Styler glattejernet. Du kan læse den fulde anmeldelse af GHD Platinum glattejernet her. Du kan ligeledes læse hele anmeldelsen af GHD V Gold Classic Styler lige […]

Black Friday TILBUD (-50%) ⚫ Rettetang Test 2018 - De beste rettetangene - (Best i Test guide)

[…] rettetangen GHD Platinum og GHD V Gold Classic Styler. Du kan lese hele anmeldelsen av GHD Platinum her. Du kan også lese omtalen av GHD V Gold Classic Styler […]

Glattejern Test (2021) • Her er de 8 bedste glattejern til alle behov →

[…] Pudderdåserne.dk (11. august 2016) […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *