#GivEtSmil for bedre tandsundhed for alle

04.11.15
#GivEtSmil
#GivEtSmil
En hyggelig eftermiddag i Nurias skønne selskab kan nemt få mig til at smile <3

Sponsoreret

Et tandløst smil er stadig et smil… Det er rigtig sødt, når det kommer fra en, der endnu ikke har fået sine første tænder. Kommer smilet derimod fra en, hvor de manglende tænder skyldes mangel på pleje og mundhygiejne, så bliver jeg sendt på en rutchetur af følelser. Først får jeg sådan en nååååååhhhhrrr, som går over i en ”jeg skal nok ikke så tæt på”, som går over i en medlidenhed… og så er der alle de mellemliggende følelser, som jeg ikke engang er klar over eller evner at beskrive… Fordi det hele jo sker på cirka en tiendedel af et sekund.
En ting er sikkert, jeg under alle gode og velplejede tænder, og derfor har jeg valgt at støtte op om Zendiums velgørenhedskampagne #GivEtSmil, når du oploader et billede af et smil på Instagram eller Facebook, har du og jeg nemlig mulighed for at støtte Tandsundhed Uden Grænser med 50 kroner.

Det gør så ondt i mine tænder…
Der er næppe mange skandinaviske børn, der er vokset op uden tandtroldene Karius og Baktus… I hvert fald var bogen stor i min barndom, hvor jeg både havde den som bog og lydbånd… Ovennævnte følelsesregister ender som sagt med en medlidenhed, fordi der simpelthen må være så mange smerter forbundet med manglende mundhygiejne og tandpleje. Der er næppe bedøvelse, når de syge tænder bliver revet ud… for slet ikke at tale om knækkede tænder, huller og isninger… det hele giver jag i hele kraniet og efterlader ikke en med meget fred, når der er noget galt.

Ikke kun kosmetisk
De fleste kan skrive under på at problemer med tænderne er mere eller mindre invaliderende. Indtil nu har jeg selv været forskånet for huller i tænderne, til gengæld har jeg fået bortopereret alle fire visdomstænder og haft bøjle. Ingen af tingene var for min forfængeligheds skyld. Bøjlen fik jeg, fordi mit overbid var så stort, at jeg ikke kunne bide sammen. I mange fattige lande er tandpine en hyppig årsag til fravær i skolen, og det påvirker naturligvis indlæringen. I kølvandet af de ubehandlede tandproblemer følger underernæring, hæmmet vækst og koncentrationsbesvær.

Tandsundhed Uden Grænser
Siden 2002 har Tandsundhed Uden Grænser arbejdet på at forbedre tandsundheden i udviklingslandene. Tandsundhed Uden Grænser er en dansk humanitær organisation, de driver både skoletandplejeprojekter og sender frivillige tandlæger, tandplejere, klinikassistenter og studerende til udviklingslande. Der tilbyder de undervisning i tandsundhed og akutte tandbehandlinger.
Organisationens arbejde bliver finansieret af medlemmer, sponsorer og de udsendte selv. Læs meget mere om Tandsundhed Uden Grænser på deres eget site. Og husk at du ved at #GivEtSmil på Instagram eller Facebook får Zendium til at donere 50 kroner… Så smil og lad os sammen hjælpe Zendium med at få samlet 150.000 kroner ind til bedre tænder for alle.

Indlægget er sponsoreret og skrevet i samarbejde med Zendium

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *