Tirsdagstip: Sådan får du perfekt hud

19.01.16
Beautyblender

Beautyblender

Der er et hav af tips til, hvordan man lægger foundation. Masser af anbefalinger til de mange forskellige typer primere og foundations. Og så er der redskaberne. De fleste lægger nærmest foundation i søvne, fordi det er en dagligt tilbagevendende begivenhed, som de er stået op til i årevis. Selv holder jeg af at lege. Det betyder, at jeg med mellemrum gør noget andet, end det jeg plejer.
I virkelig lang tid har jeg næsten udelukkende brugt meget tyndtflydende foundations, som jeg har duppet på huden med en lidt fugtig Beautyblender. Og det var min irritation over en ny foundation, som fik mig på andre tanker. Siden da har jeg både testet pensler, fingre og forskellige svampe.
Herunder har jeg samlet fire af de tips, som jeg selv holder af at bruge, når huden skal fremstå perfekt.

Let dækning
Det er en rigtig god idé at lade huden skinne igennem og bruge en ganske let farvet dagcreme. Det gælder især, hvis du synes, du har meget at dække. På den måde kan du nemlig lade alt den pæne og sunde hud komme til sin ret, mens du dækker bumser, modermærker, ar eller hvad det nu er, du nu ønsker at skjule, med en mere dækkende concealer eller en mere dækkende foundation. Den lægger du så kun de steder, hvor du ønsker mere dækning. Hvis du skal korrigere farven på ar, rødme eller noget andet, kan du vælge en af de mange farvekorrigerende primere (For eksempel: Make Up For Ever, Clinique og MAC).

Helt modsat
Du har med sikkerhed hørt og læst, at du skal gøre op med dig selv, om du vil bruge creme- eller pudderprodukter. Især at du skal være meget forsigtig med at lægge creme oven på pudder. Der er dog en undtagelse…
Er du meget rød, har du mange ar, eller har du bare meget svært ved at få din foundation til at holde, kan det godt give mening at starte med et let lag pudder. Det kan være et løst pudder, en mineral pudderfoundation (sørg for at farven matcher din hud) eller et transparent fikseringspudder. Derefter tager du din sædvanlige foundation og lægger den ovenpå. Det er naturligvis vigtigt at begge lag er meget lette. Med denne metode kan du nemlig mod forventning ende med et meget mere naturligt look, end du kan opnå med et tykt lag foundation.

Glød
Du har nok lagt mærke til, at der efterhånden er rigtig mange mærker, der reklamerer med at deres foundations indeholder forskellige slags olie. Det er naturligvis fordi, det giver huden et mere levende skær, fordi den hjælper med at holde på fugten, hvorfor huden ser lidt mere velplejet ud. Har du ikke kastet dig over en af de nye foundations, kan du få alle de gode egenskaber, hvis du blot drypper en eller to dråber olie i din foundation, når du har den på hånden og derefter blander godt, inden du lægger den, som du plejer. Det er lyder måske vanvittigt, men det kan altså være en gave til huden især i øjeblikket, hvor det er så koldt.

Bare hud
Det sidste tip er også lidt omvendt, men fordi det kan få min foundation til at holde længere, ligge pænere og se mere naturlig ud, så gør jeg det glad og gerne. Først tager jeg min foundation på, som jeg nu har valgt at gøre det den dag, det spiller ingen rolle, om det er fingrene, en pensel eller en svamp du bruger. Derefter sprayer jeg en del vand i ansigtet, oftest bruger jeg den, jeg lige har for hånden (det kan være fra Make Up For Ever, MAC, Evian, Avéne, La Roche-Posay, Maya Water eller Vichy). Inden det når at tørre igen, presser jeg min Beautyblender mod huden. Dette skal foregå stille og roligt, så du ikke får tværet din foundation ud. Du skal forestille dig, at du presser vandet lige så forsigtigt ind i huden. Efterfølgende kan du lægge blush, bronzer eller pudder, præcis som du plejer.

Hvordan lægger du foundation og har du nogle gode tips, der kan hjælpe andre?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Isabel

Skal beautyblenderen være fugtig når man presser vandet ind i huden efter at have sprayet ansigtet?

Helene Randløv

Hej Isabel
Min er det ikke, men jeg tror ikke, at det gør så stor forskel.
Kh. Helene

Cecilia

Tak for de gode tips.
Da jeg selv har urenheder, har jeg også set videoen af Lisa Elridge (helt fra 2010) på youtube, om at lægge naturlig men dækkende foundation over akne 🙂
Overvejer lidt om jeg skal anskaffe mig en beautyblender. Har svampe der er trekantede, så det er ikke lige den mest optimale form 😉

Helene Randløv

Hej Cecilia
Jeg har altid været varm fortaler for brug af svampe, og det tog lang tid før jeg overgav mig til Beautyblenderen, men jeg må indrømme at den bare er i en helt anden liga!
Den er genial til at dække både rødme og urenheder.
Kh. Helene

SofieA

Altså.. Er det mig, der er helt tabt fra vinduet. Jeg forstår ikke rigtig, hvordan man skal bruge beautyblenderen? Skal man påføre foundation med den eller først bruge den, når foundationen er blevet påført med en pensel?
Jeg er vist lidt forvirret.

Cecilia V

Jeg bruger den fugtig til at lægge foundation 🙂 jeg tager bare lidt foundation på håndryggen, og dupper det på med den brede ende af blenderen. Den spidse endestationer fin bagefter til ligeså duppe ved næsefløjene og under øjnene, så det ikke sætter sig i kager. Synes det er den bedste måde at lægge foundation på overhovedet.

Maiken

Beautyblenderen skal bruges til at lægge foundation med – og så kan den også bruges til det trick som Helene skriver om 🙂

Helene Randløv

Hej SofieA
Jeg tager foundation på håndryggen og dupper derefter min foundation i ansigtet med Beautyblenderen. Du kan også lægge din foundation, som du plejer med pensel eller fingrene og derefter afslutte med Beautyblenderen for at forfine resultatet.
Du dupper simpelthen svampen rundt på huden.
Kh. Helene

anne

Jeg har et problem, når jeg lægger foundation og bb cream. Når jeg når til området over mine øjenbryn, “klumper” makeuppen fast til huden deromkring. Jeg giver altid op at få noget bb cream eller foundation på der, så min pande og stykket mellem mine øjenbryn bliver aldrig dækket. Hvad er det jeg gør forkert?
Hilsen Anne

Cecilia

Hej Anne! Jeg tillader mig lige at dele min erfaring, jeg har nemlig haft samme problem, og jeg oplever at det sker fordi jeg meget let bliver tør i området mellem og over øjenbryn. Det er som om tørheden bare først bliver tydelig, når jeg lægger foundation, og så kager det. For mig har det altså hjulpet med masser af fugt 🙂 Jeg tror måske det er pincetten der er lidt hård ved huden.

Helene Randløv

Hej Anne
Du gør med stor sandsynlighed ikke noget galt. Sædvanligvis er der tale om tør hud eller små urenheder. Jeg tænker, at en god mild eksfoliering et par gange om ugen (eller dagligt hvis det er en creme) kan løse problemet.
Hvordan lægger du foundation?
Kh. Helene

HeLene

Tak for gode brugbare tips, jeg tester straks flere af dem!

Helene Randløv

Hej HeLene
Så glæder jeg mig til at høre dine erfaringer.
Kh. Helene

Christine

Nogen tips til foundation der kager i næsefløjende? Er det det samme med en scrub? Bruger en konjac sponge hver dag og synes ikke den løser det problem.

Helene Randløv

Hej Christine
Får du sat din foundation med lidt pudder der? Hvis jeg har for meget cremet på, sætter min foundation sig også der. Det kan også være at du kan løse problemet med en god primer.
Kh. Helene

Marianne

Jeg har samme problem med næsen og næsefløjene. Har altid haft perfekt hud men nu, jeg er 62, vil makeuppen ikke sidde pænt på næsen. Den sætter sig i porene, og kommer jeg pudder på, ligner det mere ar jeg skæller.

Helene Randløv

Hej Marianne
Det lyder som skæleksem… Der er gode cremer til det på apoteket.
Kh. Helene

a

Hvordan renser man svampen og hvor ofte?☺

Helene Randløv

Hej a
Mine svampe ryger i vaskemaskinen cirka en gang om ugen.
Kh. Helene

a

Hvor ofte og hvordan skal sådan en svamp vaskes?

Vibeke

Følger lige med – er også i tvivl om det med vask af Beautyblenderen – evt vasmaskine sammen med tøjet?

AK

Hej Puderdåserne.
Først tak for en rigtig god og nyttig blog hvor jeg ofte kan finde svar på mange ting. Men når det kommer til foundation og til produkter til huden er jeg altid meget i tvivl.
Normalt har jeg en meget pæn hud, men den kan godt slå ud en gang i mellem med et par urenheder især rundt om hagen.
Til dagligt arbejder jeg som sygeplejerske så derfor skal det gå stærkt om morgen når jeg skal ud af døren og min make-up holder aldrig sig pæn hele dagen jeg er afsted (ca. 10 timer). Og jeg er derfor meget i tvivl om mine rutiner 🙂
Men lige nu bruger jeg en concealer fra Nielsen jord til urenheder og små år og derefter bruger jeg mineral pudderen fra Youngblood og slutter med en lysere concealer fra Clinique under øjnene. Men når der er gået lidt timer er det som om det ved fx. urenheder sidder lidt i “kager”. Skal jeg måske først starte med pudderen også tage concealeren på urenheder og små ar bagefter?
Jeg håber meget I kan hjælpe mig 🙂
Rigtig god søndag AK

Helene Randløv

Hej AK
Det er rigtig mange år siden jeg sidst har brugt mineralpudder foundation, da det netop ikke holdt sig pænt. Både min hud og jeg har haft stor glæde af at skifte til en flydende foundation. Desværre er jeg endnu ikke stødt på en foundation, der kan klare en hel arbejdsdag uden touch ups, så det kan jeg ikke hjælpe med. Mht. dit spørgsmål tror jeg, at du kan slippe afsted med at concealer efter din pudderfoundation, hvis du sørger for at gøre ansigtet godt fugtigt med en mist af en art.
Kh. Helene

AK

Hej Helene 🙂
Tak for dit hurtige svar! Ja jeg tror bare jeg må indse at jeg ikke kan få en make-up som er lagt lidt over 5 til stadig at se pæn ud kl.15. Men jeg vil forsøge mig med først mineral foundation og derefter concealer de steder der skal dækkes yderligere.
Ellers vil jeg anskaffe mig en let farvet dagcreme også kan jeg vil bruge concealer de steder der skal dækkes mere også måske slutte med en løs pudder?
Og tak for tippet jeg vil helst sikker investerer i en mist 🙂

Salma khan

Jeg vil anbefale Laura Merciers BB cream. Den bedste, og holder også i en del timer. Blir faktisk pænere at se på i løbet af dagen.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *