Tirsdagstip: Sådan slipper du for det støvede look

07.10.14
Vand: Maya Water
Vand: Maya Water
Foto: Maya Water

Som med utrolig mange andre af de råd jeg har skrevet her om tirsdagen, så er dette ikke en nyopdagelse, det er heller ikke noget, vi har holdt hemmeligt, alligevel er der nogen som glemmer det, undlader at gøre det eller måske slet ikke har læst eller hørt om det før.
Det handler om noget så almindeligt som vandspray. Du kan kalde det, hvad du vil, og du kan også næsten bruge, hvad du vil, så længe du i hvert fald husker at bruge det, når du har brugt pudder. Du kan altid genkende dem, der ikke gør det, og selvom det selvfølgelig kan være med vilje, så er den støvede overflade bare ikke særlig klædelig. Især nu hvor verden i nogens øjne i forvejen er lidt grå…

Du støver
Selvom jeg udmærket kender til en skinnende T-zone, så er et ordentligt lag pudder aldrig løsningen. Mat hud kan sagtens være rigtig pæn, men den må aldrig være støvet. Og det ser jeg desværre rigtig ofte, hud der er. Det er ærgerligt, for det får huden til at se meget kedelig og en hel del ældre ud.
I årevis har der været highlighter en masse på diverse catwalks, men det ser ud til, at vi efterhånden kommer til at se mere mat hud igen. Sørg dog for at følge moden med måde lige på dette punkt. Brug derfor altid en eller anden form for vandspray, når du har brugt pudderprodukter.
Hvis du er i tvivl om, hvad jeg taler om, kan du med fordel læse min guide: Sådan slipper du for det støvede look herunder.

Dysen
Du kan finde mist, skintonic, mineral water og setting spray hos de fleste mærker efterhånden, og så længe det er en spray, den er mild og uden alkohol, så er du ret godt kørende. Mærket spiller ikke en rolle, så længe produktet passer til dine præferencer. Der er dog en ting, jeg vil råde dig til at være kritisk overfor, og det er dysen. Hvis den spray, du har, strinter vandet ud, så er det bedre at lade den stå. Vandet skal lande blødt i ansigtet, som var det ganske fin støvregn.

Guide: Sådan slipper du for det støvede look
Godt nok vil jeg gerne indrømme, at der kan være tale om en smule afhængighed, når talen falder på mit forbrug af alle varianter over temaet vand på spray. Sædvanligvis bruger jeg det nemlig både før og efter makeuppen, og der ligger også altid en i tasken, som bliver brugt flittigt.
Der er ingen ben i at bruge en spray i ansigtet, men det kræver måske lidt tilvænning, og det er afgjort mest behageligt at gøre det selv, så man ved præcist, hvornår vandet rammer ansigtet.
Uanset hvornår du bruger sprayen, så er fremgangsmåden den samme.

  • Luk øjnene
  • Tryk på spraydysen
  • Nyd fornemmelsen

Det er selvfølgelig lidt pjattet at skrive, men jeg har også set nogen, der sprayer vandet ud i hænderne og klapper eller trykker det ind i huden efterfølgende. Den metode er der selvfølgelig ikke noget galt med, men du skal være opmærksom på, at denne metode kan ødelægge makeuppen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Baysen

Jeg har et par vandsprays stående, men jeg må indrømme, at jeg ofte glemmer at bruge dem. Men når jeg husker det, bruger jeg dem altid ovenpå makeuppen.
Anne Kirstine Poulsen anbefaler jo at bruge dem som underlag til olier og sera, så det bedre trænger ind. Det fungerer dog ikke for mig. Det er som om, min hud bliver mere tør af det.
Mine favoritter er i øvrigt La Roche Posays og Vichys vandsprays. De har de helt perfekte dyser, som laver støvregn. Jeg har også en fra Rudolph Care. Det er en rejsestørrelse, og vandet/misten vælter bare ud af dysen i store dråber.

Helene Randløv

Hej Baysen
Ja, jeg har hørt om den fremgangsmåde før, jeg synes det kan være meget rart, men bruger det nok oftest inden makeup, hvis det endelig skal være.
Kh. Helene

tina nymann

– og det føles helt fantastisk bagefter – meget friskt og helt vågen:-)

Helene Randløv

Jaaa, jeg elsker det <3

Maria

Jeg har selv en vandspray og det virker bare vildt godt! Genial opfindelse haha 🙂

Helene Randløv

Nemlig! Og så er det rigtig rart!

Anne

Virker det også med de matte foundations? Jeg vil så gerne kunne elske denne slags foundations, da de holder længere, men de bliver ofte tørre og grimme i panden.

Helene Randløv

Hej Anne
Hmmm… Altså lidt af vejen kan det nok godt gøre en forskel. Men jeg tvivler på, at det vil hjælpe det store.
Er det en specifik foundation du taler om?
Kh. Helene

Jannie

hvilke kan i anbefale til en god pris?
Jeg har fedtet hud så den må ikke fedte 🙂

Jannie

p.s. og hvis det er en vandspray, hvad sker der så med den øvrige make up man har lagt? 🙂
Ja det er lidt nyt for mig, ved min veninde har en meget dyr en, men troede kun det var til hendes pudder mærke hehe.

Helene Randløv

Hej Jannie
Jeg beklager det sene svar :-*
Det lyder som Youngblood/Jane Iredale/Bare Minerals din veninde har. En helt almindelig vandspray fra apoteket gør arbejdet præcis lige så godt og koster meget mindre. Avené, La Roche Posay, og Vichy har alle en vandspray i sortimentet. De mærker finder du på apoteket. Mht. hvad der sker med resten af makeuppen… ikke noget, det skal bare lige være et pift i ansigtet. Du skal ikke dryppe af vand bagefter… bare lige en let tåge i ansigtet 😀
Kh. Helene

Jannie

Hej Helene
Tak for svar. Min veninde bruger netop Jane Iredale. Den er god, men dyr. Jeg var i Sephora og der købte jeg deres egen spray. Jeg spurgte om der var parfume i, og det sagde de nej til. Men det var der desværre da jeg prøvede den. Så slog ud med eksem under det ene øje 🙁 Så den skal jeg ikke bruge igen. Jeg vil tjekke dem du oplyser på apoteket.
Jeg har en toner spray fra Dermologica, er det, det samme? Den bruger jeg dog efter jeg har renset hud og inden creme. 🙂

Helene Randløv

Hej Jannie
Jeg kan ikke lige komme på et uparfumeret produkt i Sephoras egen linje… Der plejer at være en lidt træls dyse på tonere, men jeg kender ikke til Dermalogica… Er det en af de her du bruger?
http://www.dermalogica.com/toners/toners,default,sc.html
Du skal være opmærksom på at der også er parfume en del af produkterne fra Dermalogica.
Prøv du bare at bruge din toner, især hvis dysen er god :-*
Kh. Helene

Cecilia

Mange tak for den guide. Har virkelig selv tænkt over det, og selvom det kan virke så banalt, så vidste jeg altså ikke helt hvordan sådan en skal bruges. Fik en med i en pakke, så nu må jeg se om den sprayer ordentligt 😉

Helene Randløv

Det håber jeg den gør Cecilia! Jeg synes selv, det er super rart og har altid en spray i tasken :-*

Daniella

Jeg er blevet helt fanget af dette!! 🙂 Men er komplet nybegynder i denne verden af mist, setting spray og hvad de nu ellers hedder.. Findes der en god en, til rimelige penge, som passer til en hud som kan blive fedtet i den elskede t-zone?

Helene Randløv

Hej Daniella
En helt almindelig kildevandsspray fra Avené, Vichy eller La Roche-Posay kan sagtens gøre det :-*
Efter min overbevisning, findes der desværre ikke noget, som vil hjælpe på T-zonen.
Kh. Helene

Susanne

Kære pudderdåser 🙂
Jeg vil også rigtig gerne høre om, I kan anbefale en spray til mig (som har MEGET fedtet T-zone og derfor giver den lidt for meget gas med pudderen..)? Jeg er parfume-allergiker 🙁
Jeg har læst lidt om Urban Decay All Nighter Long Lasting Make Up Setting Spray – men det virker lidt som om, at den mere går ud på at få makeuppen til at holde – end at få makeuppen til at få et dewy/knap så pudret look… Suk, HJÆLP 😉
Tusind tak på forhånd for en altid brandkompetent rådgivning 🙂
Mvh. Susanne

Helene Randløv

Kære Susanne
De såkaldte settingsprays har ALDRIG haft effekt på mig. Jeg har lige købt en ny en og giver den en chance… Hvis det virker, kommer der selvfølgelig en anmeldelse omgående!
Jeg vil meget hellere anbefale dig blot papir til at mattere de skinnende områder i løbet af dagen. Jeg er storforbruger af dem! Elsker Shiseidos…
Prøv det her:
Hudpleje
Dup overskydende creme af med kleenex, lige inden du lægger basen
Brug eventuelt primer, hvis du har en favorit
Foundation
Pudder
Vandspray
og i løbet af dagen
Blot papir og pudder, pas på at det ikke bliver for meget! Brug eventuelt vandspray efter pudderet hver gang.
Ihh jeg håber det hjælper, det er så topfrustrerende!
I øvrigt tør jeg godt sige, at jeg har fået min meget skinnende T-zone under kontrol med vores T-zone Peeling… Troede ikke på det, før resultatet var der!
Kh. Helene

Marie

Hej piger. Jeg er stor fan af pudder frem for foundation – og er nu på vej over til en mineralpudder for at undgå tilstoppede porer samt det støvede look en alm. pudder ofte resulterer i.
Har fået anbefalet young blood og bareMinerals – har I lavet et kig på disse produkter – en favorit jeg skal kigge efter frem for den anden – og hvilke fordele har den ene versus den anden.. Håber at I kan hjælpe!..
Mvh Marie

Helene Randløv

Hej Marie
Du får ikke mere eller mindre tilstoppede porer af mineralpudder fremfor almindelig pudder og du bliver heller ikke mindre “støvet”. Så hvis du er glad for din pudder, så synes jeg virkelig, at du skal fortsætte med den!
Min personlige favorit af de to, du nævner, er Youngblood.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *