Tirsdagstip: Sådan bruger du øjenskygge med glitter

20.10.15
MAC Pressed Pigments
MAC Pressed Pigments
MAC Pressed Pigments i farverne Enchantment og Modern Majesty

Som nævnt i lørdagens look, har jeg brugt Marc Jacobs Beauty Style Eye-Con No. 7 i farven 206 The Lolita i et par uger efterhånden, og en kommentar under indlægget gjorde det klart, at det jeg selv har tænkt på som et værdigt tirsdagstip, hver eneste gang jeg har haft fat i paletten, behøver at blive forklaret… Nemlig hvordan man får øjenskygge med glitter til at blive der, hvor man gerne vil have den. Det er egentlig ikke så svært, men det kræver, at man overvejer, i hvilken rækkefølge man lægger makeuppen, og hvordan man bruger selve øjenskyggen.

Autopilot
Selvom jeg er bevidst om, at nogle øjenskygger drysser mere end andre, så er det efterhånden sjældent, at jeg planlægger min makeup… Det betyder, at autopiloten går i gang, og når øjenskyggen så skal lægges, bander jeg over, at jeg ikke lige overvejede, hvilke øjenskygger jeg ville lægge, inden jeg lagde min foundation… Når man er opmærksom, kan man heldigvis undgå det værste drysseri, men selvfølgelig kan der alligevel ende en del under øjet, hvis man er lige lovlig ivrig med penslen, når øjenskyggen bliver tonet ud, især når der er glitter i øjenskyggen. Og derfor kan det være en rigtig god idé at starte med øjenmakeuppen og slutte af med foundation.

Rolige bevægelser
Når du bruger en øjenskygge med meget glitter, er den bedste taktik helt klart at undlade at tone ud eller i det mindste begrænse drysseriet ved at benytte helt rolige bevægelser. Det er også en god idé at lægge en cremet primer eller andet på det område, hvor du vil lægge øjenskyggen med glitter. Det er oftest den løsning, jeg selv vælger. Så dupper jeg primeren oven på den øjenskygge, jeg allerede har lagt, på et øje ad gangen og presser øjenskyggen på med en pensel, mens primeren endnu er våd.

Når det er gået galt
Glitterøjenskygger er sjældent særligt pigmenterede, naturligvis afhænger det af, hvor stor mængden af glitter er. Uanset om øjenskyggen er pigmenteret eller ej, er glitterøjenskygge ofte en meget smuldrende konsistens. Glitteret ligger rimelig løst i øjenskyggen, og med mindre du sørger for at bruge et eller andet, der kan gribe i glitteret (for eksempel en primer som nævnt ovenfor), så vil det drysse. I tilfælde af at glitteret ligger på kinderne, kan du med fordel tage et stykke tape og presse det mod området med glitter. Det er hurtigt og effektivt, hvorimod fejende bevægelser med en pensel kan sprede glitteret yderligere.

Billedet er fra en gammel fredagsfavorit, desværre er det en forlængst udgået kollektion, men de skønne Pressed Pigments der er i fast sortiment, kan du stadig finde hos MAC.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *