Red dine pudderprodukter

31.05.16
Pensler, eyelinere og liplinere

Pensler, eyelinere og liplinere

De sidste par uger er jeg blevet bombarderet med et særligt spørgsmål. Om det er den pludselige sommer, der til dels er skyld i udfordringerne i de små hjem, eller om samme problem bare opstår for flere på denne tid af året, kan jeg ikke sige, fakta er, at jeg efterhånden har kopieret det samme svar ualmindelig mange gange. Det er et helt almindeligt problem og det skyldes beskidte pensler.

Ingen farve på penslen?
Det starter med at øjenskyggen eller hvilket som helst andet fast pudderprodukt får blanke pletter rundt omkring. Dag for dag vokser pletterne sig større, og pludselig kan du næsten ikke få farve på penslen. Det er vildt irriterende, og du overvejer, hvad årsagen kan være… Forklaringen er ikke så lækker men ret enkelt. Problemet skyldes nemlig beskidte pensler. Uanset om du lige har renset ansigtet eller ej, vil der komme fedt fra creme eller fra huden på dine pensler i takt med, at du bruger dem. Når du så bruger dine pudderprodukter, bliver fedtet transporteret fra huden til penslen og til sidst ned i produktet.

Redningsaktion
Det er heldigvis ikke så svært at blive problemet kvit, du skal bare tage en ren kniv, så du kan få skrabet den fedtede overflade af. Og så skal du naturligvis have vasket dine pensler. Du bør vaske dine pensler minimum en gang om ugen, for penslerne er ligeglade med, om du bruger dem, eller om de bare står og samler støv, bakterierne og fedtet er stadig i penslen, og ender altså i dine produkter. Husk endelig at lade penslerne tørre, inden du bruger dem i produkterne igen, for fugtige pensler i produkterne er heller ikke optimalt.

Vask dine pensler
Det er cirka hundrede år siden jeg skrev en vejledning til, hvordan du vasker dine pensler. Jeg står naturligvis inde for det, jeg har skrevet, men ved nærmere eftersyn, kan det godt være, at jeg burde bevæge mig ud i en opdateret version af beskrivelsen…
Indtil jeg får skrevet det nye indlæg, kan du med fordel læse det gamle indlæg Vask dine pensler: En vejledning, hvis du er i tvivl om, hvordan man egentlig gør.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Fie

nu vi er ved vask af pensler, så HADER jeg, ja jeg ved det er store ord, men virkelig, jeg hader at vaske min makeup svamp (jeg har både en real technique og beauty blender som jeg skifter lidt imellem) – men jeg vasker dem troligt hveranden dag, men synes det er svært at være sikker på at alt farven/sæben er væk – har du et godt tip? normalt bruger jeg lidt renseolie først på tør svamp, for ligesom at opløse foundation osv, og bagefter en mildt shampoo, er det forkert?
Ellers stemmer jeg i med alle andre, tusind tak for at være så kritiske i jeres meninger, det er så dejligt at læse, for alt virker jo ikke bare :)!! så TAK!

HeLene

Altså, jeg ved det godt, men jeg er også glad i husker os på det. Især med solcreme under makeup så bliver penslerne om muligt endnu mere fedtede. Tror jeg sætter i kalenderen at vaske mine pensler på søndag. Tjek, tjek og tjek.
Dejlig soldag til jer begge!

Christine

Hej
Hvor ofte skal man vaske de pensler der ikke har været i brug siden sidst man vaskede? Det kan vel ikke være hver uge?:-/ 🙂
Kh Christine

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *